Vstupenky online

Juniorka napravila reputaci a nasázela Technice sedm gólů

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 20.09.2020

Vsetínská juniorka vjela do utkání pravou bruslí, neboť hned od začátku se držela v útoku a Technika se musela hodně namáhat, aby se dostala z pásma. Na konci druhé třetiny měli Vsetínští již třígólový náskok. V poslední periodě však začaly pořádné gólové hody. Nejprve se prosadili domácí, netrvalo však dlouho a skórovali také Valaši, a to hned čtyřikrát. Ke konci utkání přidali domácí ještě jednu branku, ale tři body míří na konto Vsetína.

Extraliga juniorů - 2.kolo ne 20.9.
HC Technika Brno
VHK ROBE Vsetín
2:7(0:1, 0:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 44. Novosedlík (Švarcberger), 57. Hubáček – 20. Kožený (Svoboda, Kuchařík), 30. Pernický, 31. Svoboda (Jurek, Kožený), 44. Jurek (Svoboda), 51. Sviták (Pospíšil, Svoboda), 52. Bednařík (Houser, Maštalíř), 53. Kožený (Jurek, Svoboda). Rozhodčí: Čuňočka – Musil, Bernard. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 33. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7, 2:7.

HC Technika Brno: Šembera – Fornál, Vacek, Fojt, Oujeský, Holcman, Blaško – Kubový, Novosedlík, Švarcberger, Procházka, J. Vrána, Nerad, Hubáček, Kelbl, Lajoš.
VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek – Pernický, Houser, Krnáč, Kožený, Kopřiva, Čapka, Sviták, Š. Jenáček – Kuchařík, Pospíšil, Kopčil, Svoboda, V. Vrána, Bednařík, Veselý, Maštalíř, Jurek, Apolenář.

Oba celky začaly mírným tlakem na soupeřově třetině, větší příležitost se pak naskytla Valachům, když Technika obdržela dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. V šancích se ocitli třeba Pernický nebo Apolenář, ale jejich střely nebyly přesné. Šemberovi v brněnské brance zavařil také Kopčil a hosté byli i v dalším průběhu první třetiny aktivnější. Technika se do pásma dostala pouze ojediněle a bez střely. Vsetínu se dařilo lehce procházet obranou, ale první gól ne a ne přijít. Pospíšil trefil Šemberu pouze do ramene.

Teč Apolenáře a zakončení kombinace z hokejky Maštalíře zas skončilo jen na betonech. Domácím chyběl potřebný klid, a tak se stalo, že jedna z jejich přihrávek skončila přímo na hokejce Apolenáře. Ani v této situaci však nedokázal vsetínský útočník skórovat. Až třicet tři sekund před první sirénou se do střely zápěstím opřel na levém kruhu Martin Kožený a střelou do pravého horního rohu nedal Šemberovi šanci.

Druhá třetina už větší brněnské šance nabídla, protože hned z jejího začátku byl vyloučen Apolenář. Hned po jeho návratu na led se však Vsetínští nastěhovali před Šemberovo brankoviště. Do útoku se hnali i domácí, jenže jejich snažení vždy ztroskotalo na hostující obraně. A právě po jednom takovém útočném výpadu Brna přesměrovali Valaši hru na druhou stranu a z téměř nulového úhlu trefil volnou skulinku Vojtěch Pernický.

Neuběhlo ani třicet sekund a hosté se radovali znovu. Pavel Svoboda totiž dopravil z předbrankového prostoru kotouč za přemisťujícího se gólmana. Stejnou věc zkusil také Kuchařík, ten však vsetínské vedení nenavýšil. Hosté si zahráli i dlouhou přesilovku pět na tři, v níž měli několik příležitostí pálit do odkryté nebo prázdné brány. Po návratu Vacka i Fojta na led domácí v ofenzivě značně zabrali.

Třetí dějství začalo přečíslení Apolenáře s Vojtěchem Vránou a další vsetínskou přesilovkou pět na tři. Oslabení měla Technika pod kontrolou a ve čtyřech dokonce skórovala. Po chybě dopravil puk do prázdné brány David Novosedlík. Brno už bylo pět sekund v pěti, když Štěpán Jurek tečoval střelu Pavla Svobody k levé tyči. Domácí brzdily nepřesné přihrávky, a tak měl největší šanci Lajoš z individuální akce. Časomíra už odpočítávala posledních deset minut zápasu, když Vsetínští předvedli okamžik snů. Během minuty a devíti sekund se totiž trefili hned třikrát.

Od modré prostřelil Šemberu Matěj Sviták, hned po dalším vhazování ve středním pásmu přišla rychlá kombinace Jiřího Maštalíře, Marka Housera a Davida Bednaříka. Akce tak rychlá, že na ni Šembera snad ani nemohl stačit zareagovat. Poslední branku Vsetína v utkání přidal ten, kdo skóre ve 20. minutě otevřel. Na co Valaši sáhli, to se jim povedlo, a tak střela Martina Koženého z levého kruhu zapadla přímo nad vyrážečku. Technika však zbraně nesložila. Bojovala v přesilovce a tři a půl minuty před koncem procpal puk z tlaku na brankovišti mezi betony Oskar Hubáček. A tak nakonec měli poslední gólové slovo domácí.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Od začátku utkání jsme měli velice dobrý pohyb, byli jsme důrazní v osobních soubojích, které jsme na rozdíl od domácího zápasu vyhrávali. Myslím si, že jsme dali i pěkné branky a po zásluze jsme vyhráli.