Vstupenky online

Junioři slaví postup do finále extraligy

Aleš Koňařík • 23.03.2005

V s e t í n – Vsetínská juniorská jízda dospěla do vytouženého finále extraligy! V rozhodujícím utkání série s Libercem získali vsetínští hokejisté dostatečný náskok již v první třetině, ve které třikrát pokořili brankáře Tygrů Petra Ševčíka. Byl to velký večer pro první pětku domácího celku, která se postarala o všechny góly. Dvakrát zamířil do černého útočník Radim Hruška, po jedné brance přidali Květoň s Nedbálkem a brankář Štefl se mohl radovat s čistého konta.

- SF3 st 23.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
Bílí Tygři Liberec
4:0(3:0, 0:0, 1:0)
Branky: 12. Květoň (Hrabal), 13. Hruška R., 20. Nedbálek (Květoň), 42. Hruška R. (Hruška O., Hrabal). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1380. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 4:0.
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Nedbálek, Hrabal, Pelikán, Dalecký, Giba, Pavelec - Květoň, Hruška R., Hruška O. - Hubáček (od 42. Kapsa), Havíra, Hruška P. - Dědek, Buš, Navrátil - Badiura, Husička, Hrňa.
Bílí Tygři Liberec: Ševčík - Pabiška, Paško, Mrkvička, Daňo, Petrmichl, Pavlů, Hrach - Pabiška, Pajič, Mucha - Kapičlka, Klimenta, Špaček - Vantuch, Hruška J., Němec - Dušek, Nevyhoštěný.
V dosud nejdůležitějším utkání sezóny se domácím výtečně vydařila první třetina, po které byl osud Liberce praktiky zpečetěn. Bez nervů hrající první pětka Vsetína si na ledě vytvářela od prvních minut nebezpečné šance a diktovala ostatním formacím tempo, kterému především Liberec brzy nestačil. Bylo se na co dívat, zpočátku ovšem na zmařené šance domácího celku. Radimu Hruškovi dvakrát ve vyložené šanci odskočil puk, během dlouhé přesilovky 5 na 3 znamenala pro Ševčíka největší ohrožení Hrabalova střela od modré, která jej trefila do masky.

Liberec se ubránil a ještě dokázal nepříjemně ohrozit Štefla, který musel likvidovat tři rány Kapičky v krátkém sledu. Pak už ale dominovali domácí. Ve 12. minutě vyrazil Květoň ve vlastním oslabení do útočného pásma, kličkou na střed se zbavil nedůrazného beka a opakovanou střelou dopravil puk do liberecké branky. Zkoprnělý Liberec pak neuhlídal Radima Hrušku, který se štěstím proměnil samostatný nájezd, jemuž přecházela chyba v soupeřově rozehrávce. Od branky Květoně uplynulo jen 36 vteřin.Vsetín byl na koni a vytvářel si šance jak na běžícím pásu, při kterých se měl brankář Ševčík co ohánět.

V době největšího tlaku Vsetína ale málem udeřilo na druhé straně, když Klimentou lehce tečovaný puk šnečím tempem jemně ťukl do pravé tyčky Šteflovy branky. Štěstěnou políbení domácí to vzali jako varování a v čase 19:56 zvýšili na rozdíl tří branek. Nezadržitelný hobit Květoň vylákal Ševčíka z branky, kterou promptně objel a skórující Nedbálek mířil do zcela odkryté klece.

Poněkud uvolněnější hra Vsetína nabídla ve druhé části více prostoru pro Bílé Tygry, Duškova střela z 26. minuty však jen prosvištěla nad horní tyčkou Šteflovy branky a Jan Hruška ve 39. minutě poslal zblízka puk jen do hrudi vsetínského gólmana. Slušně zaplněná hala na Lapači se bavila především při pobytu prvního vsetínského útoku na ledě, který však při vědomí tříbrankového náskoku své akce sehrával často spíše efektně než efektivně.

Pojišťovací trefa vsetínského vítězství tak přišla až v úvodu třetí třetiny, kdy přesilovkovou kombinaci na jeden dotek zakončil Radim Hruška nechytatelnou bombou do levého horního růžku liberecké branky. Libereckým hráčům s každou naskakující minutou ubývalo na entuziasmu i nasazení a Vsetín tak za aplausu svých fanoušků dovedl zápas v poklidu do úspěšného konce.

Ohlasy k utkání

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Po smolné porážce v Liberci mě tým překvapil, jak dobře dnešní zápas zvládl. Z utkání jsme pochopitelně měli obavy. Hráči ale přesto nebyli nervózní a navíc jim přálo i střelecké štěstí. Náš první útok na sebe vzal odpovědnost a svými brankami zápas rozhodl. Zdálo se mi také, že liberečtí hokejisté byli více unavení než my. Těšíme se na finále už kvůli vsetínským divákům, kteří nám udělali skvělou atmosféru."

Vladimír Čermák (Liberec): "Zápas rozhodla první třetina, ve které se Vsetín dostal do tříbrankového náskoku. Přesto jsme ještě zkoušeli bojovat, ale nepodařilo se nám proměnit šance. Po čtvrtém gólu Vsetína na mužstvo padla deka a už jsme jen čekali na konec. V sérii rozhodla větší bojovnost Vsetína, který šel za finále dravěji. My jsme hráli příliš profesorsky a takhle jsme nemohli uspět."