Vstupenky online

Jakub Teper: Musíme se vyvarovat obrovskému množství chyb, soupeř je umí trestat

Jan Tajzler • 19.04.2024

Vsetínský obránce Jakub Teper měl ve druhém utkání na Kladně podíl na obou brankách svého týmu. Po zápase ale rozhodně důvod k radosti neměl. V rozhovoru na tiskové konferenci se obránce Valachů zamýšlel nad důvody, které vedly ke kladenskému vedení v sérii 2:0. Zároveň se už díval vpřed směrem k zápasům v Brně a zhodnotil také výstup Jaromíra Jágra.

Jakube, kde hledat hlavní příčinu vysoké porážky ve druhém utkání?
Vstupy do třetin. V začátcích nám to celé uteklo a už jsme prostě tahali za kratší konec po zbytek zápasu.

Jak byste zhodnotil první dva zápasy?
Výsledek je jaký je. Ale podařilo se nám v zápasech i ustálit hru a tvořili jsme si i hodně šancí. Místy jsme měli i více ze hry, ale prostě soupeř dokáže každou naší chybu potrestat a je třeba říct, že jich děláme strašně moc. Tohle se nám nestávalo. Nevím, jestli je to tím, že hrajeme s extraligovým týmem nebo špatnou koncentrací. Momentálně opravdu nevím, je to těžké zhodnotit.

Je znát rozdíl mezi prvoligovým a extraligovým tempem?
Rozdíl je v tom, že soupeř každou chybu potrestá. V Chance lize můžete udělat několik chyb a soupeř je nemusí proměnit. V baráži umí soupeř proměnit každou druhou chybu. V tom je asi největší rozdíl. Ale jinak co se týká rychlosti, neřekl bych, že jsme pozadu, spíš jde o proměňovaní šancí a důraz na puku.

Série se nyní stěhuje do vsetínského azylu v Brně, co očekáváte od dalšího vývoje?
Jak už se všichni mohli dočíst, tak oba zápasy jsou vyprodané. Věřím, že lidi nás poženou stejně jako na Lapači a tím, že se jich do Brna vleze ještě víc, tak věřím, že atmosféra bude stejně bouřlivá jako u nás doma.

Zápasy se vyprodaly opravdu rychle, povzbudilo vás to?
Určitě to povzbudí, ale my jsme věděli jaké máme fanoušky, to je dlouhodobě známý fakt. To že vyprodali Brno je krásné, my si toho moc vážíme a doufám, že jim uděláme větší radost než jsme předvedli na Kladně.

Ve druhém utkání proti vám nastoupil Jaromír Jágr, dokonce i skóroval, co na to říkáte v jeho věku?
Přiznám se, že jsem ten gól neviděl. Pak jsem jenom slyšel, že to dal on. Klobouk dolů před ním, jde vidět, že to v sobě pořád má.

Spoluhráči se na Jágra těšili, ale nemrzí vás, že zrovna proti vám se Jágr dočkal rekordní branky coby nejstarší hráč v historii?
Nám je asi jedno, kdo ten gól dá. On bourá rekordy skrz na skrz. To je jen další z mnoha v jeho případě. Já už jsem se proti němu postavil v Chance lize, ale kluci co proti němu nehráli asi měli radost, že nastoupil a mohli si proti němu zahrát.

V sérii ztrácíte 0:2, může být inspirací třeba nedávný třinecký příběh, kdy Oceláři otočili nepříznivě se vyvíjející sérii?
Věřím, že když budeme plnit co máme a vyvarujeme se chyb, kterých jsme udělali za ty dva dny strašně moc, tak by ty zápasy byly hratelné. Jak už jsem řekl, pohybově a herně jsme měli spoustu šancí i střel jsme v prvním utkání měli daleko víc než Kladno, ale vlastní chyby nás sráží. My jejich chyby potrestat nedokážeme, oni ty naše ano. Pokud se dokážeme chyb vyvarovat, je to určitě hratelné.

Hodně se probírala absence Maxima Žukova, ale Patrik Romančík dělal co mohl…
Je úplně jedno, kdo je v brance. Máme dva vyrovnané brankáře. My jsme Patrikovi moc nepomohli, a kdyby tam byl Max, tak by to asi dopadlo stejně, protože rozhodly naše chyby.

banner pod článkem