Vstupenky online

Sérii rozhodly detaily, teď se co nejlépe připravíme na finále, hlásí Erik Hrňa po postupu

Redakce • 27.03.2024

Valašsko se po roce znovu může těšit na velký sportovní i společenský svátek. Hokejisté VHK ROBE Vsetín si totiž v úterním pátém semifinálovém utkání poradili s Jihlavou 4:1 a stejným poměrem vyhráli i celou sérii. Po finále z let 2022 a 2023 tak budou Valaši hrát v Chance lize znovu o příčky nejvyšší. „Věřím, že do třetice všeho dobrého to letos vyjde a podíváme se do baráže,“ burcuje odchovanec a kapitán týmu Erik Hrňa, který je pětinásobným extraligovým šampionem s Třincem.

Jak se ohlížíte za úterním pátým semifinálovým duelem?
Snažili jsme se utkání zvládnout, abychom už nemuseli cestovat k dalšímu zápasu do Pelhřimova. Bohužel jsme inkasovali první gól, ale naštěstí nás to nepoložilo, zůstali jsme aktivní. Byli jsme odměnění vyrovnávacím gólem v přesilovce. Následně jsme soupeři odskočili, to nás nabudilo. Pak už jsme Jihlavu nepouštěli do žádných větších šancí a jsme rádi, že se nám to povedlo dotáhnout. Nyní se budeme soustředit na další kolo.

Co podle vás rozhodlo celou sérii?
Zvládli jsme hru v nerovnovážném počtu. Podařilo se nám ubránit oslabení, naopak jsme dali nějaké góly v přesilovkách. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Jihlavy, hrála fakt dobře. Ukázala to už ve čtvrtfinále, kdy vyřadila Porubu, která jasně vyhrála základní část. Proti nám Dukla hrála úplně vyrovnanou partii. Rozhodly detaily, ve kterých jsme byli trošku lepší, a proto jsme šli dál.

Sledujete po očku druhou semifinálovou sérii Litoměřice - Zlín?
Dívali jsme se na výsledek úterního utkání. Zlín sice prohrál, ale série pořád může dopadnout jakkoliv. My si teď chvíli odpočineme, budeme se připravovat na oba dva soupeře a uvidíme, kdo na nás vyjde. Říká se, že pokud chcete vyhrát, musíte porazit kohokoliv. Věřím, že to vyjde, a že se letos do třetice všeho dobrého podíváme do baráže.

Bude velká výhoda, že nyní můžete pošetřit nějaké síly?
Uvidíme, jak druhá série dopadne, kolik bude mít soupeř volna. V play-off si už člověk sahá na totální dno, hlavně ve finálových bojích, a ani si to moc nepřipouští. Je pravda, že Litoměřice mohou hrát v klidu, už dosavadní výsledek je pro ně úspěch. Nikdo za nimi nestojí s bičem, to může hrát v jejich prospěch. Mohou hrát uvolněněji, kdežto na Zlín asi bude vyvíjen větší tlak. Tak se nechejme překvapit, kdo na nás vyjde.

Jak moc potřebujete dobít baterky?
Jak kdo. Samozřejmě když má někdo nějaký úraz, je pro něj dobře, když dostane nějaký čas. Zároveň někdo je zase rád v zápřahu, vyhovuje mu zápasový rytmus. Ne vždy je dobré, když člověk stojí, ale věřím, že s každou výhrou je regenerace snazší.

Co říkáte na skutečnost, že je Vsetín potřetí za sebou ve finále Chance ligy?
Je to super. Samozřejmě vždycky je cíl podívat se ještě o kousek výš. Teď budeme dělat vše pro to, abychom se do baráže probojovali. A pak se uvidí. Nyní nás ale čeká především finále. Ať na nás vyjde jeden, nebo druhý soupeř, bude to velice těžké. Pro postup však uděláme všechno.

Jak se vy osobně cítíte na ledě po zdravotní pauze, kterou jste měl začátkem roku?
Přijde mi to jako nějaká zběsilá křivka. Jeden zápas to jde, druhý ne. Teď pracujeme na malých věcech. Vidím, že se mi nedaří tak, jak bych chtěl. Snažíme se v rámci pětky hrát hru, která je dobrá pro tým, zblokovat střelu, uhrát puk na mantinelu, a odrazit se od malých krůčků. Věřím, že to do finálové série vyladíme a rozjedeme se. A že i jako celá pětka budeme týmu kromě černé práce pomáhat i body.

banner pod článkem