Vstupenky online

Vsetín roli favorita nenaplnil a na Lapači Slezanům podlehl

Jan Tajzler • 22.11.2023

Středeční duel 23. kola Chance ligy přivedl na Lapač poslední tým tabulky z Frýdku-Místku. Na otevření skóre si fanoušci museli počkat až do druhého dějství, kdy se prosadil Jakub Ďurkáč. Frýdek ale brzy reagoval. Ve třetí třetině pak rysi ukázali efektivitu v přesilové hře a skóre otočili na svou stranu. Rysům se vyplatila trpělivost a díky Oskaru Haasovi odskočili i na rozdíl dvou branek. Vsetín tlačil, ale jeho kontaktní branka z hole Pavla Klhůfka přišla pozdě. Poprvé v sezoně tak Valaši ztratili druhý duel v řadě.

CHANCE LIGA - 23.kolo st 22.11.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
2:3(0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Ďurkáč (A. Koláček, Larsen), 60. Klhůfek – 26. Martynek (Marosz, Haman), 43. Cedzo (R. Veselý, Haas), 57. Haas (Svačina). Rozhodčí: Svoboda, Šudoma – Malý, Mikšík. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1890. Střely na branku: 31:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Smetana (A), Kojo, Larsen, Ondračka – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Dědek, Hořanský – Jandus, Kern, Š. Bláha – Kubiš, Kratochvil, A. Koláček.
HC Frýdek-Místek: Mokry (30. Švančara) – Š. Havránek, Haman (A), Výtisk (C), D. Kowalczyk, Urbanec (A), Homola, Hrachovský – Svačina, Haas, Cedzo – Martynek, Marosz, Doktor – R. Toman, R. Veselý, Ramik – Macháček, Šuhaj, Geidl.

První třetina nepřinášela úplně atraktivní hokejovou podívanou, přesto se příležitosti k otevření skóre zrodily. Vsetín dostal po čtyřech minutách hry možnost přesilové hry. V početní výhodě ale zahrozil pouze Luboš Rob střelou z pravého kruhu, kterou Mokry vyrazil ramenem. Valaši měli i nadále během první třetiny územní převahu. Frýdek se dostával před Žukova sporadicky, ale ani Vsetín zrovna výrazně nezaměstnával brankáře hostů. Za zmínku stojí slibná palebná pozice mezi kruhy, ve které se ocitl Dědek, ale branku těsně přestřelil. V závěru první třetiny pak Dědek vedl přečíslení s Hrňou, předložil puk na hůl vsetínského kapitána, který však zamířil přímo do středu brány, kde byl připraven zasahovat Mokry.

Ve druhé třetině už se fanoušci na Lapači branek dočkali. Ke spokojenosti domácích příznivců otevřel skóre v čase 22:55 Jakub Ďurkáč, trefě vsetínského zadáka pod horní tyč od modré čáry předcházela dlouhá kombinace Vsacanů v útočném pásmu. Vzápětí mohl Vsetínské poslat do dvoubrankového vedení Jonák, ocitl se osamocen před Mokrym, ale bekhendova klička nebyl z produkce vsetínského forvarda úspěšná. Frýdek se prosadil z ojedinělé akce, kterou vedl Marosz, dostal v prostoru slotu příliš prostoru, a mohl tak uvolnit svého spoluhráče Rostislava Martynka, který poslal puk do odkryté části valašské branky.

Vsetín mohl jít zpět do vedení po spolupráci Klhůfka s Robem, druhý jmenovaný zakončoval po přihrávce zpoza branky z bezprostřední blízkosti, ale Mokry si prostor u tyče pohlídal. V polovině základní hrací doby přišel nešťastný moment pro hostujícího brankáře, když jej nešťastně špičkou hole zasáhl jeho vlastní obránce a místo přenechal Patriku Švančarovi. V pokračujícím průběhu druhé třetiny se znovu slibnou příležitostí prezentovalo duo Rob - Klhůfek, tentokrát obdržel Klhůfek přihrávku mezi kruhy, ale Švancara holí dokázal puk vyrazit. V poslední minutě druhého dějství se ještě do slibné palebné pozice dostal Staněk, ale Švancara hosty opět podržel a vzápětí zlikvidoval i druhý pokus vsetínského zadáka.

Třetí třetinu zahájil lépe Frýdek-Místek, když hned v jejím úvodu se do slibné pozice dostával Hass, byl ale faulován Ďurkáčem a poprvé v utkání šli do přesilové hry také hosté. Frýdek-Místek byl v přesilové hře na rozdíl od Vsetína efektivní. Nejprve sice ve vlastním oslabení zahrozil Jonák, ale pak už se Slezané zformovali před Žukovem a po přihrávce Urbance zakončil střelou z voleje ze slotu mezi betony Žukova Adam Cedzo. Valaši vycítili, že je zle a vrhli své síly do útoku. Obrana rysů působila dobře organizovaným dojmem, ale v 50. minutě byl po přihrávce Kubiše blízko vyrovnání Kratochvil, ke své smůle však trefil puk pouze do frýdeckého brankáře.

Vsetín měl během třetí třetiny dvě přesilové hry, které mu mohly vynést vyrovnávací branku, ale efektivita zelenožlutých tentokrát v této herní disciplíně byla nulová. Rysi pokračovali v zodpovědné defenzívě, a když už přišlo zaváhání, pomohla jim horní tyč, kterou orazítkoval Larsen. Vzápětí pak Frýdek-Místek uklidnil Oskar Haas, který si po aktivním forčekingu najel mezi kruhy a vypálil, vsetínský brankář si pak kotouč při zásahu nešťastně srazil za svá záda. V závěru Vsacané sáhli ke hře bez brankáře, kontaktní branka se dostavila ale až 8 vteřin před třetí sirénou, kterou nahozením od modré čáry obstaral Pavel Klhůfek. Nicméně na vyrovnání už Vsetínu nezbyl čas a Frýdek-Místek se na Lapači postaral o senzaci kola. 

Ohlasy k utkání