Vstupenky online

Dorost bude hájit druhou příčku, junioři se opět představí doma

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 16.01.2019

Na vsetínské dorostence čeká utkání už ve čtvrtek, kdy se vydají na led tabulkového souseda. Tento souboj s Šumperkem bude pro další průběh soutěže důležitý, jelikož náskok Valachů na tohoto soupeře je pětibodový. V sobotu se pak v Přerově utkají s místními Zubry, kteří vedou tabulku. To druhá část juniorské soutěže se pátečním zápasem přehoupne do druhé poloviny. Což značí, že se na Lapači představí třetí Litvínov a sedmá Plzeň.

Vsetínští junioři mají za sebou pětibodový víkend, ve kterém vyhráli obě nadstavby a v pátek přidali proti Slavii i vítězství v základní hrací době. Proti pražskému celku se na ledě blýskli dva hráči. Vzadu gólman Málek, jenž odešel s prvním čistým kontem v sezóně, a vepředu Daniel Klímek, který vstřelil čtyři ze čtyř vsetínských gólů. Svůj výkon kapitán žlutozelených zopakoval i o den později, to ale Valaši Bílým Tygrům z Liberce podlehli smolně 4:6.

Při pohledu do tabulky zjistíme, že Vsetín má 15 bodů. Což znamená pětibodový náskok na České Budějovice a dvoubodovou ztrátu na Kometu Brno, tříbodovou pak na Slavii, Salcburk a Plzeň. A když už jsme v polovině druhé části soutěže, pojďme tento exkurz rovnou dokončit. Na 6. místě jsou s 20 body Pardubice a nad nimi najdeme 3 týmy s 23 body. Jsou jimi Vítkovice, Liberec a Litvínov. Třinec je od této skupinky o bod odskočen. Suverénně nejlepším celkem je Sparta, která v 11 zápasech nasbírala 29 bodů za 7 výher, 3 prohry v nastaveném čase nebo nájezdech a 5 gólů v doplňkové nadstavbě.

Po víkendovém úspěchu navýšil Daniel Klímek svůj náskok v čele vsetínského bodování na 11 bodů. Před Lukášem Frydrychem vede ve statistikách o 8 gólů a 3 asistence a vydobyl si tak také 4. příčku na listině nejlepším střelců soutěže. Kromě něj se během uplynulého týdne prosadil Tomáš Frimel (celkem 3+6). V brance podali skvělé výkony oba vsetínští gólmani – jak Jakub Málek (průměrná úspěšnost v 16 zápasech 90,71%), tak David Sachr (19 zápasů 89,64%). Vsetín se drží i na čele některých sledovaných týmových statistik. Konkrétně jsou to přesilovky a oslabení. Přesilové hry mají Valaši 4. nejlepší ve skupině (17,02%), oslabení třetí (90,38% ubráněných oslabení).

Na domácí utkání s Litvínovem a Plzní zve Vojtěch Pernický

Uplynulý týden
První vítězství v základní hrací době v druhé části soutěže, a to proti Slavii – Tak čekali jsme vyrovnaný zápas, ale s průběhem jsme byli spokojení, i když ve hře byly menší mezery. Výborně zachytal Malkič a vepředu se dobře dokázal prosadit Danda a jelikož jsme získali i bonusový bod, tak spokojenost byla velká.
Bojovný výkon s Libercem – Hra nebyla vůbec špatná. Paradoxně lepší než proti Slavii, ale udělali jsme pár chybiček, které tak dobrý tým dokáže využít, a to nám prohrálo zápas. Byli jsme rádi aspoň za bod v prodloužení.

Co nás čeká?
Známý Litvínov – Tak Litvínov jsme počítali jako soupeře, s kterým bychom měli bodovat. Na svém ledě nás ale překvapili a myslím, že doma jim máme hodně co vracet.
Domácí zápas proti Plzni – Tak myslím, že hrát doma byla vždycky výhoda. Plzeň navíc není na Lapač úplně zvyklá, tak by nám to mohlo přinést štěstí.

Vzkaz fanouškům: Fanouškům bych vzkázal, že bude určitě na co koukat a že o góly určitě nouze nebude.

Zápas: 18. 1. Vsetín – Litvínov 17:30

Vzájemné zápasy v sezóně:
30.11. Litvínov – Vsetín 4:3

Do druhé části sezóny vstupoval Litvínov z třetího místa skupiny A. Od té doby ale mají Severočeši velice dobrou formu a prohráli pouze třikrát. V Plzni padli Litvínovští gólem v prodloužení a poslední dva neúspěchy přišly až minulý týden. Parta okolo Dana Bartoše se ani jednou nedokázala prosadit v Třinci (0:6) a i když litvínovský Svoboda skóroval ve Vítkovicích jako první už v čase 1:27, Slezané vyhráli 5:3.

A právě Přemysl Svoboda je nejproduktivnějším (15+22) a zároveň druhým nejméně vylučovaným hráčem (6 trestných minut v 25 utkáních) týmu. Tím prvním je Ondřej Dufek se stejným počtem minut na 30 odehraných zápasů. Kanadských bodů má Dufek 17 (12+5), a tím se řadí až na 7. místo mezi útočníky. Sedmnáctibodový je ale nejproduktivnější litvínovský bek Ondřej Baláž (4+13). Gólmanskou jedničkou je Martin Pejsar (91,07%), který ve Vítkovicích kryl záda Ondřeji Zelenkovi (88,3%).

Zápas: 19. 1. Plzeň – Vsetín 12:00

Vzájemné zápasy v sezóně:
1. 12. Plzeň – Vsetín 3:0

Ani plzeňský celek nezvládl poslední utkání se slezským soupeřem. Stejně jako o den dříve zneškodnil všech 37 litvínovských střel Ochman, tak zvládl 31 plzeňských pokusů Švehlík. Třinec opět neinkasoval a Plzeň padla poměrem 0:2. S Vítkovicemi si ale poradila a v třetím největším městě republiky brala 2 body za výhru v nájezdech.

Na čele tabulky kanadského bodování najdeme mezi forvardy velmi vyrovnanou čtveřici. Nejvíce bodů má Jan Matiášek (10+16), který však za plzeňskou juniorku neodehrál všechny zápasy a častěji nastupuje za druholigové Klatovy. Nejlepším střelcem je ale s 19 brankami a 6 asistencemi druhý nejproduktivnější hráč – Petr Eret, jehož zase můžeme vídat v Litoměřicích. Stejně bodů jako on, tedy pětadvacet, má také Jakub Procházka (8+17). O bod méně má pak Marek Princl (11+13). Nedaleko od nich najdeme nejčastěji bodujícího obránce, kterým je s 21 body za šest branek a patnáct gólových nahrávek Michal Houdek. Brankoviště hájí s úspěšností 92,71% Kristián Kolář. V posledním utkání se ale představila dvojice Lukáš Pilc (4 zápasy; 93,33%) a Karel Čech (5 zápasů; 85,93%).

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Klímek, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek.

Litvínov: Zelenka – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

Plzeň: Pilc – Houdek, Kovářík, Pánek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Adamec, Malát, Procházka, Pincl.

K utkáním s Šumperkem a Přerovem zve Boris Babeliak

Uplynulý týden
Vysoká výhra proti Technice – Plnili jsme pokyny trenérů, hlavně co se týká obrany. Taky jsme využili toho, že jsme rychlí útočníci a jezdili kolem nich.
Dobrá bilance s Warriors – Tak nad Warriorem bychom měli vyhrát vždy, protože, že jsme lepší tým než oni. Nebo alespoň si to myslím.

Co nás čeká?
Napravení předešlého výsledku proti Šumperku – Hlavně musíme proměňovat šance, dávat góly.
Taktika a plán proti Přerovu – S Přerovem bychom určitě chtěli vyhrát, protože je třeba získávat body a bude to důležitý zápas.

Vzkaz pro fanoušky: Můžou přijít na zápas, je třeba podpořit tým, budeme jen rádi.

Vsetín se v minulém týdnu předvedl, když hostům z Techniky nasázel tenisového kanára, tedy 6 gólů, a k tomu nepustil žádný do své brány. S Warriorem si vedl zrovna tak, do brány sice dorostenci pustili jeden gól, ale za to domácím vstřelili na oplátku 7. Drží se tak stále na druhém místě ve skupině, hned za Přerovem, který se vsetínskému dorostu podařilo v posledním zápase porazit. Ten na ně čeká až v sobotu. Ještě předtím musí odehrát utkání se Šumperkem, který v posledním společném zápase překvapil.

Útočník Boris Babeliak a obránce Stanislav Kunst se můžou pyšnit svým skóre, neboť má každý z nich za druhou část soutěže 18 bodů (6+12). To je také řadí na první dvě místa ve skupině. Zmínit bychom měli i Adama Turka, ten má na kontě sice jen 8 bodů, ale v zápase s Warriorem se mu podařilo vstřelit hattrick, kterým si jistě přilepšil.

Zápas: 17. 1. Šumperk – Vsetín 17:45

Vzájemná utkání v sezóně:
27.9. Šumperk – Vsetín 4:3
3.11. Vsetín – Šumperk 11:3
15.12. Vsetín – Šumperk 4:5

Šumperk byl v minulém týdnu úspěšný pouze jednou, a to v zápase s kohouty z Olomouce. Ty se šumperským dorostencům podařilo porazit v základní době a taky v nadstavbě. Druhý zápas už tak radostný nebyl, protože je porazila Technika Brno 2:5. Všechno Draci zachránili až v nadstavbě v 63. minutě. Vsetínem byli vždycky poraženi, v posledním zápase je ale dokázali porazit 4:5. V nadstavbě však už takové štěstí neměli.

V čele tabulky se stále drží Jan Kučera s 15 body (8+7), který je autorem všech gólů v základní době s Olomoucí. Technice vstřelil puk do brány až v nadstavbě. Ani druhé místo se od minula nezměnilo, na tom se stále drží Jiří Fibigr. Ten je za Kučerou o pouhých 5 bodů.

Zápas: 19.1. Přerov – Vsetín 12:00

Vzájemná utkání v sezóně:
13.9. Vsetín – Přerov 2:6
25.10. Přerov – Vsetín 2:1
13.12. Vsetín – Přerov 5:4sn

Zubři byli v minulém týdnu také úspěšní pouze jednou, a to v zápase s Olomoucí, kdy se dostali až do prodloužení, kde se hned v první minutě podařilo skórovat Zembolovi. Druhé utkání nedopadlo tak, jak si přerovští dorostenci představovali. Byli totiž poraženi Warriorem 5:3. Jeden bod však přece jen získali, a to z nadstavby. V posledním zápase se Vsetínem byli také poraženi, když jim ve třetí třetině vstřelil vyrovnávací gól a Valaši vše zakončili vítězným nájezdem.

Na prvním místě v týmu z hlediska kanadského bodování je již zmíněný Jakub Zembol s 15 body (8+7), ze zápasů minulého týdne má dohromady tři asistence a jeden gól v prodloužení. Na paty mu šlape Šimon Juřička se 13 body (6+7), kterému se v zápase s Warriorem podařilo vstřelit gól. Hned za nimi je Tadeáš Hlávka (12 bodů – 5+7).

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Tkadlec – Velikovský, Kočí, Mikula, Dořičák, Kunst, Krajčík – Bednařík, Rybár, Jurek, Babeliak, Adámek, Půček, Dědek, Turek.

Šumperk: Ryšavý (33. – 33. Berčák) – Seidenglanz, Minařík, Kareš, Netolický, Koutecký, Panáček – Burda, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech, Haas, Šucha.

Přerov: Žurek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Štíbr, Kuncek, Halík, Hradil, Zembol, Hlávka, Juřička, Jobánek.

banner pod článkem