Vstupenky online

Dorostenci na předešlé vítězství nenavázali, Třinec je jednoznačně přestřílel

Anna Pavlína Sedláčková, Šárka Kolková • 19.09.2020

Hned ve druhé minutě utkání ukázal Třinec svou převahu a dostal se do vedení. Během třetiny se mu ještě jednou podařilo překonat vsetínskou obranu. Ve druhé třetině se vedoucí role ujal Vsetín, který během pár minut nejen vyrovnal, ale dokonce svého soupeře předběhl. Poslední perioda však byla opět úspěšnější pro Oceláře, jež nezaváhali a navázali na hru z první třetiny, která jim přinesla vítězství.

ELIOD Extraliga dorostu - 2.kolo so 19.9.
HC Oceláři Třinec
VHK ROBE Vsetín
6:4(2:0, 0:3, 4:1)

Branky a nahrávky: 2. Warzkiewicz (Ochman), 10. Hlávka (Jánoš), 42. Hlávka (Volas), 44. Hlávka (Jánoš, Volas), 49. Cedzo (Kozlík, Wawrzkiewicz), 53. Tomiczek (Pánek) – 22. Koláček, 25. Rigo (Juráň, Koláček), 27. Adámek, 58. Matějíček (Fojtík, Kovář). Rozhodčí: Blaževič – Klimek, Hladík. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 43:24. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 6:3, 6:4.

HC Oceláři Třinec: Uhrin – Hykl, Andrle, Žabka – Volas, Pohludka, Šutý, Pánek, Cedzo, Jánoš, Tomiczek, Wawrzkiewicz, Šotkovský, Lipka, Hlávka, Kozlík, Ochman.
VHK ROBE Vsetín: Ružička – Mikula, Fojtík, Machů, Valda, Mošnička – Koláček, Juráň, Rigo, Kovář, Adámek, Matějíček, Dědek, Čajánová, Vaněk, Tomek.

Úvodní část zápasu dopadla lépe pro svěřence trenéra Malíka. Hned v druhé minutě překonal Růžičku Dawid Wawrzkiewicz, který dorazil střelu Ochmana. V desáté minutě rozezněli gólovou sirénu znovu Oceláři a to díky Tadeáši Hlávkovi, který se trefil z levého kruhu. Hosté se pak ukázali hlavně na konci, kdy se podařilo hráčům Vsetína dvakrát ujet, ale branku tyto situace nepřinesly.

Druhá část dnešního klání patřila spíše hostům. Ve dvacáté druhé minutě snížil na rozdíl jedné branky Adam Koláček, který u brány propálil strážce Ocelářů mezi betony. Autorem vyrovnání byl Šimon Rigo, jenž trefil gól z prostoru v mezikruží. O dvě minuty později hosté nechali rozeznět třetí gólovou sirénu a to díky Matyáši Adámkovi, jenž využil samostatného úniku. Třinečtí na konci třetiny tlačili soupeře, ale vyrovnání jsme se nedočkali.

Poslední perioda byla střelecky pestrá. Ve čtyřicáté druhé minutě se ozval Tadeáš Hlávka, který dal branku z levého kruhu a postaral se o vyrovnání. Netrvalo dlouho a Tadeáš Hlávka o dvě minuty později vystřeli hattrick a navýšil skóre. Ve čtyřicáté deváté minutě se prosadil Adam Cedzo, který po nádherné akci poslal puk do brány z levého kruhu. V padesáté třetí minutě šestku vyslal za Růžičkovy záda Filip Tomiczek, který v oslabení přidal poslední branku zápasu. Hosté ještě dvě minuty před koncem snížili díky přesné trefě Jana Matějíčka, který využil početní výhodu. Tento počin výsledek nezměnil a Oceláři se tak mohli radovat z domácího vítězství.

Ohlasy k utkání

Marek Malík (HC Oceláři Třinec):Dnešní zápas měl dvě fáze, které byly z naší strany vynikající. Byla to první třetina a začátek třetí třetiny, poté to byl katastrofální průběh. V druhé třetině jsme lacině přistoupili k utkání. Upustili jsme od systému, začali jsme hrát individuálně a přetahovali jsme zbytečně střídání, a to mělo za výsledek toho, že mužstvo jako Vsetín dokázalo otočit výsledek. Chceme být však pozitivní, jsme rádi, že jsme ten výsledek otočili a zápas vyhráli, ale musíme si na to dát pozor, protože tohle se nám může proti dalším kvalitním soupeřům vymstít.

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): V první třetině nás soupeř vyloženě přehrával. Musím říct, že díky gólmanovi jsme neprohrávali 5:0. V druhé třetině jsme srovnali krok a několikrát jsme soupeře dostali pod tlak. Třetí třetina byla o obrovských chybách, které rozhodly o naší prohře.