Vstupenky online

Pět zásahů do sítě Prostějova, Valaši vyprovodili Jestřáby

Alena Ryšavá, Radek Bařina • 24.02.2021

Středeční utkání bylo ze začátku aktivnější ze strany produktivních Jestřábů. Do vedení šli ale domácí, kteří se vedení nevzdali celých šedesát minut. Hosté se sice snažili vrátit do hry ve druhé třetině, kdy snížili na 1:2, ale nebylo jim to nic platné. Otěže zápasu drželi v rukou Valaši. Dvěmi brankami se navíc prosadili Adam Zeman a Sebastian Gorčík. Vsetín porazil jestřábí letku 5:1.

CHANCE LIGA - 30.kolo st 24.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
5:1(1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Zeman (Pechanec, Gorčík), 22. Zeman (Bartko, Pechanec), 40. Půček (Vlach, Kucharczyk), 45. Gorčík (Vlach, Bartko), 46. Gorčík (Březina, Štach) – 39. Žálčík (Mrázek, Drtil). Rozhodčí: Cabák, Květoň – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1.

VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, J. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk – Půček, Šilhavý, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (Wolf) – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, Hefka, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, T. Kaut, M. Novák – Motloch, Podlaha, T. Jandus – Ouřada, Janeček, Vachutka.

Do zápasu Vsetína s Prostějovem vstoupili o něco aktivněji hráči hostujícího celku. V úvodních minutách si vytvořili v okolí vsetínské svatyně hned několik závarů, Gába však odolal zakončení Nováka i dalším nebezpečným situacím. První opravdovou tutovku ale měli na holích ve čtvrté minutě domácí. Pechanec se šikovně uvolnil, našel najíždějícího Gorčíka, ten ale z mezikruží neprostřelil gólmana Bláhu. Agilní nástup prostějovského celku ukončila jeho přesilovka v minutě deváté. Jestřábi ji sice nesehráli zle, větší šanci si ale nevytvořili.

Od těchto chvil se aktivita začala pozvolna přesouvat na hole domácího celku. Ve třinácté minutě měl po křižné přihrávce Vlacha tutovku na holi Babka, Blaha se ale proti jeho zakončení fantasticky dokázal přemístit. O tři minuty později už se ale Valaši radovali. Z přesilovky po vyloučení Nováka uběhla pouhá půl minuta. Domácí vyhráli přetlačovanou o puk za hostující svatyní, Pechanec našel přihrávkou zcela osamoceného Adama Zemana a ten zblízka trefil prostor nad Blahovým betonem. V závěru třetiny mohl svůj prohřešek před prvním gólem napravit Novák, střelou z levého křídla ale nenašel skulinku mezi Gábovými betony. A když se v posledních vteřinách třetiny neprosadil ani Žalčík, který z úhlu netrefil domácí svatyni, odcházely celky do kabin za stavu 1:0 pro Vsetín.

Do prostředního dějství vstoupili lépe Valaši. Po necelých dvou minutách jim k tomu pomohla i druhá přesilová hra v zápase. Také tentokrát byla bleskově využita. Bartko nabil Adamu Zemanovi a jeho projektil prosvištěl do horního rohu Bláhovy klece. Hned v následujícím střídání útočil domácí forvard na čistý hattrick, zakončení z mezikruží ale zastavily Blahovy betony. Hosty příliš nenakopla ani následná přesilová hra. V dalších minutách ale přeci jen znovu vyrovnali hru, do šance se však dlouho nedostávali. Až v pětatřicáté minutě se z čista jasna ocitl v tutovce Bartoš, tísněn obráncem ale zblízka netrefil domácí svatyni.

Takřka z protiútoku mohlo udeřit na opačné straně, Gorčíkovi však při bekhendové kličce sklouzl puk z hole. Poté však šli domácí do čtyř a Prostějov svou třetí přesilovku sehrál bravurně. Sérii šancí ukončil Lukáš Žalčík, který měl na levém kruhu dostatek času zamířit a nechytatelně zakončit k pravé tyči. Z kontaktní branky se ale hosté neradovali dlouho. Valaši totiž šikovně přelstili jejich vysunutý forčeking. Kucharczyk vyslal do jízdy Vlacha, ten našel v přečíslení milimetrovou přihrávkou Romana Půčka a ten bez problémů uklidil puk do odkrytého kouta branky. Do šaten tak Valaši odcházeli s uklidňujícím dvougólovým náskokem.

Vrátit na dostřel se mohli Jestřábi hned ze startu třetí třetiny, to by však museli svou další přesilovku sehrát lépe než špatně. Valaši oslabení hravě přežili a hned poté vsítili uklidňující branku. Dobrým pohybem rozevřeli obranu Prostějova, Vlachovu střelu Bláha dokázal vyrazit jen na hůl Sebastiána Gorčíka a ten uklidil puk do odkryté branky. Stejný hráč pak o minutu později definitivně zlomil jestřábí křídla. Březina se šikovně prokličkoval obranou. Puk mu sice v poslední chvíli utekl, ovšem jen k Sebastiánu Gorčíkovi a ten z levého křídla zavěsil puk do levého horního růžku.

O pár sekund později mohl hostům zasadit ránu z milosti Pechanec, napálil však jen tyč za Bláhovými zády. Stejný hráč byl blízko ke gólové radosti i o chvíli později, jeho projektil v přesilovce ale zamířil těsně nad. V pokračujícím oslabení se mohli radovat hosté, unikajícímu Pieglovi ale v poslední chvíli vypíchnul touš Štach.

Zbytek utkání už se spíše jen dohrával. Oba celky ještě několikrát nebezpečně zahrozily, zejména rozjetý Gorčík několikrát útočil na hattrick, gólmani však své svatyně dokázali uhájit. Vsetín tak i podruhé v sezóně dokázal Prostějov porazit, tentokrát svého soupeře zdolal jednoznačným výsledkem 5:1.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 17:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín