Vstupenky online

Vyrovnané utkání v Chrudimi rozhodly až poslední minuty. Junioři odjíždí s prázdnou

Helena Hegeďová • 31.10.2021

Po pražské Kobře vyzvali vsetínští junioři dalšího soupeře ze západu. V Chrudimi Valaši ani jednou neprohrávali a po většinu zápasu se drželi v jednobrankovém vedení. Už to vypadalo, že Vsetínští odjedou s plným bodovým ziskem, ale dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny domácí vyrovnali a minutu před koncem vsítili vítězný gól.

Liga juniorů - 14.kolo ne 31.10.
HC Chrudim
VHK ROBE Vsetín
4:3(1:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Kubíček (Pazdera, Burda), 31. Pavlík (Gromadzki), 58. Burda (Pilař, Gromadzki), 59. Kubíček (Macas, Burda) – 11. Bachánek (Houser), 18. Liss (Jurek, Houser), 30. Bednařík. Rozhodčí: Honza – Kolář, Augusta. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

HC Chrudim: Batěk – Prýl, Vaníček, Bárta, Pazdera, Vašíček, Odehnal – Hrdlička, Pavlík, Burda, Felcman, Pilař, Hykl, Gromadzki, Votava, Macas, Kubíček.
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Machů, Sýkora, Liss, Prčík, Houser, Fojtík, Sviták, Macík – Bednařík, Maštalíř, Janíček, Jurek, Lavička, Vrána, Bachánek, Horský, Broža.

Utkání začali aktivněji hosté, kteří měli šanci na otevření skóre hned v první minutě. Vrána namířil svou střelu z ostrého úhlu na bližší tyč, ale gólmana Batěk se proti jeho pokusu stihl včas přemístit a chytil kotouč mezi rukou a tělem. Kolem brankoviště se okamžitě semkli Vránovi spoluhráči na dorážku, ale tu jim chrudimský gólman nedovolil. Hráči se drželi převážně v útočném pásmu Vsetína, což vyeskalovalo v branku Adama Bachánka, kterého do individuální akce vyslal Marek Houser. Z přečíslení dva na jednoho následně zakončoval Lavička, Batěk zasáhl vyrážečkou. Domácí brankář měl taky velké štěstí, například při zakončení Horského zpoza branky. Na druhé straně unikl vsetínské obraně Josef Kubíček a střelou nad lapačku vyrovnal. Vsetínští těžili z přesilovky pěti proti třem a přesné střele Richarda Lisse od modré, která doklouzala až za brankovou čáru.

V první polovině druhé třetiny Valaši ani jednu ze svých šancí neproměnili, David Bednařík však dokázal skvěle využít chyby soupeře. Jeden z domácích rozehrál zpoza branky přímo na jeho hokejku a vsetínský útočník sám zakončil kolem levé tyče. Batěk se po kotouči ještě vleže natahoval lapačkou, ale v nevýhodné pozici na něj nedosáhl. Radost Vsetína z dvoubrankového vedení ale netrvala dlouho, protože z tlačenice před brankou skóroval Zdeněk Pavlík. Pohledný hokej doprovázel toto utkání i nadále, hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba celky předváděly dobré tempo. Z domácích byl vidět hlavně jejich nejlepší hráč Gromadzki, jenž byl na konci druhé třetiny velmi blízko vyrovnání díky své práci na brankovišti.

Chrudim mohla vyrovnat zkraje třetí třetiny, když právě polský útočník ve službách domácího celku vystřelil před obránce a Tkadlec proti jeho pokusu musel vytáhnout vyrážečku. K dorážce do horních pater branky se dostal ještě Prýl. Šance na skórování se objevily na obou stranách a když už to vypadalo, že se fanoušci ve třetí třetině gólu nedočkají, započal chrudimský obrat. Dvě a půl minuty před sirénou skóroval pokusem z větší vzdálenosti Daniel Burda. Jurek s Vránou mohli v přečíslení strhnou vedení opět na stranu Vsacanů, ale střela prvního jmenovaného pouze zaduněla o Baťkovy betony. Rozhodující branku zápasu naopak vstřelili domácí, když z dorážky poslal puk za brankovou čáru Josef Kubíček. Hosté reagovali oddechovým časem, hrou bez gólmana, ale v poslední minutě jim to přineslo pouze dvě nastřelené tyčky.

Ohlasy k utkání

Aleš Bachánek (VHK ROBE Vsetín): Hráli jsme to, co jsme chtěli. Nastoupili jsme na soupeře a myslím si, že do půlky druhé třetiny jsme byli lepší. Soupeř potom trošku přitvrdil, ale k tomu se více vyjadřovat nebudu. Průběh zápasu byl z mého pohledu dobrý, dařilo se nám, stále jsme vedli. Na konci zápasu jsme dostali zbytečný gól a z následného nahození na bránu a tlaku, dorážky další. Prohráli jsme, ale ještě v power play jsme tam měli dvě tyčky, což je smůla. Bohužel, myslím si, že dneska jsme si zasloužili minimálně bod.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov