Vstupenky online

Druhé čtvrtfinále: Apolenářův hattrick, Málkova druhá nula a 115 trestných minut

Helena Hegeďová • 04.03.2020

Druhý zápas přinesl Vsetínu další bod do série, a to po vysokém vítězství 7:0. Valaši využili toho, že Kobra v první třetině ani jednou nevystřelila, a dostali se do třibrankoveho vedení, které postupně navyšovali. Tři branky vsítil Jakub Apolenář, jenž se ve druhé třetině stihl taky poprat. Druhou nulu v pořadí pak udržel gólman Jakub Málek.

Extraliga juniorů - ČF2 st 4.3.16:30
HC Kobra Praha
VHK ROBE Vsetín
0:7(0:3, 0:2, 0:2))

Branky a nahrávky: 7. Baďura (Pospíšil, Vrána), 12. Apolenář (Vašenka, Pernický), 20. Kožený (Pospíšil, Baďura), 27. Apolenář (Vašenka, Pernický), 37. Baďura (Kožený, Vrána), 43. Holáň (Veselý, Vavřík), 45. Apolenář (Ondračka, Vrána). Rozhodčí: Zavřel - Kettner, Maňák. Vyloučení: 11:9, navíc Pelant 5 minut + do konce utkání, Cichoň 10 minut + do konce utkání, Výrut (všichni Kobra) 10 minut, Vašenka (Vsetín) 10 minut. Diváci: 67. Střely na branku: 17:52 (0:22, 12:11, 5:19). Průběh utkání: 0:7.

HC Kobra Praha: Ondrík (20. – 45. Dusil) – Skalík, Skorčík, Stejskal, Pelant, Ženíšek, Cichoň – Škutina, Černý, Výrut, Zmeškal, Mucha, Ksandr, Sup, Šálek, Janiurek, Káninský, Ribarovski.Málek
VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Zeman, Kožený, Riedl, Pernický, Houser, Ondračka – Veselý, Hilšer, Apolenář, Vašenka, Pospíšil, Vrána, Novosad, Klímek, Baďura, Vavrík, Frimel.

Utkání zprvu naplno navázalo na předchozí čtvrtfinálové klání. Vyrovnaný hokej přinesl více střeleckých příležitostí pro Valachy, kteří se prosadili už v 7. minutě. V individuální akci, v situaci jeden na jednoho, se předvedl Martin Baďura, který obešel Ženíška a zakončil do pravé části branky. Pražané mohli vyrovnat po vyloučení Apolenáře, ale hosté kotouč velmi dobře střežili.

Ani v početní výhodě Kobra nevystřelila. Prodrat se do útoku nešlo domácím ani v následném průběhu první třetiny, nicméně po svém návratu z tresté lavice položil základ svému osobnímu úspěchu Jakub Apolenář. Celou gólovou akci zorganizovali Jan Vašenka s Vojtěchem Pernickým, již vybojovali kotouč. Přesilovky a oslabení se pravidelně střídaly na obou stranách a právě početní převahu využil pro svižnoou střelu Martin Kožený. Zajímavostí je, že Kobra v průběhu první třetiny na Málkovu branku nevystřelila ani jednou.

Ve druhé třetině jsme v pražské bráně přivítali Adama Dusila, jenž nahradil Matyáše Ondríka. To dodalo domácím nový impuls a hned v následném oslabení se dopředu prodral Janiurek. Následoval pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání pro Pelanta, což byl první krůček k tomu, aby v tomto utkání padlo celkem 115 trestných minut. Svým menším trestem přispěl i vsetínský Riedl a hrálo se ve čtyřech na obou stranách.

A právě tehdy prokličkoval Jan Vašenka bránícími hráči v předbrankovém prostoru a nabídl druhou přesnou ránu Jakubu Apolenářovi. Kobra to nechtěla nechat jen tak a přidala na tempu. Vrcholem druhé třetiny se stala bitka mezi Stejskalem a Apolenářem, po níž přišly další porce trestných minut. Osmnáct sekund nato se podruhé prosadil Martin Baďura.

Vsetín se do početní výhody vrátil už šest sekund po začátku třetí třetiny. Čtyřminutovou přesilovku využil Jan Holáň těsně před její polovinou, takže Valaši měli k dispozici ještě další dvě minuty. Jakub Apolenář však svůj hattrick dokonal sekundu po návratu Muchy na led. To už Vsacané vedli o sedm branek a mezi tři tyče se opět vrátil Matyáš Ondrík. Útočná chuť Vsetínu neubývala, stejně jako množství trestných minut na kontech obou celků. Do konce duelu už však žádná branka nepadla. Vsetín si po vítězství 7:0 připisuje další bod do série, kterou může ukončit již v sobotu na domácím ledě.

Ohlasy k utkání

Šimon Antončík (HC Kobra Praha): Soupeř šel rychle do vedení a prokázal, že je zkušenějším mužstvem. Loni ještě hrál nejvyšší soutěž. Pro drtivou většinu z nás je to první zkušenost s play-off a zrovna v tomto utkání to bylo znát. Zápas byl vyhecovaný, my měli spoustu trestných minut. Soupeř to zvládl lépe a zaslouženě si odváží odsud bod.

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Oproti prvnímu utkání jsme měli o dost lepší vstup. Hodně nám pomohla první třetina, kterou jsme vyhráli 3:0 a pak jsme navázali na hru z druhé třetiny a poloviny třetí třetiny předchozího utkání, díky čemuž se nám podařilo vyhrát. V závěru byly v zápase trochu ostřejší zákroky. Ty někdy k hokeji patří, někdy však byly za hranicí férovosti.