Vstupenky online

Gába vynuloval Třebíč! Vsetín slaví třetí vítězství v řadě

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 17.02.2021

Po reprezentační pauze hostil Vsetín ve středečním podvečeru na Lapači celek Třebíče. Cílem Valachů bylo oplatit soupeři z Vysočiny podzimní porážku 0:3 a to se povedlo stejnou mincí. Skóre otevřel v 9. minutě Adam Zeman. Jednobrankový náskok Vsetína platil až do 49. minuty, kdy se prosadil po návratu do sestavy David Březina. Poslední slovo pak měl střelou přes cele kluziště do odkryté třebíčské branky Vojtěch Šilhavý. Vsetínští se znovu mohli spolehnout na brankáře Davida Gábu, jenž zlikvidoval 32 střel soupeře.

CHANCE LIGA - 28.kolo st 17.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
SK Horácká Slavia Třebíč
3:0(1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. A. Zeman (Kudělka, Berger), 49. Březina (Berger, Štach), 60. Šilhavý (Vítek). Rozhodčí: Dědek, Cabák – Hanzlík, Zedník. Rozhodčí: Dědek, Cabák – Hanzlík, Zedník. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0:0. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 3:0.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk (A) – Hořanský, Šilhavý, Vítek – L. Bednář, A. Zeman, Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Vodička, Nedbal, L. Chalupa, Furch, Tejnor, Vodný (A) – Šťovíček, Bittner (A), Psota – P. Beránek, Nedvídek (C), Hrubec – Malý, Brabenec, Š. Kratochvil – Křehlík, Michálek, Oščádal – Vedral.

Utkání začala aktivněji hostující Třebíč. Gába zasáhl ramenem proti střele Šťovíčka, byla na dlouhou dobu poslední velká šance, jelikož se hrálo především ve středním pásmu. Jako první narušili tento herní obraz Valaši, kteří z pobytu v útočném pásmu vytěžili úvodní branku utkání. Střelu Tomáše Kudělky od modré čáry Jekel vyrazil před sebe, kde na puk dosáhl Adam Zeman. Třebíč se snažila odpovědět a po většinu první třetiny držela soupeře pod tlakem, ani výrazná střelecká převaha však vyrovnávací gól hostů nepřinesla.

Jednobrankové vedení Valachů mohl hned po startu druhé části utkání navýšit Vlach, jenž v individuální šanci nezakončil. Osamocený vsetínský útočník byl však faulován a Vsetínští měli k dispozici první přesilovou hru. Právě v početní výhodě se domácí dostali do množství střeleckých příležitostí, po uplynutí Furchova dvouminutového trestu se k puku opět dostali hosté a zopakovali svůj výkon z první třetiny. Také oni měli možnost využít přesilovou hru, když byl za sekání vyloučen Babka. Vsacané si v oslabení poradili a Gába musel zasahovat pouze proti dvěma střelám Nedvídka.

Po druhé přestávce se v útočné třetině usadili domácí a z dobré střelecké pozice zakončoval Březina, který na sebe upozornil také v přesilovce. Daleko větší šanci ale měli ve vlastním oslabení Třebíčští, když se v přečíslení objevili Šťovíček s Bittnerem. Střela prvního jmenovaného mířila nad horní tyč. Po návratu vyloučeného Psoty se chtěli hosté dostat zpět do hry, jenže plány jim překazil rychlý protiútok Vsetína. Jan Berger našel z pravého křídla Davida Březinu, jenž se trefil do vzdálenějšího horního rohu.

Dvoubrankové manko mohli hosté smazat v jedné z přesilovek, které jim soupeř nabídl. Nejaktivněji se prezentoval Vodný, ale i jeho střely od modré dokázal bezchybný Gába pokrýt. Právě vsetínský gólman dostal minutu před koncem menší trest za podrážení a Třebíč zkusila v závěru třetí třetiny přesilovku šest na čtyři. David Vítek odebral kotouč jednomu z třebíčských hráčů v mezikruží a jen jej posunul na Vojtěcha Šilhavého, který potvrdil vítězství Vsetína trefou z vlastního pásma do prázdné brány.

Ohlasy k utkání