Vstupenky online

Miroslav Holec: Cítil jsem v šatně zdravě napjatou atmosféru. Jihlava? Bude to boj!

Jan Tajzler • 14.03.2024

Vsetínský tým zvládl ve čtvrtečním večeru získat potřebný třetí bod a popáté v řadě se probojoval do semifinále play-off. Valachy nasměroval za vítězstvím i Miroslav Holec, který na startu druhé třetiny stál na konci pohledně sehrané kombinace při přesilové hře. Ke své první trefě v play-off přidal i pojistku do prázdné brány ve třetí třetině, kdy Zubři neměli co ztratit a zkoušeli experimenty při hře bez brankáře. Holec se střelecky prosadil poprvé od 3. únory, kdy shodou okolností také skóroval proti Zubrům. Ocenění pro zkušeného forvarda se po zápase dostavilo také od spoluhráčů v kabině, kde obdržel řetěz pro nejlepšího hráče Vsetína ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu.

Gratuluji vám k postupu. Poznali jste v Přerově, že poslední krok je nejtěžší?
Děkuji za gratulaci. Říká se, že poslední krok v sérii je nejtěžší. My jsme si to ale ve třetím duelu v Přerově zkomplikovali sami. Nehráli jsme ideálně. Na druhý den to ale bylo úplně jiné. Bylo to cítit už na atmosféře v šatně před zápasem, byla mnohem napjatější a přesně taková jakou od play-off očekáváte. Bylo to vidět i na ledě, hráli jsme zodpovědně a bojovali jeden za druhého. Samozřejmě vždy se najdou i chyby, to je prostě hokej. Je to hra chyb, ale musím říct, že jsme ten čtvrtý duel hráli dobře a opravdu zodpovědně. Přesně takhle se má hrát v play-off.

Byla klíčem k vítězství ve čtvrtém utkání využitá přesilová hra na startu druhé třetiny? Zdálo se, že Přerov se nemohl pak dostat do tempa.
Řekl bych že ano, ale souviselo to i s naším dobrým pohybem. Samozřejmě nás určitě dost uklidnily góly, hrálo se určitě mnohem lépe.

Byl jste na konci povedené souhry v přesilové hře, je to pro vás povzbuzení i z individuálního hlediska, přeci jen jste na branku delší dobu čekal?
Člověka to povzbudí. Nemám tu sezonu úplně ideální, přiznám se, že vůbec nejsem spokojený s jejím průběhem co se týče individuální stránky. Jsem ale rád, že jsme postoupili a věřím, že i můj výkon se bude zvedat.

Na druhou stranu, za stavu 3:1 jste nevyužili přesilovou hru 5 na 3. Neměl jste obavy, že by se soupeř ještě vrátil do zápasu?
Situace by byla jiná, kdybychom vedli pouze o jednu branku. Soupeři by mohlo něco náhodného spadnout, ale za stavu 3:1 jsem se nebál, že bychom toho mohli litovat a později se to i potvrdilo. 

Před sérii s Přerovem se vám s Erikem Hrňou nově poskládala formace s Danielsem Berzinšem, jak si zatím vyhovujete?
Zatím se mi to hodnotí dobře. Berzi byl také dlouho zraněný a pomalinku se do toho dostává. Je určitě i na nás s Erikem, abychom mu pomohli a věřím, že se budeme zlepšovat.

Ve čtyřech duelech jste obdrželi pět branek, v oslabení inkasovali pouze jednou a to až v závěru čtvrtého duelu, svědčí to také o kvalitní defenzivní práci?
Určitě je to dobrá vizitka. Řekli jsme si, že i k obranné činnosti musíme přistupovat aktivně. V oslabení se také při bránění snažíme být aktivní v přístupu, a soupeře tak rozhodit. Hlavně tedy hned na startu dokud máme síly. Pak se může stát, že si dají maximálně dvě přihrávky a začne jim puk skákat na hokejkách, to nám pak dává příležitost vyhazovat kotouče a poslat na led zase čerstvé síly.

Soupeřem v semifinále bude Jihlava, která vyřadila vítěze základní části z Poruby, co na to říkáte?
Musím říct, že mě to docela překvapilo, hlavně po tom co Poruba suverénně ovládla základní část. Na druhou stranu Jihlava je kvalitní tým pro play-off. Dukla hraje organizovaně, jsou to opravdu vojáci a bojovníci, očekávám těžkou sérii.

Do startu semifinále zbývá pět dní, jak tento čas strávíte?
Musíme hlavně nabrat síly. Teď máme čtyři zápasy v nohách. Příprava bude znovu standardní. Mrkneme na video, jak to hráli s Porubou a půjdeme na to. Chtěl bych ještě závěrem vítězství a své dva góly věnovat tchánovi, prožíváme teď těžké období a chci, aby věděl, že je to pro něj.

banner pod článkem