Vstupenky online

JUN: Do dalšího kola si věříme, hlásí kapitán Mošnička. Jak to bylo s tresty?

Helena Hegeďová • 26.03.2024

Po čtvrtém čtvrtfinálovém zápase se mohli vsetínští junioři radovat z postupu do semifinále Ligy juniorů. Nakročeno měli ale už o den dříve, kdy dobrý výsledek ztratili až v závěrečných minutách. „Ten zápas jsem vzal na sebe, hned jsem se to snažil odčinit a myslím si, že se to povedlo,“ komentoval utkání kapitán juniorky Tobiáš Mošnička. A v sobotu už Valaši po obratu slavili. Teď je čeká semifinálová série proti Chomutovu, která startuje ve čtvrtek 28. března od 18:00 na Lapači.

Tobiáši, na konci posledního zápasu jste dostal dvouminutový trest za nesportovní chování. O co šlo?
Oni nám v pátek udělali úplně stejnou oslavu asi třikrát, tak jsem to po gólu do prázdné brány jen zopakoval. Udělal jsem jen to, co dělali oni, ale rozhodčí mi řekl, že se to dělat nemůže a měli jsme to předtím nahlásit. Tímto se klukům omlouvám, ale nakonec jsme to urvali, takže to dopadlo dobře.

Právě i páteční utkání bylo plné emocí. Jak po této stránce vypadalo?
Byla tam frustrace, vůbec se nám nedařilo. Ke konci jsme to nezvládli. I já jsem se úplně zbytečně nechal vyloučit. Ten zápas jsem vzal na sebe, hned jsem se to snažil odčinit a myslím si, že se to povedlo.

Jak jste tedy po osobní stránce spokojený?
Se sérií jsem spokojený, tedy až na ten třetí zápas, který jsem úplně nezvládl. Jinak si ale myslím, že jsem čtvrtfinále odehrál obstojně, ale to už je na trenérech, jak to dál zhodnotí.

Co se tedy vlastně v závěru třetího utkání stalo?
Tři minuty do konce nás pan rozhodčí vyloučil. Jestli to bylo zaslouženě, nebo ne, to už je za námi. V tu chvíli jsme se ale cítili ukřivděně, tak jsem se ho jen šel zeptat, zda by mi mohl vysvětlit, co viděl. On mi řekl „máš tam dvojku“. Pak si do zápisu vymyslel, že jsem mu nadával, což jsem neudělal. Neřekl jsem jediné sprosté slovo, chtěl jsem se jen zeptat a jít odbránit oslabení, jenže mi dal dvojku. Musel jsem s tím souhlasit, i když jsem nechtěl. Čárový mi řekl, že to na dvojku nevidí, pan hlavní si mě vyslechnout nechtěl, tak jsem z frustrace bouchnul hokejkou do mantinelu. Bylo to v momentu, kdy už jsem věděl, že mám trest, nicméně jsem dostal ještě desítku. Kdybych ten trest předtím nedostal, tak bych to neudělal, ale to mě samozřejmě neomlouvá. Nicméně to vůbec nebylo napadení rozhodčího, spíš nesportovní chování.

Mělo to vliv na další zápas?
Vliv to mělo ten, že jsme to chtěli odehrát bez faulu. Což se teda nepodařilo, v každém případě jsme to ale zvládli lépe.

Jak se za celou sérií ohlížíte?
Za vedení 2:0 jsme do Třemošné jeli s pokorou. Věděli jsme, že jsme papírově lepší tým, ale nepodcenili jsme to. V každém zápase jsme byli lepší. Jen to tam moc nepadalo. Třeba teď v posledním zápase jsme celou dobu diktovali tempo, akorát jsme mohli dát víc gólů. Myslím si, že kluci to zvládli dobře, a hlavně nás vzadu podržel Áda. Výborně jsme hráli taky do obrany, a zvládali jsme i oslabení.

Šancí jste měli ve všech zápasech mnoho, přesto se to na skóre neprojevovalo…
Zápasy určitě mohly skončit větším rozdílem. Rozchytávali jsme gólmana, nestáli jsme před brankou, což jsou věci, z kterých se musíme do příštího kola určitě ponaučit.

Je ještě něco, na co vás čtvrtfinále upozornilo?
Kromě tlaku do brány je to určitě disciplína, zbytečně faulujeme. Jinak si myslím, že po defenzivní stránce fungujeme dobře.

Většinu branek jste inkasovali z brejků, je i tohle něco, na co si musíte dávat pozor?
Věděli jsme, že Třemošná je jediný soupeř, který to takhle hraje. Na druhou stranu oni věděli, že to na nás docela funguje. Určitě je to také jedna z věcí, z které se musíme do budoucna poučit. Docela nás teď zachraňovali to, že jsme dostali gól zkraje první třetiny, takže jsme věděli, že máme ještě třeba padesát minut se zápasem něco udělat a dát si na takové věci po zbytek utkání pozor. Věřili jsme, že to otočíme, což se taky povedlo.

Teď jste v semifinále, jak jste na tom s nervozitou?
Nervy určitě pracují, ale do dalšího kola si věříme. Věříme, že postoupíme dál do finále.

Překvapilo vás něco v ostatních sériích?
Překvapily mě kontumace Poruby a Techniky, taky si musíme na takové věci dávat pozor. Jinak se ale všechny série odehrály podle našeho očekávání. Možná ještě trochu překvapila Poruba, která Slavii potrápila a v posledním zápase do 50. minuty vedla 1:0. 

banner pod článkem