Vstupenky online

Zápas pro Romana ovládl vsetínský tým

Jan Tajzler, Tomáš Petr Marek • 15.11.2023

Středeční duel 21. kola Chance ligy se nesl v duchu piety za legendárního vsetínského brankáře Romana Čechmánka. Jeho následovníci uctili v domácím šlágru se Sokolovem památku legendy tím nejlepším možným způsobem. Valaši se vedení díky aktivnímu výkonu ujali již v první třetině, během té druhé dvakrát využili přesilovou hru. Prosadil se i hráč s číslem 23 Luboš Rob, dvakrát do černého mířil kapitán Erik Hrňa a čistým kontem vítězství ozdobil i brankář Maxim Žukov.

CHANCE LIGA - 21.kolo st 15.11.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Baník Sokolov
4:0(1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Dědek), 32. Ďurkáč (Hrňa), 39. Rob (Jonák, Staněk), 56. Hrňa (Dědek). Rozhodčí: Skopal, Maršálek – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3323. Střely na branku: 42:16. Průběh utkání: 4:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Smetana (A), Kojo, Larsen, Ondračka – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Hořanský, Dědek, Hrňa (C) – Š. Bláha, Kern, Jandus – A. Koláček, Kratochvil, Kubiš.
HC Baník Sokolov: Hamalčík – M. Rohan (A), Tureček, Rulík, Weinhold, Benda, Klejna, Mlčák – Osmík, Kverka (A), Tomeček – Bernovský, Přikryl, Kružík – V. Adamec, Vrdlovec, Csamango – D. Novotný (C), T. Rohan.

Úvodní dvacetiminutovka byla zprvu vyrovnaná, první nebezpečná střela přišla až v 5. minutě z hole Jonáka, jenž střelil Hamalčíka do ramene, ten však puk dokázal zpacifikovat. Vsetín dlouhou dobu držel Baník pod tlakem a nedovolil soupeři se pronikat k domácí svatyni. Po velkém náporu se Vsetín přeci jen dočkal gólu, po velkém závaru u brány hostí našel skákající kotouč Dědek, hostující obránce puk tečoval na  Erika Hrňu a z této situace se zrodilo domácí vedení 1:0. Chvíli poté byl vyloučen hostující Jan Bernovský za podražení. Vsetín úvodní branka nakopla a v přesilovce soupeře tlačil. Blízko navýšení byl Luboš Rob, jenž střílel do odkryté klece po přihrávce Larsena, ale Hamalčík byl se svou lapačkou proti a vytáhl ukázkový zákrok. Následující buly mířilo na Madse Larsena, který si našel místo na střelu od modré čáry, ale hostům pomohla horní tyč. Přes velkou aktivitu domácích další gól vstřelit nedokázali a Baník se ve svém oslabení ubránil. První větší šanci měli hosté až v posledních dvou minutách první třetiny, ale Žukova překonat nedokázali. Do konce první části se skóre již nezměnilo a do kabin šli domácí s nejtěsnějším možným náskokem.

Na začátku druhé dvacetiminutovky už však byla aktivita hostů mnohem vyšší, a dokázali tak několikrát zahrozit u branky domácích. V symbolické 23. minutě byla hra zastavena pro uctění památky Romana Čechmánka. Po pauze se ani jeden z celků nedostával do vyložených šancí. Pavel Klhůfek byl za podrážení vyloučen ve 28. minutě utkání, a tak hostům nabídl možnost srovnání. V oslabení paradoxně zahrozil Jonák po výzvě zpoza branky od Janduse, ale Hamalčíka nepřekonal. Baník svou početní výhodu nevyužil, avšak Martin Osmík při návratu Klhůfka na led fauloval, a poslal tak domácí do jejich druhé přesilovky v tomto utkání. Po jedenácti vteřinách byl vyloučen spoluhráč Osmíka Martin Weinhold, ten si svůj dvouminutový trest odpykal za podražení, a nabídl tak domácím přesilovku pět na tři. Po kombinaci domácích mezi Hrňou a Jakubem Ďurkáčem zvedl ruce nad hlavu celý Lapač, jelikož druhý jmenovaný vystřelil gól, kterým vymetl všechny pavouky v šibenici Hamalčíka. Díky tomuto gólu domácí odskočili do dvoubrankového náskoku, a využili tak početní výhodu pět na tři, ale proti čtyřem už se neprosadili. Po pár minutách se na chvíli v útočném pásmu usadili také hosté, kteří párkrát zahrozili u branky Žukova, ale síť nerozvlnili. Blízko dalšímu navýšení byl Jonák, který dostal precizní nahrávku od Luboše Roba, ale z velkého úhlu trefil pouze lapačku brankáře Baníku. 

Dvě minuty před koncem prostředního dějství byl vyloučen podruhé v zápase Martin Osmík, když Pavel Klhůfek vyjížděl od mantinelu, tak byl Osmíkem přidržen. Krátce poté Lapač jásal potřetí. Vít Jonák přesnou křižnou nahrávkou našel volného Luboše Roba, který se z úhlu nemýlil a poslal kotouč do odkryté klece, tím také využil přesilovku. Radost vsetínského střelce byla umocněna faktem, že právě Luboš Rob nosí na dresu číslo 23. Blízko dalšímu gólu byl Štěpán Bláha spolu s Jandusem, ten se snažil bekhendovým blafákem překonat brankáře Baníku, ale Hamalčík byl proti. Do kabin tak hráči zamířili za příznivého stavu pro domácí 3:0.

Na úvod poslední třetiny byli lepší ze hry domácí, kteří věděli, že mají velký náskok. Poté však přišla smršť rychlých akcí po sobě. Nejdříve Luboš Rob v samostatném úniku nedokázal překonat Hamalčíka. Následovala slibná šance hostů, kdy kličkou alá Tomáš Hertl chtěl Žukova překvapit sokolovský Tomeček, ale ochránce svatyně domácích nepřekonal. Chvíli na to byl blízko snížení v brejku 2 na 1 hosté. Bernovský nejdříve našel osamoceného Kružíka, ten však střelou trefil pouze beton Žukova, ale puk se odrazil přimo na dorážku k Bernovskému, ale ani napodruhé domácího brankáře nepřekonal. Další důležitý zákrok si Žukov připsal hned záhy, když na něj pálil Martin Weinhold, ale trefil pouze jeho beton a puk se neodrazil k přijíždějícímu hráči na dorážku. Necelých sedm minut před koncem byl vyloučen Robin Staněk, jenž podrazil jednoho ze svých protihráčů, a nabídl tak druhou početní výhodu Baníku. Ta však využita nebyla. Rozjásat Lapač počtvrté se povedlo Eriku Hrňovi, jenž se snažil po vyhraném buly hned vystřelit, avšak jeho střela byla zblokována, ale druhý pokus z otočky bekhendem už zamířil přímo do šibenice hostující branky. Poté byl vyloučen hostující Adam Rulík za hákování. Valaši měli pár nadějných šancí, ale gólem to neskončilo. Avšak to je mrzet nemuselo, jelikož minutu před koncem vedli o čtyři branky a soupeře už k ničemu nepustili. Vsetín tak vítězstvím nad Sokolovem uctil památku zesnulého Romana Čechmánka. 

Ohlasy k utkání