Vstupenky online

Po pauze s výhrou: Junioři porazili Kladno

Helena Hegeďová • 17.11.2022

Junioři po reprezentační pauze ukončili čekání na další výhru a připsali si tři body po vítězství nad Kladnem. Valaši otevřeli skóre v přesilové hře zkraje utkání a do konce třetiny náskok ještě navýšili. Kladno sice do další části doslova vletělo, a to i s gólem na hokejce, ale toho se domácí nezalekli. Jednobrankový náskok drželi a v závěru po povedené kombinaci přidali ještě jeden přesný zásah.

Liga juniorů - 15.kolo čt 17.11.17:15
VHK ROBE Vsetín
Rytíři Kladno
3:1(2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Zedek (Jurek), 14. Stodůlka (Matějíček), 60. Jurek (Melenovský) – 21. Kulich (Hurta). Rozhodčí: Šico — Kučera, Šobáň. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 179. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

VHK ROBE Vsetín: Pavlíček — Mlčoch, Mošnička, Hamřík, Kráčalík, Fojtík (C), Zedek — Ürge, Rigo, Jurek, Melenovský, Heinrich, Stodůlka, Matějíček, Janíček (A), Juráň.
Rytíři Kladno: Hykel — Čarda, Novák, Sýkora (C), Nácovský, Šátek, Šeba, Marcinek — Iljuk, Kulich, Vosyka, Hurta (A), Typolt, Halfar.

V první třetině utkání byli jasně lepší domácí Valaši, kteří v 5. minutě využili přesilovou hru. Konkrétně se střelou z levého kruhu prosadil obránce Jakub Zedek. Vsetínští nepolevovali, až na chvilkovou pasáž při oslabení a několik kladenských úniků. Vedení Valachů pak po chybě soupeře ještě navýšil Lukáš Stodůlka. Dvougólový náskok si domácí přenesli do druhé třetiny, kde jim ovšem nevydržel dlouho.

Druhá třetina totiž přinesla celkově vyrovnanější hokej s šancemi na obou stranách. Naznačila to už její první minuta, v které se hned po čtrnácti sekundách prosadili hosté. Konkrétně to byl Lukáš Kulich, kdo jako první překonal Pavlíčka po nepřehledné situaci na brankovišti, kdy hrál hlavní roli důraz hostujících útočníků. Rytíři se tak dostali na dostřel. Na první pohled se zdálo, že nastoupilo úplně jiné Kladno než v první třetině, protože Vsetínské začalo v určitých pasážích hry trápit. Další branka už ale do konce 40. minuty nepadla.

Třetí třetina přinesla podobný obrázek a hosté měli šanci na vyrovnání v přesilové hře. Početní výhoda se jim nevyvedla úplně podle představ, ale na jejím konci se začali radovat. Branka však nebyla uznána. S ubývajícím časem do konce utkání se hra obou celků více otevřela. Domácí chtěli přidat pojistku v podobě dalších gólu, hosté chtěli vyrovnat a ani jeden tým se nebál riskovat. Už se zdálo, že Valaši poslední minutu s kotoučem na hokejkách dohrají ve svém pásmu, ale opak byl pravdou. Marek Melenovský to vzal na sebe, nenechal se odradit Typoltem a poslal přesný pak na Štěpána Jurka, který tak vítěztsví střelou k odkryté tyči přece jen pojistil.

×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín