Vstupenky online

Vsetín viděl skvělé derby, junioři nasázeli Zlínu sedm branek

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 23.09.2018

Vsetín otevřel skóre ze své první větší akce ve třetí minutě, což domácí celek samozřejmě nabudilo. Aktivita se ale postupně přesunula na zlínské hokejky, což vedlo k vyrovnání na 1:1. Pak ale přišlo prvních pět minut druhé třetiny a s nimi čtyři góly Vsetína. Pátý ve druhé třetině a šestý celkově přidal v minutě jednatřicáté Šánek a o vítězství Vsetína už bylo takřka jasno. Zlín ve třetím dějství snížil, ale Pospíšil svým druhým přesným zásahem v utkání vrátil Vsetínu pětibrankový náskok, který se udržel až do konce. Nadstavba dospěla až do nájezdů, kde byl jediným úspěšným střelcem hostující Světlík.

DHL Extraliga juniorů - 6. kolo - 1. část ne 23.9.13:00
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
7:2(1:1, 5:0, 1:1 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Klímek (Šánek), 22. Krupa (Frydrych, Frimel), 23. Pospíšil (Šánek), 23. Ondračka (Lukačka, Klímek), 25. Lukačka (Klímek, Jindra), 31. Frydrych (Jenáček, Ondračka), 56. Pospíšil (Ondračka) – 12. Talafa (Sebera, Lekeš), 53. Kočica (Sebera), rozh. náj. Světlík. Rozhodčí: Škrobák – Gebauer, Novák. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 224. Střely na branku: 36:49. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 7:2.

VHK ROBE Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Frimel, Frydrych, Šánek.
Berani Zlín: Kořének (23. – 38. Šarman) – Janošek, Bednařík, Jaroněk, Pavlas, Talafa – Václavek, Kočica, Handl, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Fajkus, Sebera.

Zlín nechtěl být Vsetínem opět poražen, a tak se už v první minutě Fajkus rozjel proti Sachrovi, ke kterému měl volnou cestu, ale pukem se trefil pouze do betonů. Tento pokus o vstřelení gólu si vsetínští hráči nenechali líbit a už ve 3. minutě padl první gól patřící Danielu Klímkovi, který si objel obranu a z pravého kruhu vstřelil gól. Zlín byl ale pohotový, začal na Valachy víc tlačit a hrálo se převážně ve zlínském útočném pásmu. Vsetínu se tento tlak ale podařil ustát a díky pohotovému Sachrovi nepadl žádný gól a Vsetín se stal dominantnějším. To však dlouho nevydrželo a zlínský hráč Tadeáš Talafa ve 12. minutě vyrovnal na 1:1, když puk proletěl pod betony vsetínskému gólmanovi. 

Šánek měl příležitost vstřelit gól, když se ocitl sám před Kořénkovou bránou. Toho však nevyužil a pokusil se nahrát spoluhráči do mezikruží, špatně ale zamířil a puk zachytil až Ondračka ve středním pásmu, a ten pak kotouč poslal zpátky do pásma útočného. V 15. minutě se Valaši ocitli v přesile, ale přes veškerou snahu dostat nátlak na svou stranu se Vsetínu nepodařilo skóre navýšit. Když byli Berani v plném počtu, jejich tlak neustal a hrálo se pouze v jejich útočném pásmu. Vsetínští si ale puk vybojovali a rychle se rozjeli na zlínskou bránu. Po nahrávce Ondračky měl zde velkou šanci znovu skórovat Klímek, kotouč ale skončil v Kořénkově lapačce. V poslední minutě se hrálo jen před vsetínským brankářem.

Druhá třetina byla plná gólů ze strany Vsetína. V prvních vteřinách se sice hrálo za Sachrovou bránou, ale díky dobré práci se k puku dostali domácí hráči a rychle se rozjeli proti zlínské bráně. A tady to začalo. Ve 22. minutě se ke kotouči dostal Lukáš Frydrych, který skvěle nahrál Tomáši Krupovi, a ten puk tečoval. Necelou minutu nato kotouč dostal Tadeáš Pospíšil a navýšil tak skóre na 3:1. Ve stejné, tedy 23. minutě, se Vsetínu opět podařilo skórovat, a to díky střele patřící Tomáši Ondračkovi. Domácí vedli o 3 góly. Po tomto vysokém počtu inkasovaných gólů hosté vystřídali brankáře a na led přišel Dominik Šarman. To ale nepomohlo a domácí opět skórovali střelou od Marca Lukačky, jehož střela vedla těsně nad Šarmanovu lapačku. 

Poté přišlo pár vyloučení, nejdřív ze strany Vsetína, pak se přidal i Zlín a hrálo se 4 na 4. Když ve 29. minutě byli domácí opět v plném počtu, vybojovali si puk na svou stranu. Ve 31. minutě, kdy byli Vsetínští v přesile, se ke kotouči dostali obránci, kteří nahráli Lukáši Frydrychovi, ten svou střelu zakončil ve zlínské bráně. Dvě trestné minuty ale dostal i gólman Sachr, který zachytil kotouč mimo brankoviště. Berani se této přesilové hry snažili využít a hrálo se hlavně ve zlínském útočném pásmu. Ve 38. minutě přišlo trestné střílení ze strany vsetínských hráčů. Na již znovu vyměněného gólmana Kořénka se rozjel faulovaný Marco Lukačka, kterému se nepodařilo vsetínské skóre navýšit. Kořének zůstal na ledě do konce druhé třetiny a bránu se mu tentokrát ubránit podařilo.

Poučení Berani se na led vrátili s novou taktikou, a tak se hrálo převážně v jejich útočném pásmu. Přesilovky ale nevyužili, a tak se ke kotouči dostali hráči Vsetína. Aktivněji začali opět hrát až když byli domácí v plném počtu. I tak se ale hrálo před Kořénkovou bránou. Ve 45. minutě se Frimel pokusil ještě navýšit vsetínské skóre, puk se poté odrazil od lapačky zlínského gólmana a poté měl šanci Krupa, ale puk se odrazil od Kořénkova betonu. Ve 49. minutě se obě družstva ocitla v oslabení. Vsetínští hráči ale ze svého nátlaku na Berany neulevili a najížděli na zlínskou bránu, kotouč ale pokaždé skončil v gólmanově lapačce. 

V plném počtu se ale vzpamatovali a obrátili nátlak na Vsetín. Toho využili a v 53. minutě se Jonáši Kočicovi podařilo snížit vsetínský náskok. Ten ale Valaši opět navýšili díky Tadeáši Pospíšilovi, který zaútočil na nepozorného brankáře. Vsetín se sice už radoval z druhého vítězství nad Zlínem, ale nijak nepolevil na svém nátlaku a ani Sachr nezaspal a bránil ze všech sil. V poslední minutě měl Pospíšil šanci na hattrick, ale rána nevyšla tak, jak měla, a kotouč proletěl nad brankou hostů. Po třetí třetiny bylo skóre 7:2 a Valaši si tak přičítají na své konto 3 body.

Nadstavba se odehrávala především v útočném pásmu domácích. Vsetín měl několik šancí vstřelit gól, ale Kořének vše pochytal. Zlín se ocitl v oslabení, což Valachům pomohlo a zesílili svůj nátlak. Prodloužení ale skončilo bez gólu a rozhodly nájezdy. Rozdílovou střelu v 5. sérii měl zlínský hráč Lukáš Světlík a Zlín domů odjíždí s 1 bodem.

Foto: Jiří Zaňát

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Oproti pátku s Třincem jsme měli výborný vstup do zápasu. Předevčírem jsme hned prohrávali 0:3. I ve Zlíně jsme prohrávali 0:3, ale ten vstup byl úplně jiný. První třetina z naší strany byla velice slušně odehraná. No a ve druhé třetině jsme jim nasázeli 5 gólů, což je hodně. Napadalo nám to tam za 10 minut. Byly tam pěkné akce, za to musím kluky určitě pochválit. Porazit Zlín 7:2 se samozřejmě nepodaří každý den, to prodloužení už bylo vabank, škoda těch nájezdů, odkud by byl ještě jeden bod. V prodloužení jsme měli i přesilovku, ta se měla trošku vyřešit. Jinak to utkání hodnotím velice kladně. Určitě bych chtěl kluky velice pochválit, protože jsem tady u mládeže 5 let a nepamatuji si porazit Zlín 7:2, takové vítězství jsem ještě nezažil.

Leon Wesley (PSG Berani Zlín): Zvítězilo bojovnější mužstvo, které mělo větší úsilí, ačkoliv my jsme si to prohráli během 4 minut, kdy jsme dostali 4 góly a naši kluci se už nedokázali zvednout, přestože jsme v určitých fázích soupeře přehrávali. Ve druhé třetině, i když jsme dostali 5 gólů, tak jsme vyhráli na střely 22:7. Jenže oni i z těch 7 střel dali branky, a to rozhodlo. V závěru nám chyběly síly, abychom to otočili.