Vstupenky online

Vsetín otočil duel s Havířovem a posouvá se na druhou příčku

Helena Hegeďová • 19.02.2022

Na led Havířova přijeli Valaši v roli favorita, což také potvrzovali v úvodu zápasu. Havířovu k lepšímu výkonu pomohly přesilovky, ale ani v nich se domácí nedokázali prosadit. AZ otevřel skóre až zkraje druhé třetiny, jenže Valaši okamžitě odpověděli vyrovnávací brankou a o čtyři minuty později se dostali do vedení. Všechny branky utkání 47. kola mezi Havířovem a Vsetínem padly uprostřed druhé třetiny, a Valaši tak hubené vedení 2:1 udrželi až do samotného konce.

CHANCE LIGA - 47.kolo so 19.2.17:00
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
1:2(0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Žolobov (Chroboček, Hotěk) – 27. Jonák (Rob, Vítek), 31. Vítek (Březina, Říha). Rozhodčí: Zavřel, Cabák – Hanzlík, Hranoš. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 563. Střely na branku: 37:26 (15:9, 13:12, 9:5). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

AZ Havířov: Štipčák – Jansons, Chroboček, Pastor, Hlaváč, Mrowiec – Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Křemen, Maruna (C), Tjurin – Bednář, Hotěk, Žolobov – Damašek, Krupa, Luža – Mrva.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Hryciow, Ondračka, Š. Jenáček, Říha, Smetana, Štach (A), J. Jenáček – Jonák (C), Pšurný, Rob – Půček, Pitule, Hořanský – Berger, Vlach, Gago – Vítek, Březina, Klímek.

Valaši vstoupili do utkání dle papírových předpokladů lépe, ale následně je srazila dvě vyloučení. Na trestnou lavici usedli v krátkém časovém sledu Pšurný a Jakub Jenáček, což domácím přineslo vítr do plachet. V šanci se v mezikruží ocitl Luža, který trefil pouze přípravného Málka. Vsetínský brankář držel svůj tým v oslabení i nadále, když zakončovali Pastor nebo Dostálek. Hra v početní výhodě se naskytla i Valachům, ale ani oni se nedokázali prosadit. Havířov pak následně hrozil hlavně z brejků, ale ani jeden tým v první třetině neslavil.

To ovšem neplatí o druhém dějství, kdy už v úvodu zahrozil v úniku Doktor a na druhé straně se ocitl nikým nehlídaný Smetana. Nakonec to ale byli domácí, kdo otevřel skóre utkání. Od modré čáry pálil Chroboček a jeho pokus skončil před betony Málka. Tam jej našel Jurij Žolobov, který na brankovišti sebral kotouč a zvedl jej na pravý beton vsetínského gólmana. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Vsetínu trvalo přesně šestnáct sekund, než obral soupeře v útočném pásmu o kotouč a Luboš Rob vybídl z pravého křídla k teči Víta Jonáka. Hostující kapitán z předbrankového prostoru nasměroval puk do pravého horního rohu.

Havířovští následně nevyužili přečíslení dva na jednoho, ale Vsacané z podobné akce otočili vývoj zápasu. David Březina poslal kotouč přes dva bránící hráče na Davida Vítka, který se najednou v mezikruží ocitl nikým nebráněn. Vítek nezaváhal a zakončil pod břevno. Vsetínští se stali lepším týmem a další gól mohl přidat ještě Vlach, ten si však bekhendovým pokusem na Štipčáka v havířovské brance nepřišel.

Z gólového hlediska to bylo vše. Ve třetí části utkání se v nadějně vypadající příležitosti ocitl znovu Jonák, který z hranice brankoviště havířovského gólmana nepřekonal. Málek měl štěstí, když se žádný ze soupeřů nedostal k dorážce Chrobočkovy střely od modré a domácí se dostali i k dalším pokusům z prostoru na kruzích. Havířov se prosadil v přesilovce po vyloučení Pituleho, ale ještě předtím, než kotouč přeletěl brankovou čáru, bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, když Málek nedostal žádný prostor k zákroku. Vsetínský brankář nezakročil ani proti brejku Dostálka, protože domácí forvard v individuální akci minul. Havířov ještě v závěru využil oddechový čas, ale ke hře bez gólmana se přes vsetínskou ofenzivu nedostal. Valaši tak v Havířově zvítězili těsně 2:1.

Ohlasy k utkání

Tomáš Potěšil (AZ HEIMSTADEN Havířov): My jsme odehráli docela slušné utkání v Jihlavě a taktikou jsme na něj chtěli navázat. Praktikovali jsme ji a musím kluky pochválit, protože jsme proti favoritovi soutěže jsme odehráli velmi slušné utkání. Jsem na kluky docela pyšný, jak k zápasům přistupují. Jak už jsem říkal, je těžké kluky motivovat v momentálním stavu, kde se nacházíme. Musím hráče pochválit za přístup a nasazení. Dokonce jsme soupeře přestříleli, šance byly, oba gólmani chytali výborně. Nechybělo moc. Dostálek jel před koncem sám na branku, kdyby proměnil, skončil by duel za mě spravedlivou remízou. Hokej se však hraje na branky, my jsme dali o jednu méně, ale musím mužstvo vyzvednout za výkon, které tentokrát podalo.


Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Kluky jsme upozorňovali na to, že nás nečeká nic snadného, a to se také potvrdilo. Havířov sehrál výborné utkání s Jihlavou a znovu ve výkonu pokračoval. Pro nás zápas nebyl jednoduchý. Nicméně měli jsme do něj dobrý vstup. Zbrzdila nás dvě vyloučení, což dostalo soupeře na koně. Začal mít dobrý pohyb, vytvářel si šance a v důležitých momentech nás podržel brankář Málek. Z jeho strany výborný výkon. Jinak se dá říct, že jsme měli hru pod kontrolou, nicméně z tlaku pramenilo to, že se někdo zapomněl v obranné hře a Havířov šel do přečíslení a do brejků. Málek stál, jak měl a pochytal šance. Jsme rádi za tři body a budeme se připravovat na další utkání.