Vstupenky online

Vsetín první domácí utkání ztratil v samostatných nájezdech a bude odvracet konec sezony

Jan Tajzler, Jan Grulík • 06.04.2021

Semifinálová série se k úternímu podvečeru přesunula na vsetínský Lapač. Domácí Valaši chtěli získat první bod v sérii a umazat manko ve vyhraných zápasech. Vsetín začal slibně, když ve druhé třetině otevřel skóre Roman Vlach. Jihlava však bleskově reagovala Jakubem Illéšem. Vyrovnané utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde rozhodl jihlavský útočník Tomáš Havránek. Vsetín tak bude ve středu na domácím ledě odrážet vyřazení z play-off a konec sezony.

CHANCE LIGA - SF3 út 6.4.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
1:2sn(0:0, 1:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Vlach (Kucharczyk) – 25. Illéš (Harkabus), rozh. náj. Havránek. Rozhodčí: Čech, Cabák – Hanzlík, Komínek. Vyloučení: 5:5, navíc Berger (Vsetín) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 35:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Ondračka, Smetana, Bartko, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), L. Bednář – Březina, Pechanec, Gorčík – Vítek, Přikryl, M. Lang.
HC Dukla Jihlava: Žukov – T. Černý (A), D. Kolář, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Mácha, M. Zadražil, Pekr – Čermák, Juda, Vítězslav Brož.

První perioda začala snahou domácích o rychlou změnu skóre, která ovoce nepřinesla a brankář Žukov odolal i poté co Vsetínští zavřeli hosty v jejich pásmu. Odpovědí Jihlavských byla protiakce Pekra, jenž vybojoval puk pro Zadražila a ten jen o centimetry minul Málkovu klec. Prostřední část třetiny vyplnily vyloučení a z toho plynoucí šance na obou stranách. Hlavně šance Jihlavských a jejich dorážky těsně před vsetínským gólmanem zaváněly změnou stavu. Po návratu obou týmů do plného stavu se hrál hokej do připravených obran. Největší šancí před sirénou tak byla nabídka, kterou od mantinelu dostal Eliáš. Bekhenodvou kličkou se snažil překonat strážce vsetínské svatyně, leč neuspěl.

Do druhé třetiny nastoupilo jiné domácí mužstvo. Vsetín hrál velmi důrazně a svým napadáním nenechal příliš prostoru pro jihlavskou rozehrávku. Odměna na sebe nenechala dlouho čekat, v čase 22:14 se při návratu z trestné lavice prosadil Kucharczyk se zakončujícím Romanem Vlachem. Vsetín se z vedení neradoval dlouho, po hrubce obránce Kudělky na útočné modré se hnali, do přečíslení 3 na 1, hráči nejnebezpečnější první formace hostů. Jakub Illéš nic nevymýšlel a střelou k tyčce srovnal stav utkání. Dá se říci, že od té chvíle led ovládal většinu času jeden celek, a to domácí, kteří se tlačili do mnoha šancí, z nichž můžeme vypíchnout šanci Romana Půčka, kterému předložil Bednář puk ve středním pásmu, ten uháněl na Žukova a pokusil se zakončit kličkou do bekhendu. Vsetín více méně tlačil Jihlavu celou třetinu, mimo dvouminutové pasáže mezi 12. a 14. minutou, kdy se do souvislejšího tlaku dostali i hosté. Změnu stavu nepřinesla ani přesilovka po zásahu do oblasti hlavu a krku, za nějž byl na 2+10 minut vyloučen vsetínský Berger.

Třetí třetina se nesla ve znamení části předcházející, kdy VHK pokračoval v tlaku na jihlavskou bránu. A Dukla pro změnu hrozila z brejků, jaký předvedl Fronk ve 45. minutě, ale tváří v tvář Málkovi neuspěl. Ze vsetínských řad můžeme zmínit střely Březiny, či Smetany, šance Přikryla, který těsně minul levou tyčku Žukovovy branky, střelu Gorčíka z mezikruží z voleje, ani jedna si cestičku za ruského brankáře nenašla. V druhé půli této části hry se Jihlavští osmělili a začali se více tlačit do pásma domácích a vytvářet si i šance. A když už vpadalo, že by se domácí mohli vymanit a zahrozit na druhé straně, tak velmi často ztroskotala jejich snaha na nepřesnosti přihrávek.

Jelikož šedesát minut nepřineslo rozuzlení třetího čtvrtfinálového utkání mezi Vsetínem a Jihlavou, muselo se na zimním stadionu Na Lapači prodlužovat. Celé prodloužení se neslo ve znamení opatrnějšího hokeje, kdy si oba týmy byly vědomy případného fatálního dopadu eventuální chyby. I přesto byl k vidění atraktivní hokej přelévající se ze strany na stranu a situace, které ohrožovaly branky obou mužstev. Puk ale ani v jedné z klecí neskončil, proto se plynule pokračovalo v nájezdech. Ty skončily poměrem 3:2 pro jihlavský tým, celý zápas poté 2:1 pro Duklu. Úspěšnými exekutory byli za domácí Zeman a Březina, za hosty poté Čachotský, Illéš a rozhodující nájezd v páté sérii proměnil Tomáš Havránek. Stav čtvrtfinále je tedy 3:0.

Vsetín má šanci na reparát již ve středu opět od 17:30 Na Lapači, a zároveň pro něj půjde o možnost prodloužit si sezónu, pokud by vyhrál tým z Vysočiny, postupuje do finále play-off Chance ligy. V souběžně hrané sérii mezi Kladnem a Porubou je poté stav 3:0.

Ohlasy k utkání