Vstupenky online

Děkujeme, že pomáháte s námi! Pro bojovníka Tea se podařilo získat téměř 600 tisíc

Redakce • 11.03.2024

Příběh #POMAHAME, společného dobročinného projektu VHK ROBE Vsetín a spolku Stoupa Cup, napsal tečku za svou první kapitolou. Premiérový ročník vyvrcholil na startu play-off s úžasným výsledkem. Celková vybraná částka činí 595 009 korun a skládá se z výtěžků aktivit, které VHK a Stoupa Cup v dosavadním průběhu sezony společně uspořádaly. Motivem je pomoci devítiletému bojovníkovi Teovi Mazáčovi k návratu do běžného života.

„Tento projekt trval rok, rok plný různých akcí, příprav, chystání, logistiky a to vše s lidmi, kteří tuto práci dělali bez nároku na honoráře a ve svém volném čase. Výsledek, kterého se podařilo dosáhnout, je dle mého názoru úžasný. Nemohu tady vyjmenovat všechny, kteří se na tomto projektu podíleli, ale musím zmínit alespoň dva, a to jsou Zdeněk Čablík a Vašek Trávníček, bez kterých by tento projekt nevznikl. Všem moc děkuji,“ sdělil Petr Neumann, jednatel VHK ROBE Vsetín.

„Roli našeho klubu vnímám jako nedílnou součást veřejného života na Valašsku. Jasně, jedna část a ta hlavní je sportovní, ale já to vidím i trochu šířeji. Jsme regionální klub, máme fanoušky z celého Valašska i mimo něj, máme partnery v rámci celého kraje a od všech dostáváme důvěru, kterou musíme splácet. Toto vnímání nám zároveň dává možnost zasahovat a ovlivňovat i společenskou část života v našem regionu včetně projektů jako byl tento. Proto tato činnost musí být nedílnou součástí fungování našeho klubu,“ doplnil šéf vsetínského hokeje, pro kterého znamenalo nedělní předání symbolického šeku rodině Mazáčových emotivní zážitek.

„Teova maminka po předání šeku prohlásila, že jim tato částka dá dva roky klidu. Naplnil mne pocit hrdosti, že jsem mohl být součástí skupiny lidí a organizace, která může někomu pomoci na dva roky vylepšit jejich životy. Jak říká jeden reklamní slogan, to je k nezaplacení.“

„Do projektu #POMAHAME jsme Vaškem Trávníčkem zapojili vícero lidí a všechny, jak je vidno, s dobrým srdcem. Byli to kamarádi ze spolku Stoupa Cup, zaměstnanci hokejového klubu včetně hráčů a pana jednatele. Příběh Tea se nesl zimním stadionem i mezi známými a také mezi podporovateli Stoupa Cupu a vzhledem k částce, kterou jsme v neděli napsali na šek, byla mise úspěšná,“ uvedl Zdeněk Čablík ze spolku Stoupa Cup. „Spolupráce našeho spolku a VHK se dle mě perfektně osvědčila, což dokazují výsledky aukcí, návštěvy na doprovodných akcích a samozřejmě zájem veřejnosti všeobecně. Je potřeba poděkovat všem, kteří se zapojili a pomohli #POMAHAME jakýmkoliv způsobem. Děkuji za sebe, za Stoupa Cup, ale zejména děkuji jménem rodiny Mazáčových.“

Rekapitulace 1. ročníku #POMAHAME

  • V září 2023 byl založen transparentní účet č. 2201425944/2010, na který mohli jak fanoušci VHK, tak příznivci Stoupa Cupu ale i široká veřejnost posílat své příspěvky.
  • Další možností, jak přispět hotovostí, byly dobročinné kasičky v prodejně fanshopu VHK na zimním stadionu, a také v provozovnách partnera klubu Řeznictví a uzenářství Jan Černocký ve Vsetíně a Jablůnce. Touto formou se do projektu zapojila například kabina A-týmu VHK ROBE Vsetín nebo společnost Ellipse v rámci své akce Movember Run.
  • Dobročinný projekt #POMAHAME rovněž vydal limitovanou edici upomínkových předmětů a textilu, zejména čepic, mikin a triček. Výtěžek z prodeje putoval rovněž na transparentní účet.

  • Zkraje listopadu Lapač pohltil Halloweenský víkend, který vyvrcholil akcí #POMAHAME Halloweenským bruslením. Mezi bruslící veřejnost přišli fanoušky pozdravit také hokejisté vsetínského A-týmu, akce se zúčastnil rovněž malý Teo s rodiči. Na dobrovolném vstupném se podařilo do dobročinné kasičky vybrat částku 15 tisíc korun. Více jsme psali zde (klikněte).
  • Nezapomněli jsme ani na období, ve kterém děti navštěvuje Mikuláš. Akce #POMAHAME Mikulášským bruslením se znovu zúčastnilo několik desítek dětí i dospělých, kteří se po ledě Lapače proháněli spolu s Mikulášem, andělem i celou čertovskou družinou. Na dobrovolném vstupném se do dobročinné kasičky podařilo vybrat dalších 12 tisíc korun. Akci si můžete připomenout pod tímto odkazem (klikněte).
  • Kalendářní rok 2023 projekt #POMAHAME uzavřel 6. prosince domácím utkáním Vsetína proti Slavii Praha. Slavnostní buly zápasu vhodil Teo Mazáč společně se svými rodiči a Valaši duel odehráli ve speciálních vánočních dresech. Jejich aukce byla tou nejúspěšnější, jakou kdy klub VHK ROBE Vsetín uspořádal (více se dozvíte zde). Fanoušci totiž dresy vydražili za fantastických 171 330 korun!

  • Aktivity projektu pokračovaly také po Novém roce. V rámci derby se Zlínem 6. března jsme si připomněli památku legendárního Romana Čechmánka. Po jeho předčasném odchodu hokejisté Vsetína absolvovali předzápasová rozbruslení symbolicky v dresech s jednotným číslem 23, které bylo neodmyslitelně spjato právě se jménem tohoto sportovního velikána. V den lednového derby odstartovala jejich internetová aukce. Každý dres byl podepsaný hráčem, který jej oblékal. Výtěžek jako vždy po odečtení servisních a provozních nákladů putoval na transparentní účet pro Tea (více informací zde).
  • Ve stejný den mohli návštěvníci derby získat speciální vzpomínkový puk na Romana Čechmánka, který ve své bohaté kariéře zažil řadu těchto vyhecovaných derby. Puků byl omezený počet a ve fanshpu i u kamelotů na zimním stadionu se po nich jen zaprášilo. Výtěžek z jejich prodeje putoval na transparentní účet.
  • U příležitosti konci školního pololetí si pak mohli přijít na Lapač zabruslit děti i dospělí v rámci Maškarního plesu na ledě. Ti nejmenší se mohli zapojit do soutěží o ceny, odměnu získaly i děti s nejoriginálnějšími kostýmy. Akci si můžete připomenout zde (klikněte).

  • Pomyslný vrchol projektu #POMAHAME představoval dobročinný ples, který se uskutečnil ve vsetínském Domě kultury 9. února. Návštěvníci se bavili se společnosti hokejistů VHK ROBE Vsetín a užili si bohatý doprovodný program. Více jsme o plesu psali zde (klikněte).
  • Poslední aktivitou projektu Pomáháme v základní části Chance ligy byl osmý ročník Hokeje na dřeň. Díky spolupráci se Vsetínskou nemocnicí se do registru dárců kostní dřeně podařilo přivést další členy z řad fanoušků, Valaši navíc duel se Sokolovem 14. února odehráli ve speciálních „valentýnských“ dresech. Jejich dražba, stejně jako aukce hraných puků s podpisy hráčů, vynesla další potřebné prostředky pro bojovníka Tea (na průběh aukce se můžete podívat zde).

První ročník projektu #POMAHAME slavnostně vyvrcholil v neděli 10. března v rámci druhého čtvrtfinálového utkání Vsetína s Přerovem. Symbolický šek s vybranou částkou rodině Mazáčových předali Petr Neumann, jednatel VHK ROBE Vsetín, kapitán A-týmu a ambasador projektu Erik Hrňa, a Zdeněk Čablík za spolek Stoupa Cup.

Celková vybraná částka činí 595 009 korun.

#POMAHAME
Děkujeme, že pomáháte s námi!

banner pod článkem