Vstupenky online

Kladno získalo na domácím ledě i druhý bod, série se stěhuje na Moravu

Jan Tajzler • 18.04.2024

Druhé barážové utkání bylo na programu znovu na Kladně ve čtvrtek v podvečer. Vsetínskému týmu se nepovedlo zachytit vstup do zápasu, přesto díky přesilové hře našel na brzké dvoubrankové vedení Kladna reakci. Rytíři ale znovu předvedli výbornou efektivitu v zakončení a nekompromisně trestali zaváhání Valachů v defenzivní činnosti. Středočeši tak naplno využili domácího prostředí v úvodu série, která se nyní stěhuje na Moravu.

CHANCE LIGA - B2 čt 18.4.18:00
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín
7:2(3:1, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Jágr (Strnad), 9. Tralmaks (Filip), 20. Melka (Strnad, Ticháček), 22. Smoleňák (Tralmaks, Sideroff), 23. Melka (Strnad, Jágr), 34. Procházka (Slováček), 37. Procházka (Jarůšek) – 10. Jonák (Teper, Jenáček), 27. Klhůfek (Teper, Jenáček). Rozhodčí: Vrba, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 10:7, navíc Jonák (Vsetín) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 37:33 (19:11, 9:13, 9:9). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.

Rytíři Kladno: Brízgala (Mitens) – Ticháček, Hejda, Slováček, Babka, Veber, Martenet – Jarůšek, Filip, M. Procházka – Smoleňák (C), Sideroff, Tralmaks – Frolík, Pytlík, Kusý – Strnad (A), Melka (A), Jágr – O. Bláha.
VHK ROBE Vsetín: Romančík (Pavlíček) – Hryciow, Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Kojo – Jonák (A), Klhůfek, Rob (A) – Hořanský, Kratochvil, Hrňa (C) – Holec, Matějček, Š. Bláha – Machala, Kern, Zabusovs.

Úvodní dějství nabídlo výživný program. Kladenské fanoušky určitě potěšil aktivní nástup domácího týmu a především otevření skóre v čase 1:59, kdy Strnadovi stačilo najít na hranici brankoviště osamoceného Jaromíra Jágra, jenž správně nastavil hůl a usměrnil puk za Romančíkova záda. Rytíři byli povedeným začátkem povzbuzeni k dalšímu náporu. Melka vybídl ke střele z levého kruhu Slováčka, ale proti vsetínskému odchovanci zasáhl Romančík pohotovým zákrokem ramenem. V čase 8:11 se ale domácí radovali podruhé a branka to byla vskutku šťastná. Eduards Tralmaks se zpoza branky snažil přihrávkou uvolnit spoluhráče ve slotu, ale trefil vsetínského bránícího hráče do brusle a puk se odrazil za záda bezmocného Romančíka.

Valaši se ale nevzdávali. V čase 9:19 si vybojovali možnost početní výhody, kterou zužitkovali. Ránu od modré čáry v podání Tepera usměrnil za Brízgalu Vít Jonák. Vzápětí mohlo být srovnáno, ve slotu se puku zmocnil Hořanský, Brízgalu už měl položeného, ale bekhend vsetínského útočníka nebyl dostatečně přesný, aby znamenal okamžité vyrovnání. Ve zbytku první třetiny byli nebezpečnější Rytíři. Tralmaks v úniku ještě branku Vsetína přestřelil, a na vsetínského brankáře pak nevyzrál po přihrávce Procházky ani Martenet. Brankář Valachů se vyznamenal i proti střele Filipa, kterého vyzýval ke skórování Jarůšek. Jenže v čase 19:44 se Středočeši radovali potřetí. Strnad od mantinelu poslal přihrávku na osu hřiště, kde byl připraven Antonín Melka, jenž nekompromisně zavěsil pod horní tyč a Kladno vedlo po první třetině 3:1. 

Rytířům se, podobně jako úvod utkání, povedl i nástup do prostředního dějství. V čase 21:02 napadal rozehrávku Valachů s úspěchem Tramlaks a zpoza branky předložil puk do slotu Radku Smoleňákovi, který nekompromisně zavěsil. Uplynulo pouze dalších 69 vteřin a vsetínská obrana opět chybovala v rozehrávce, když Jágr uvolnil Antonína Melku, který překonal Romančíka povedeným bekhendovým blafákem. Následně si Vsetín vzal oddechový čas, ale krátce po něm putoval na trestnou lavici Staněk. Ve vlastním oslabení se hostujícímu útočníkovi Machalovi podařilo přebruslit Ticháčka a dostal se i do bekhendového zakončení, Brízgala ovšem puk udržel pod betonem.

Na ledě se začalo přiostřovat. V pěstní potyčce se ocitl Kojo s Jarůškem a vzájemné tresty nafasovali i Matějček s Ticháčkem. Vsetín poté dostal možnost přesilové hry a na rozdíl od prvního utkání byl v tom druhém i podruhé v početní výhodě úspěšný, z hranice levého kruhu vypálil Teper a tentokrát jeho ránu usměrnil za Brízgalova záda <b>Pavel Klhůfek</b>. Jenže v čase 27:39 si až příliš důrazně počínal Jonák na Smoleňáka. Vsetínský útočník po poradě rozhodčích u videa nafasoval pětiminutový trest do konce utkání. Kladno dlouhou přesilovou hru zužitkovalo náramně, když se hned dvakrát trefil exvsetínský útočník Martin Procházka. Rytíři po druhé třetině mířili za druhým bodem v sérii. 

Třetí třetina se vzhledem k pětibrankovému vedení Kladna mohla jen dohrávat. Vsetínští si nicméně vynutili další tři početní výhody, ovšem na rozdíl od prvních dvou přesilových her nebyli úspěšní. Nejblíže měli Vsacané k úpravě skóre díky spolupráci Roba s Teperem, ale tentokrát vsetínský obránce mířil těsně nad branku Brízgaly. V závěru utkání ještě Rob od mantinelu uvolnil Klhůfka, jenž se snažil kladenského brankáře překonat kličkou do bekhendu, ovšem domácí strážce svatyně předvedl svou načasovanou formu na barážové boje. Kladno tak na domácím ledě uzmulo i druhý bod, série se nyní stěhuje do vsetínského azylu v Brně.

Ohlasy k utkání

Jiří Weinritt (VHK ROBE Vsetín): Měli jsme špatný vstup do utkání. Inkasovali jsme gól ve druhé a osmé minutě. To nebylo dobré. Potom jsme si pomohli přesilovkou. Za stavu 1:2 si myslím, že jsme se zvedli v pohybu. Měli jsme aktivitu, výsledkem čehož byla šance Adama Hořanského, ale nepodařilo se mu uklidit kotouč do poloodkryté brány. Myslím, že za stavu 2:2 bychom s tím utkáním ještě mohli něco dělat, ale nepodařilo se. Velmi důležité pro vývoj utkání byla třetí branka v naší síti šestnáct vteřin před koncem třetiny, kdy jsme měli dobře dobruslený protiútok Kladna, ale špatné rozebrání hráčů. Do kabiny se šlo mínus dva, i když jsme se upozorňovali na vstup do druhé třetiny, tak jsme hned v první minutě dostali dva góly a dá se říci, že bylo po utkání. 

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): Mám to z pohledu kolegy naopak. My jsme měli dobrý pohyb od první třetiny. Dali jsme dva góly, zdálo se nám, že jsme měli dobrou kontrolou nad utkáním. Vsetín se dostal do hry díky přesilovce, včera jim to nepadlo a dnes dali gól. Pak tam byly momenty čtyř až pěti minut, kdy byli v naší třetině a největší šanci soupeře Brízgala krásně chytil. Gól Melky před koncem první třetiny byl hodně důležitý. Pak samozřejmě vstup do druhé třetiny povedený, ale my jsme byli rádi, že jsme měli na rozdíl od prvního utkání aktivní pohyb hned od začátku.