Vstupenky online

Dorostenci před fantastickou kulisou zdolali Tábor

Helena Hegeďová • 01.04.2023

Pokud chtěli dorostenci před posledním týdnem baráže stále pomýšlet na nejvyšší soutěž, museli uspět doma proti Táboru. Nečekalo na ně ale nic jednoduché, vždyť na začátku na ledě tohoto favorita prohráli 4:7. Jenže teď to byl jiný zápas. Po nervózní první třetině sice Valaši jako první inkasovali, ale pak přišel obrat korunovaný (nakonec vítěznou) brankou v oslabení. Tábor se štěstím snížil, ale na vyrovnání už nedosáhl a tříbodový zisk ve třetí třetině dvěma brankami ještě potrvdil Filip Kovář. Tomu všemu navíc přihlíželo témeř 1500 diváků, který vytvořili fantastickou kulisu včetně závěrečné děkovačky.

Liga dorostu - B4 so 1.4.12:30
VHK ROBE Vsetín
HC Tábor
5:2(0:0, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Miklas (Frolo), 32. Ostřížek (Miklas, Stodůlka), 33. Koláček (Frolo), 56. Kovář (Koláček), 60. Kovář (Bartoněk) – 23. Dohnal (Hlavín, J. Pospíchal), 36. Bouška (Jaroš, Pospíchal). Rozhodčí: Grygera, Šico – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 27:29 (7:11, 12:8, 8:10). Diváci: 1498. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

VHK ROBE Vsetín: Uhrin – Herman, Stodůlka (C), Kučný (A), Kotrla, Pala – Drozd, Kovář, Bartoněk, Žárský, Ostrčil, Miklas, Frolo, Ostřížek, Matějová, Vlk, Zezulka, Koláček.
HC Tábor: Šrámek – Céza, Bačo, Šťastný, Bouška, Jaroš, Honzík – P. Pospíchal (C), Vlček, Němeček, J. Pospíchal, Mohyla (A), Vrba, Eremiáš, Hlavín, Dohnal, Suchan, Křepelka.

Ohlasy k utkání

Lubomír Štach (VHK ROBE Vsetín): Dnešní zápas bych zhodnotil velice pozitivně, i když začátek z naší strany klasicky nebyl ideální. Potom jsme se do toho ale dostali a druhou a třetí třetinu jsme odehráli parádně na hranici našich možností. Kluci zaslouží velkou pochvalu za to, jak zápas odmakali, a jsme moc rádi, že jsme se dostali na dostřel Táboru. Musíme v tom pokračovat i nadále, ale s dnešním zápasem panuje na naší straně velká spokojenost.