Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

Liga juniorů - 16.kolo ne 20.11.17:00
BK Havlíčkův Brod
VHK ROBE Vsetín
4:1(1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Kuprijanov (Vaněček, Hrdlička), 31. Coufal (Zych, Kuprijanov), 36. Kuprijanov (Vaněček), 58. Zych (Pilař) – 56 Jurek (Janíček). Rozhodčí: Mejzlík – Štěrba, Augusta. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 20:41. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

BK Havlíčkův Brod: Sigmund – Topol, Zych (C), Vaněček, Kuchta, Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Machovský, Mach, Dymák, Janko, Pilař, Holenda (A), Niederhafner, Hrdlička, Kuprijanov, Coufal.
VHK ROBE Vsetín: Pavlíček – Hamřík, Fojtík (C), Mošnička, Kráčalík, Zedek, Mlčoch – Melenovský, Stodůlka, Janíček (A), Jurek, Heinrich, Urge, Matějíček, Rigo, Juráň.

Valaši naskočili do utkání aktivně a s chutí se tlačili do koncovky. Brankář Sigmund tak měl hodně práce, ale s nepříjemnými střelami si poradil na jedničku. Ve 12. minutě mladí Bruslaři otevřeli gólový účet zápasu. Střela Jana Vaněčka byla zblokovaná, kotouč se však odrazil k Petru Hrdličkovi, jenž ještě posunul kotouč na Ilariona Kuprijanova, jehož rychlá dělovka zapadla mezi Pavlíčkovy betony a skončila v síti.

Hezkou kombinaci pak předvedla trojice Coufal – Kuprijanov – Hrdlička, posledně jmenovaný však nestihl bleskovou akci dobře zakončit. V 18. minutě měli domácí štěstí, když Urgeho projektil trefil jednoho z brodských hráčů, ale gólman Sigmund na nečekanou teč pohotově zareagoval. Těsně před první sirénou se hosté snažili dotlačit kotouč ze skrumáže před bránou za Sigmundova záda, ale neúspěšně.

Havlíčkův Brod vstoupil do prostřední části nedisciplinovaně a brzy se dopustil hned tří prohřešků. Využít toho mohl Urge, jeho povedenou ránu však vyrazil gólman Sigmund svou holí. Vsetín diktoval tempo hry, držel se častěji na puku a pravidelně se probíjel do zakončení. Brankář Sigmund měl spoustu práce, zatímco domácí se dopředu dostávali jen hodně málo. Paradoxně to ale byla Adamova družina, kdo udeřil.

Martin Zych narýsoval lahůdkový pas za soupeřovu obranu na rozjetého Kevina Coufala, jenž svůj samostatný únik zakončil chladnokrevnou ranou mezi betony. Bruslaři byli na koni a až do konce druhé třetiny to byli oni, kdo tahal za delší konec pomyslného provazu. A ve 36. minutě se dočkali kýžené odměny! Ilarion Kuprijanov sice prohrál vhazování v útočném pásmu, ale kotouč následně vybojoval a nádhernou ranou zavěsil přesně pod víko. Havlíčkův Brod tak po dvou třetinách vedl 3:0.

Na začátku třetí periody mohlo být v havlíčkobrodských řadách ještě veseleji. Vsetínské obraně ukázal záda Pilař, který se řítil sám na soupeřovu bránu z pravého křídla, ale jeho střelecký pokus ke vzdálenější tyčce nebyl dostatečně přesný. Znovu o sobě dal vědět i aktivní a neúnavný Kuprijanov, který protančil po pravém křídle kolem několika protihráčů, ale jeho střelu zápěstím pohotově zneškodnil gólman Pavlíček. Hosté byli blízko snížení v 54. minutě.

Janíček dostal kotouč pod brankářem Sigmundem a komfortní situaci ke skórování měl Mošnička, jenže pod tlakem dotírajícího Kutlvašra netrefil úplně prázdnou bránu. V čase 55:48 se už Valaši dočkali. Po Martinu Janíčkovi se dostal ke kotouči Štěpán Jurek, který se z kruhu trefil bekhendem přesně k tyčce. Vsetín ještě zkusil hru v šesti bez brankáře, ale hned po vhazování inkasoval, když Martin Zych přesnou trefou do prázdné brány uzavřel na konečných 4:1.