Vstupenky online

Přesilovky pomohly k obratu proti Šumperku, junioři si připsali první výhru

Alena Ryšavá • 12.09.2021

Po domácí prohře s Warriors se vsetínští junioři vydali v neděli k druhému soutěžnímu utkání do Šumperka. Skóre otevřeli ve druhé třetině Mladí Draci, kteří šli dvěma brankami v jedné minutě do dvoubrankového vedení. Vsetín do zápasu dostaly dvě přesilové hry, během niž Valaši srovnali. V poslední části střetnutí přidali třetí zásah na konečných 2:3 a ze šumperské Škoda arény si přiváží tři body a první výhru letošní sezóny.

Liga juniorů - 2.kolo ne 12.9.12:15
HK MD Šumperk
VHK ROBE Vsetín
2:3(0:0, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Polách (Kesler, Cekr), 21. Šotkovský (Tomiczek, Pánek) – 40. Ramert (Mojžíš, Dědek), 49. Dědek, 49. Čechmánek (Ramert). Rozhodčí: Novotná – Rychlý, Bubela. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.  Diváci: 58. Průběh utkání: 2:1, 2:3.

HK MD Šumperk: Bielecký – Cekr, Koutecký, Netolický, Sviták, Minařík, Blaháček, Plhal – Pánek, Kesler, Haas – Šotkovský, Tomiczek, Havel – Stodůlka, Ševčík, Polách – Horký
VHK ROBE Vsetín: Janura – Mojžíš, Houser, Machů, Prčík, Sýkora, Čapka, Macík – Maštalíř, Čechmánek, Vrána – Jurek, Dědek, Bednařík – Ramert, Janíček, Horský – Broža

Oba celky se střetly po pátečních prohrách s brněnskými celky, s rozdílem, že Mladí Draci v prvním kole bodovali. Vsetín doma neuspěl s Warriors, Šumperk v prvním kole venku nestačil v nájezdech na Techniku. Nedělní zápas byl střetem dvou velmi podobných celků. Šumperk a Vsetín jsou považovány za mužstva, která se nejspíše poperou o druhé místo tabulky. 

První třetina klání byla vláčná. Šumperk měl více ze hry, byl bruslařsky aktivnější a chodil aktivně do soubojů. Vsetín působil spíše pasivně. Střelecky se zmohl pouze ke dvěma pokusům. Mladí Draci byli v této disciplíně aktivnější, ale jejich střely nebyly pro Januru velkým nebezpečím. Úvodní části hry chyběla dravost a akce, ani jednomu týmu se nedařilo tvořit takové šance, aby z nich mohly vznikat góly. Po první dvacetiminutovce se ve Škoda aréně odcházelo za skóre 0:0.

Druhá třetina přinesla naopak branky hned tři. Utkání ve 21. minutě otevřeli domácí. Adam Polách obkroužil s kotoučem branku vsetínského gólmana a forhendem zasunul za jeho záda. Z gólových akcí 21. minuty to ale nebylo vše, protože o pár sekund později vznikla před Janurou skrumáž, ze které puk několikrát vypadl a odrazem se dostal na hole Draků. Domácí se na několik pokusů snažili zvýšit skóre, což se nakonec povedlo Ondřeji Šotkovskému. Mladí Draci po jeho zásahu vedli 2:0. Vsetínu se ale podařilo ještě do konce prostřední části hry snížit. V přesilové hře ve 40. minutě se po rychlé práci Mojžíše v útočném pásmu prosadil svou střelou Jan Ramert. Na ukazateli v Šumperku svítilo po čtyřiceti minutách skóre 2:1. 

Třetí třetina znamenala obrat. Ke srovnání Vsetínu dopomohla další přesilová hra. Šumperk dlouhodobě odolával tlaku ve své početní nevýhodě, nakonec byla čtveřice bránících hráčů společně se šumperským brankářem krátká na dorážku ve 49. minutě z čepele Matyáše Dědka, který smazal dvoubrankové manko. Rovněž ve 49. minutě Šumperk opařil rychlou brankou Jakub Čechmánek, jenž pronikl do obranné třetiny Mladých Draků po pravém mantinelu a svou ránou z kruhu prostřelil mezi nohama Bieleckého. Šumperk ke konci zápasu odvolal gólmana, v power play hrozil nebezpečnou střelou do odkryté brány Horký, ale i přes nejen jeho snahu se Mladí Draci už do zápasu nevrátili a Vsetín si z podhůří Jeseníků odvezl první tři body do tabulky a výhru 3:2.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Po domácí ztrátě s Warriors jsme do Šumperka přijeli s tím, že chceme získat nějaký bod, to že se nám povedlo zvítězit za tři body je krása. Body jsou o to cennější, protože kluci zápas museli otočit ze stavu 0:2 na 3:2, za což si zaslouží velké uznání. Dnes se ukázalo, že když mužstvo projeví emoce a ukáže soudržnost, tak může hrát s každý soupeřem. 

Petr Rutar (HK MD Šumperk): Ve druhé třetině jsme šli rychle do vedení, dali jsme dva góly prakticky z ničeho, tam jsme se trochu uspokojili. Od půlky zápasu nám došly síly, dělala nám problém dlouhá střídačka a Vsetín jsme příliš nepotrápili. Mrzí nás prohra, protože když už jsme ztratili vedení, tak jsme chtěli alespoň rozhodnout za stavu 2:2, ale už jsme na to bohužel neměli dostatek sil. 



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov