Vstupenky online

Vsetín uplatnil opce na pětici hráčů, nové smlouvy i pro defenzivní opory a dravé mládí

Jan Tajzler • 04.05.2024

Na Lapači se intenzivně pracuje na budování kádru pro novou sezonu. Z úspěšného týmu bude pokračovat pětice hráčů, na které klub uplatnil opci. Nové smlouvy pak podepsaly defenzivní opory a mladý útočník. Během následujících dnů budeme zveřejňovat i další důležité informace týkající se pohybu v mužstvu Vsetína. Nyní si můžete přečíst, kteří hráči budou pokračovat v zelenožlutém dresu i v nadcházející sezoně.

Pavel Klhůfek

Zkušený útočník se zařadil v posledních dvou sezonách mezi hlavní lídry mužstva. V posledním ročníku nastupoval i v elitním útoku po boku Víta Jonáka a Luboše Roba a důvěru splatil devatenácti brankami v základní části a společně s Lubošem Robem se stal nejlepším střelcem týmu. Klhůfek znovu táhl Vsetín i v play-off, kde stejně jako před rokem zaznamenal pět branek a na dalších devět přihrál, střelecky se prosadil i v baráži o Tipsport extraligu. Vsetínští fanoušci se na cílevědomého útočníka mohou znovu těšit, klub uplatnil opci.  

Ondřej Smetana

Ondřej Smetana přidá na Valašsku šestou sezonu. Urostlý obránce se během posledních let zařadil mezi hlavní tváře Vsetína a měl lví podíl na tom, že Valaši v posledních třech ročnících pokaždé dokráčeli až do finále play-off Chance ligy. Ze skončené sezony zůstane památným jeho gesto z baráže o Tipsport extraligu. V prvním utkání na Kladně se Smetana nešťastně zranil, to mu ale nezabránilo, aby osobně šel poděkovat fanouškům za skvělou podporu, kterou vsetínskému týmu vyjadřovali nejen v barážových bojích. Pilířem obrany bude Ondřej Smetana díky nové smlouvě i v nadcházející sezoně 2024/2025. 

Jakub Teper

Další zkušený obránce, který se rozhodl pro pokračování na Valašsku. Jakub Teper se na Vsetín vrátil po třech sezonách strávených v Moravskoslezském kraji. Na návrat oblíbence si však fanoušci museli počkat až do nového roku, neboť zkušeného zadáka trápilo dlouhodobé zranění. Prozíravým tahem vsetínského sportovního úseku se ukázalo poslání Tepera na rozehrání do Frýdku-Místku, odkud se vrátil plně připraven, aby se stal nejproduktivnějším obráncem play-off Chance ligy. Ve vyřazovací části Teper střílel důležité branky a zaznamenal celkem deset kanadských bodů (4+6). Klub uzavřel s odchovancem třineckého hokeje novou smlouvu na jeden rok s možností uplatnění opce. 

Šimon Jenáček

Uplatnění opce klub využil i na vlastního odchovance Šimona Jenáčka. Mladý obránce si už od přechodu z juniorky užívá dlouhých sezon v dresu mateřského klubu, které mu bezesporu dodávají už v útlém hokejovém věku dostatek zkušeností. Jenáčka zdobí při hře i aktivita směrem do útoku, což prokázal především v základní části, kdy se stal se ziskem sedmadvaceti kanadských bodů nejproduktivnějším obránce vsetínského týmu. V měsíci prosinci jej dokonce čtenáři portálu hokej.cz vyhlásili nejlepším hráčem soutěže. 

Robin Staněk

Další potřebné zkušenosti pro vsetínskou obranu představuje Robin Staněk, na kterého klub podobně jako v případě Jenáčka uplatnil opci. V základní části se zkušený zadák zařadil mezi nejlépe střílející obránce Chance ligy, sítě soupeřovy branky rozvlnil v sedmi případech. Důležitou trefu obstaral také ve čtvrtfinálové sérii s Přerovem, kdy jeho branka ve čtvrtém utkání nasměrovala Vsetín k postupu do semifinále. 

Štěpán Bláha

Na třetí sezonu ve vsetínském dresu se těší útočník Štěpán Bláha, na kterého klub uplatnil opci. Sedmadvacetiletého sympaťáka zdobí především zodpovědná hra do defenzívy, nicméně během poslední sezony několikrát ukázal, že umí v potřebný čas i rozsvítit červené světlo za brankou soupeře. Bláhu určitě mrzelo, že v posledním barážovém utkání jeho dvě trefy nevedly k vítězství Vsetína v Brně, ale v další sezoně bude moct pomýšlet se svými spoluhráči minimálně na zopakování úspěšné sezony, pod kterou se Štěpán Bláha svým přínosem podepsal. 

Tomáš Jandus

Smolnou sezonu má za sebou Tomáš Jandus, který měl slibně našlápnuto k tomu, aby se stal jednou z hlavních produktivních opor vsetínského útoku. Než Janduse potkalo nešťastné zranění v tréninku, stihl v zelenožlutém dresu odehrát třiatřicet zápasů v základní části, během kterých nasbíral dvacet kanadských bodů. Trenéři si přínosu odchovance pražské Sparty váží a počítají s ním i do další sezony díky uplatněné opci. 

Roman Vaňo

Na Lapači myslí i na potřebu postupně omlazovat kádr. Po Matyáši Dědkovi bude dravé mládí ve vsetínském mužstvu prezentovat urostlý útočník Roman Vaňo. Odchovanec trenčínské Dukly má za sebou první sezonu mezi muži a zároveň i první zahraniční angažmá. Na Valašsku přesvědčil o svých kvalitách a trenéři mají nadále chuť se slovenským mladíkem pracovat. Vaňo se zařadil i mezi opory partnerského Valašského Meziříčí, kde sbíral potřebné zkušenosti a pomohl Bobrům v sedmnácti zápasech, během kterých nasbíral čtrnáct kanadských bodů. Efektivitu předvedl i v play-off, za Vsetín nastoupil ve třech utkáních a zaznamenal stejný počet bodů. Klub podepsal s Vaněm smlouvu na jeden rok s možností uplatnění opce. 

Tvořící se tým Vsetína na sezonu 2024/2025

  • Brankáři: Adam Pavlíček.
  • Obránci: Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč.
  • Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož.
banner pod článkem