Vstupenky online

Vsetín prodloužil sérii neporazitelnosti na sedm zápasu, Zlín nedal Čechmánkovi ani gól

Michal Berg • 10.12.2004

V s e t í n - Ani ve třetím letošním derby nepadlo mnoho branek. Oba brankáři, Čechmánek a Altrichter, podali výborný výkon a rozhodla tak jediná branka, kterou vstřelil v 17. vteřině třetí třetiny po spolupráci se Somíkem Ondřej Veselý. Oba týmy měly pozornou obranu a zaplněný Lapač tak neviděl mnoho šancí, závěrečnou snahu Zlína o srovnání navíc domácí eliminovali pozorným forčekingem.

- 31.kolo pá 10.12.17:00
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
1:0(0:0, 0:0, 1:0)
Branky: 41. Veselý (Somík, Brabenec). Rozhodčí: Bolina - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:5, navíc Čajánek 10 min. OT, bez využití. Diváci: 5190.
VHK ROBE Vsetín: Čechmánek - Gýna, Gregořek, Němec, Mikel, Klesla, Frolo, od 12. R.Horák - Veselý, Brabenec, Somík - Dubec (21. Kovář), Vlach, Selingr - Radivojevič, Vak, Demel
Berani Zlín: Altrichter - Hamrlík M., Blaťák, Hamrlík R., Tesařík, Nosek, Zubíček - Balaštík, Leška, Erat - Okál, Čajánek, Záhorovský - Kováčik, Čech M., Jenáček - Ambruz.
Valašské derby zaplnilo vsetínský stadion až do posledního místečka. Diváci se bavili nadprůměrným extraligovým hokejem, který přinášel mnoho zajímavých okamžiků před oběmi brankami. Stoprocentní příležitost ke skórování si ale nevypracoval žádný z rivalů, zůstalo jen u sotva sedmdesátiprocentních. Takovou vypracoval Vlach pro Dubce, který vypálil z první slabě do Altrichtrovy připravené lapačky. Po zaváhání Erata posunul Brabenec puk na čerstvého reprezentanta Veselého, který ale neměl dobrou mušku a střílel mimo tyče.

V 9. minutě trefila Záhorovského střela do obličeje Gýnu, po kterém zůstala na ledě jen krvavá kaluž. Byl to signál k větší aktivitě hostů. Prapor zlínského útoku třímal hlavně útok s aktivním Jenáčkem, který v 11. minutě vypracoval dobrou střeleckou pozici pro Martina Čecha, jeho ránu ovšem stihli vsetínští zadáci zablokovat a na Noskovu dělovku od modré měl Čechmánek dobrý výhled. Domácí tým se v vehementně tlačil před Altrichtrovu branku hlavně v závěru, kdy zlínského brankáře ohrozili Vak a z úhlu Radivojevič. Třetinu však v náporu dohrál Zlín, při vyloučení Klesly ohrozil Čechmánka ranou od modré Blaťák.

I druhá část se nesla hlavně v bojovném duchu, ubylo však šancí a naopak stoupl počet nervózních situací, které natahovaly už tak rozvleklý zápas. Ve 24. minutě sice dotlačil puk za Čechmánkova záda Čajánek, jenže gólu předcházelo posunutí branky. Sudí Bolina bez porady s videorozhodčím rozpažil. Vsetínští se občas blýskli brejky, Altrichter se nejvíce zapotil po povedené teči vlastního obránce Zubíčka, který si zřejmě v návalu akutní nostalgie spletl strany.

Nejvíce vzrušení ale přinesla 33. minuta, kdy nebezpečný zákrok Klesly na Balaštíka ocenil Bolina dvěmi minutami až po předlouhé poradě a vehementních protestech zlínské střídačky. Ta však nebyla spokojena s výší trestu, diskuse pokračovaly až do chvíle, kdy Bolina udělil hostům dvě minuty za zdržování hry. Zlín se tak připravil o šanci hrát necelou minutu v pěti proti třem. Nakonec to byli stejně hráči Hamé, kteří sahali po vedení. Povedenou Jenáčkovu střelu totiž Čechmánek jen vykopl, stihl se ale rychle přemístit proti dorážce Kováčika. Z levého křídla se v závěru třetiny tlačil na Čechmánka Záhorovský, ale ani mu se nepodařilo překonat vsetínského fakíra. Hrálo se sice nahoru dolů, ale bez výrazných šancí.

V úvodu třetí části ani diváci nezasedli do svých sedaček, Vsetínu stačilo pouhých 17 vteřin, aby se ujal vedení. Somík s Veselým ujeli dva na jednoho, prvně jmenovaný vylákal Altrichtra z branky a přihrál Veselému, který zasunul kotouč do odkryté zlínské branky. Vsetín pod taktovkou prvního útoku přidal na obrátkách a Somík se chtěl přidat k své asistenci i branku. Ve 44. minutě bekhendem přehazoval Altrichtera, ten ale kotouč ač ležící stačil vyrazit. Na druhé straně Čajánek vybojoval puk, přihrál volnému Romanovi Hamrlíkovi, jenž však nepřeloboval ležícího Čechmánka.

Ve velké šanci se v 54. minutě ocitl i Erat, který dostal přihrávku od Čajánka mezi kruhy a Čechmánek pohotově lapil. Ke konci zápasu se strhl drobná potyčka mezi Čajánkem a Frolem, oba aktéři dostali 2+2 minuty a Vsetín z toho vytěžil více. Půl minutu před koncem hosté odvolali brankáře a definitivně mohl rozhodnout Vak. Ledabyle vypálil a trefil jen horní tyčku zlínské klece, ale i přesto Vsetín ve zbylých sekundách uhájil těsné vítězství.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Stuchlík (Zlín): Bylo to oboustraně opatrné utkání, ve kterém obrany předčily útok. Měli jsme velmi málo šancí a tu rozhodující chybu jsme udělali my, takže jsme prohráli.

Jan Neliba (Vsetín): Byl to opatrný zápas z obou stran, my jsme vědeli, že Zlín bude po domácí prohře chtít bodovat. Nicméně jsme Zlín předčili v takoové té bojovnosti a obětavosti a to nás vyneslo kj vítězství. Týmu bych chtěl poděkovat, ta euforie, obětavost a bojovnost, to nás nese nahoru.