Vstupenky online

Juniorka porazila krále západu. Utkání v Písku otočila ve třetí třetině

Andrea Harmuthová, Helena Hegeďová • 14.11.2021

Zápas, ve kterém se Valaši postavili proti Písku, měl od začátku rychlé tempo. Skóre otevřeli Jihočeši, Vsetín ale do pár minut srovnal. Druhá perioda se nesla v podobném duchu. Vsacané se nejdříve dostali do vedení, domácí ale brzy vstřelili dvě rychlé branky a rázem se stav otočil ve prospěch Písku. O zdramatizování zápasu se postarali hosté, když opět srovnali v úvodu poslední části a na závěr přidali ještě dvě branky, kterými si zajistili vítězství. Po urputném boji si tak Vsetínští odváží plnou porci bodů.

Liga juniorů - 17.kolo ne 14.11.
IHC Králové Písek
VHK ROBE Vsetín
3:5(1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 17. Kříž (Kovařík), 39. Pešek (Kreuzman, Kulvejt), 40. Hollar (Hail, Hála) – 20. Jurek (Liss, Dědek), 39. Čapka (Ramert), 41. Lavička (Ramert), 52. Dědek (Horský), 60. Bednařík (Liss, Janíček) Rozhodčí: Hornáček – Štofa, Kaiser. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5.

IHC Králové Písek: Lokajíček – Kulvejt, Dolhý, Dohnal, Kurfürst, Hail – Kovařík, Kříž, Lechnýř, Kouba, Kreuzman, Hrakholski, Hála, Ryba, Dubský, Hollar, Pitel, Pešek.
VHK ROBE Vsetín: Janura – Sviták, Fojtík, Čapka, Matějíček, Liss, Mojžíš, Sýkora – Janíček, Horský, Lavička, Ramert, Broža, Bednařík, Dědek, Jurek, Sopek.

Souboj vsetínské juniorky proti Písku přinesl rychlý hokej, na první branku se však čekalo až do 17. minuty, kdy přečíslení domácích přesně zakončil Marcel Kříž. Hosté se inkasovaného gólu nelekli a Štěpán Jurek necelou minutu před koncem prvního dějství vyrovnal. Na začátku druhé třetiny nevypadala situace pro Valachy moc příznivě, protože ještě před přestávkou dostal menší trest za nedovolené bránění Broža. Ukázalo se, že ani oslabení není to, co by hostujícímu celku stálo v cestě. Do úniku se v početní nevýhodě dostal Bednařík, jeho klička ale skončila pouze na betonu domácího gólmana Lokajíčka. 

Po návratu vyloučeného nejproduktivnějšího hráče Vsetína na led se mohli zeleno-žlutí usadit v útočném pásmu na delší dobu. Ve velké šanci se při tlaku v předbrankovém prostoru ocitl Horský, ale Lokajíček stále držel vyrovnaný stav. Také hosty přiblížilo ke střelecké šanci vlastní oslabení, když po deseti sekundách hry v plném počtu ohrozil Januru Hollar. Vsetínští byli aktivnější, dobrou kombinaci předvedli Horský s Janíčkem, ukázal se také Liss a jedna z hostujících střel skončila na tyči. Byl to až Adam Čapka, kdo po souvislém tlaku využil přesilovou hru a dostal moravský celek do vedení. 

Po vydřené bance ale přišel šok. Ondřej Pešek totiž po osmadvaceti sekundách hry srovnal a půl minutu před koncem druhé třetiny vstřelil gól do šatny Tomáš Hollar. Vsacané si to nenechali líbit a hned na začátku třetí třetiny srovnal trefou z levého kruhu David Lavička, pro kterého to byl první gól ve vsetínském dresu. Valaši pak následně přestáli šance domácího týmu a po povedené akci dostal Matyáš Dědek Vsetín do vedení. Tentokrát už si hosté nechtěli nechat vedení vzít, v čemž jim pomohla i přesilová hra. Tříbodovou výhru a cennou porážku vedoucího týmu západní skupiny ještě trefou do prázdné brány pečetil kapitán David Bednařík.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov