Vstupenky online

Odveta se povedla. Junioři nasázeli Šumperku pět branek

Helena Hegeďová • 02.10.2020

Minulé vzájemné utkání vyhráli Draci na Lapači poměrem 5:3, a tak jim měli Valaši co vracet. I přes častá vyloučení se Vsetínští dostali do tříbrankového vedení. Až tehdy Šumperk zareagoval, ale jednalo se o jediný gól domácího celku. Ve třetí třetiny už Valaši své vedení jen navyšovali. Body za tři asistence si připsal navrátilec do sestavy vsetínské juniorky Boris Babeliak, stejně tak Martin Baďura v prvním letošním zápase za Vsetín hned skóroval.

Extraliga juniorů - 5.kolo pá 2.10.19:00
HK MD Šumperk
VHK ROBE Vsetín
1:5(0:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Horký – 14. Bednařík (Krnáč), 21. Baďura (Svoboda), 29. Apolenář (Babeliak, Krnáč), 45. Svoboda (Babeliak, Apolenář), 58. Apolenář (Kožený, Babeliak). Rozhodčí: Novotná – Rychlý, Šimčík. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

HK MD Šumperk: Kašpar – Plhal, Koutecký, Cekr F., Blaháček, Minařík, Netolický, Štrbík, Plhal – Rusina, Scheuter, Žižlavský, Fibigr, Janech, Polách, Šembera, Horký, Šucha, Kesler.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Kožený, Houser, Křňáč, Pernický, Sviták, Macík – Veselý, Maštalíř, Baďura, Apolenář, Bednařík, Jurek, Novosad, Kopčil, Svoboda, Vrána, Babeliak, Čapka, Dědek.

Zápas začal střeleckými pokusy na obou stranách a také vyloučením v řadách Vsetína. Hosté měli puk pod kontrolou, což přenesli také do dalšího oslabení. Nabuzeni dvěma přesilovkami byli však sebevědomejší Draci, ale ani to nezabránilo Davidu Bednaříkovi dorazit vyraženou střelu Jakuba Krnáče pod horní tyč. Apolenář ujel šumperské obraně v dalším ze vsetínských oslabení a proti pokusu Baďury musel gólman Kašpar zasahovat helmou.

Ze druhé třetiny neuběhla ani minuta a Martin Baďura skóroval z rychlého protiútoku. Snížit na rozdíl jednoho gólu mohl Horký, kterému brankář Málek nahrál na střelu z první. Šanci měl taky Polách, a naopak navýšit mohl Baďura. Velké příležitosti se objevily na obou stranách, nakonec se ujaly ty Jakuba Apolenáře a Jakuba Horkého, jenž po necelé minutě od Apolenářova gólu opravdu snížil. Sám před gólmanem se objevil Scheuter, ale proti Málkovi neuspěl. Druhé dějství opět doprovázela vyloučení, tentokrát v obou týmech.

Kontaktní branku mohl v první minutě třetí části zápasu vstřelit Polách. Místo toho využili přečíslení Boris Babeliak s Pavlem Svobodou. Polách měl ve svém zakončení opět smůlu, a to měl ze svého týmu nejvíce gólových možností. Mladí Draci si vytvořili tlak v přesilovce a chtěli jej stupňovat ve hře bez gólmana. Do prázdné brány se dvě a půl minuty před koncem trefil Jakub Apolenář. Šestý gól mohl přidat ještě Svoboda, ale toho už Kašpar vychytal.