Vstupenky online

Vsetín udolal Kolín a připsal si první domácí výhru v novém roce

Jan Tajzler, Radek Bařina • 20.01.2021

Středeční podvečer nabídl na Lapači odvetu mezi celky Vsetína a Kolína. Valaši už toužili zlomit nepříznivou domácí bilanci a také vrátit kozlům venkovní porážku. Do utkání vstoupili Vsacané dobře, když se od modré čáry přesnou střelou prosadil Šimon Jenáček. Kolín do první sirény sice vyrovnal, ale v prostředním dějství vrátil vedení Valachům další obránce Michal Hryciow, jehož branka se nakonec ukázala jako vítězná. V zápase se zaskvěli kvalitním výkonem oba brankáři. Vsetín poprvé v novém roce slaví domácí vítězství, v sobotu čeká zelenožluté další bitva na ledě Havířova.

CHANCE LIGA - 5.kolo st 20.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
SC Marimex Kolín
2:1(1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Š. Jenáček (A. Zeman, Babka), 32. Hryciow (Kucharczyk) – 16. J. Veselý (Pýcha, Váchal).. Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Otáhal, Kraľ. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Š. Jenáček, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Půček (A), Kucharczyk, Gajarský.
SC Marimex Kolín: Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Pýcha, Barták – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), Štohanzl, J. Veselý – Síla, Zumr, Petržilka – R. Martínek, Semirád, J. Stehlík (A).

Utkání Vsetína s Kolínem začalo náporem domácího celku. Už po dvou minutách z něj rezultovala přesilovka, krom šance Zemana, který však z bezprostřední blízkosti nezamířil přesně, v ní ale Valaši nebezpeční nebyli. Po jejím skončení naopak několikrát zahrozili hosté. Krejčík pálil z dobré pozice na mezikruží, puk ale namířil mimo. O chvíli později Šimon Jenáček nepřesně rozehrál přímo na hůl Petržilky, ten ale, ač nikým neatakován, nedokázal přehodil Gábův beton. Hříšník z předchozí situace byl v témže střídání vidět ještě jednou. Tentokrát se ukázal v lepším světle. Nahození Šimona Jenáčka totiž gólman Sejpal přes clonící protihráče neviděl a puk našel až v síti.

Kolínští mohli odpovědět hned o minutu později, Blahovu střelu z pravého křídla ale vykopl pohotový Gábův beton. V dalších minutách si domácí vynutili převahu, do vyloženějších gólových šancí se ale nedostávali. To hosté, hrozící z rychlých protiútoků, byli mnohem nebezpečnější a nutno dodat, že Vsetínští jim to značně usnadňovali. Ve čtrnácté minutě kupříkladu mizerným střídáním, kterým hosty pustili do přečíslení dva na jednoho, střídající Šafránek ale minut. O chvíli později už se ale Kolín radoval. Smetana nejprve fauloval, aby v následné signalizované výhodě nezachytil rozjetého Jana Veselého a ten svůj únik zakončil přesně mezi Gábovy betony. Den otevřených dveří ve vsetínské defenzívě pokračoval i o minutu později. Zcela sám na Gábu se tentokrát řítil Semirád, blafákem ale ztroskotal na gólmanově betonu. V závěru třetiny se Valaši zahráli ještě jednu přesilovku, větší šanci si v ní ale nevytvořili a do kabin tak celky zamířily za stavu 1:1.

Úvod druhé třetiny plynule navázal na dějství předchozí. Hned po dvou minutách se hosté řítili ve dvou na jediného beka, Síla ale Gábu neprostřelil a bezchybně si muž s maskou vedl i proti následné dvojité dorážce Váchala. Hra se pak na dlouhé minuty uklidnila, o vzrušení se postaralo snad jen vyloučení Hořanského V přesilovce ale Kolín mnoho nevymyslel. Krátce před polovinou třetiny se osmělili i domácí, po rychlé souhře ale Gorčík z úhlu Sejpala nepřekonal. Tento okamžik však jakoby domácí přeci jen nakopl. Už o pár sekund později se do samostatného úniku dostal Vlach, i kvůli hraničnímu zákroku obránce ale vůbec nezakončil. 

O minutu později už se ale Valaši radovali. V nenápadné akci vypálil od modré Michal Hryciow, Sejpal znovu nic neviděl a puk doplachtil přesně pod víko. O chvíli později mohlo být na Lapači ještě veseleji. Gorčík ale tváří v tvář brankáři neuspěl se zakončením mezi betony. Následně se v zajímavé pozici netrefil Zeman a změnu skóre nepřinesla ani další nepovedená přesilovka Valachů. V závěru periody si převahu jednoho muže na ledě vyzkoušel i Kolín, ani on se ale branky nedočkal. Po čtyřiceti minutách tak svítilo skóre 2:1.

Ve třetí třetině se o první větší vzruch postarala čtyřicátá třetí minuta. Babka mohl dorážet do odkryté brány, byl však zasažen vysokou holí. Rozhodčí však nepovažovali za nutné trestat, čímž jen potvrdili svůj oboustranně nepřesný výkon. O minuto později však sudí správně viděli sevření kotouče rukou Bednáře a přesilovku si zahráli hosté. Sehráli ji dobře a puk několikrát nebezpečně svištěl kolem Gábovy svatyně, radosti se ale Kolín nedočkal.

Vsetín poté převzal iniciativu a vytvořil si hned několik dobrých příležitostí k navýšení skóre. Nevyužil ale ani 100% šanci, když po střele Smetany a teči Babky nedokázal dorážející Vlach překonat nataženou Sejpalovu hůl. Padesátá pátá minuta byla smolná pro třináctky obou celků. Nejprve pálil z mezikruží Garajský, jehož střelu dokázal přizvednout Sejpal ramenem těsně nad a hned z protiútoku se štěstěna neusmála ani na Zumra – jeho ránu prozměnu vytěsnilo držadlo Gábovy hole.

Jinak však Valaši hru kontrolovali... až do padesáté sedmé minuty. Pak se totiž pustili do útočení se šesti hráči v poli, čehož si čároví po chvíli všimli a hosté tak dostali přesilovku. Vsetínské sevřeli, ve výborných pozicích se ocitli Šafránek a Jankovský, domácí ale zásluhou obětavosti i pozorného Gáby branku uhájili. Power-play v poslední minutě už domácí bez větších potíží odrazili a po výsledku 2:1 tak slaví vydřenou tříbodovou výhru nad bojovným Kolínem.

Ohlasy k utkání