Vstupenky online

Na Slavii se Vsetín střelecky neprosadil

Aleš Koňařík, Lukáš Hykš • 13.10.2005

P r a h a – Vsetín i druhou čtvrtinou soutěže začal tak, jak skončil předchozí, a to nikterak překvapivou prohrou se Slavií. Zázrak se v Sazka aréně nekonal, domácí tým rutinérsky vybojoval povinné body za vítězství 2:0. Oba góly vstřelila Slavia ve druhé třetině, Sasu Hoviho překonali slávističtí kanonýři Duda ve 28. a Vlasák ve 39. minutě. Velmi skromná návštěva necelých třech tisícovek diváků už toho v závěrečné třetině mnoho hokejového neviděla. Ve vsetínské sestavě chyběla čtveřice Ivan, Janků, Luža a Bauer.

- 14.kolo čt 13.10.19:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
2:0(0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Duda (Tomica, Beránek), 39. Vlasák (Bednář). Rozhodčí: Polák - Dřinovský, Klein.. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 2765. Průběh utkání: 2:0.
HC Slavia Praha: Hronek - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - L. Havel, Sobotka, Vondrka.
VHK ROBE Vsetín: Hovi - Spitzer, Kučný, Hrabal, Nedbálek, Zapletal, Horák, Lamberg, Chmelíř - Dubec, Steiner, Duba - Květoň, Stantien, O. Hruška - Gorev, R. Hruška, Demel - Valčák, Bacul, Korotvička.
Netradiční čtvrteční termín příliš diváků do Sazka Areny nepřilákal. Příznivci Slavie byli navíc namlsání atraktivními souboji s Pardubicemi a Spartou. Při vší úctě ke Vsetínu se tedy nedala čekat na souboj s posledním týmem tabulky velká návštěva. Nakonec si do vysočanské haly našlo cestu 2765 diváků. Ti co zůstali u tepla rodinného krbu ani příliš litovat nemuseli, alespoň v první třetině.

První šanci v utkání měl střelecky naladěný Jan Novák. Na začátku 4. minuty puk z jeho hole zazovnil o tyčku Hoviho branky. O tři minuty později se ocitl v dobré střelecké pozici Tomáš Vlasák. Vzápětí domácí dostali možnost přesilovky, ta se jim však nepovedla podle představ. Hosté poté vystrčili růžky a v 9. minutě šance Bacula odstartovala závar před Hronkem. Na druhé straně mohl hned na to využít zaváhání obrany hostí Divíšek, ovšem na puk před Hovim nedosáhl. O minutu později se na Hronka řítil Steiner a Drtina musel zatáhnout za záchrannou brzdu za cenu faulu. Ani Vsetín ale nesehrál početní převahu tak, jak by se slušelo. Na obou stranách pak přišlo ještě po jednom vyloučení, jenže po dvaceti minutách stále svítily na ukazateli skóre u obou týmů nuly.

Ve druhé části již začala být patrná převaha domácího týmu. Ve 24. minutě přidělal starosti Hovimu Sobotkův útok. O minutu později pro změnu zkoušel obelstít brankáře hostí výjezdem zpoza branky Divíšek. V čase 27:17 již musel Sasu Hovi lovit puk ze sítě. Poté co Tomica vybojoval zdánlivě ztracený kotouč, předložil ho Dudovi a slávistická devětašedesátka zamířila přesně. Ještě v téže minutě mohl přidat druhý gól Dlouhý, tentokrát však byla rychlejší lapačka gólmana Vsetína. Tlak Slavie pokračoval i nadále a Hovi se měl co ohánět. Vsetín se dostal výrazněji ke slovu až ve 32. minutě. Při přečíslení tři na dva pálil těsně vedle Ondřej Hruška. Valaši pak dostali Slavii na chvíli pod tlak, z čehož vyplynulo vyloučení Drtiny. Početní převaha svěřenců Břetislava Kopřivy ovšem pro branku Slavie znamenala minimální nebezpečí. Ve 37. minutě museli hosté zámek soupeře přerušit až zákrokem za hranicí pravidel. V následné přesilovce rozpoutali slávisté sérii přihrávek, po střele Bednáře se dostal k dorážce Vlasák a trefil odkrytou polovinu Hoviho svatyně. Vsetín pak mohl ještě korigovat Ondřejem Hruškou, který se objevil na chvíli nekrytý před Hronkem. Z bezprostřední blízkosti však slávistického gólmana neprostřelil, a tak po dvou třetinách platil stav 2:0.

Slavia kontrolovala hru i ve třetí části, na Vsetínu byla znát snaha s výsledkem něco udělat, ale rozdíl mezi oběma týmy je takový, že se snad od Valachů ani tlak očekávat nedal. Ve 43. minutě předvedl pěknou individuální akci Tomáš Vlasák, zakončil ji střílenou přihrávkou na Sobotku, mladý slávistický útočník však na kotouč nedosáhl. O dvě minuty později bylo horko před Hovim znovu, když se pokoušel o zakončení Boris Žabka. Ve 47. minutě zamotal Tomica hlavu obraně hostí natolik, že si Ondřej Hruška musel pomoci podražením. Slavia se ale v přesilovce do šance nedostala. Na ledě to poté začalo trochu jiskřit, hlavní rozhodčí Polák však nechával většinou zákroky na hranici pravidel bez povšimnutí. Vybral si až Žabkův krosček na Korotvičku. Slovenský obránce mohl být na trestné lavici relativně klidný, Vsetín toho moc nevymyslel. Žabka pak při návratu na led dokonce připravil šanci pro Bednáře a mohlo to být 3:0. Poslední šancí Vsetína na zdramatizování utkání bylo vyloučení Tomici. Paradoxně však při hře čtyři na pět bylo nebezpečněji před vsetínským gólmanem, což dokumentovala akce Vlasáka a Dlouhého. Slavia tedy oslabení v pohodě přečkala a výsledek 2:0 uhájila až do konce. Splnila úlohu jednoznačného favorita, připsala si tři body a řetěz neporazitelnosti prodloužila o čtrnáctý článek.

Ohlasy k utkání

Ondřej Weissmann (Slavia): "Z pohledu tabulky jsme dnes měli před sebou povinné vítězství. K zápasu jsme přistoupili lehkovážně a teprve ve druhé třetině jsme zabrali a dali dvě branky. Zápas nebyl pro diváky takový, aby je přitáhl."

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Mužstvo dnes odevzdalo to, na co momentálně má. Ten tým se pořád obměňuje, máme spoustu zraněných hráčů a juniorů. Soustředíme se na nedělní zápas s Litvínovem, který je pro nás dost důležitý."