Vstupenky online

První neúspěch v přípravě! Vsetín padl v Nitře

Kristýna Guricová • 16.08.2018

I porážku je třeba okusit… Ve čtvrteční odvetě s Nitrou si Vsetínští připsali první letošní prohru – 2:5. Již od úvodu měli více ze hry modří, kteří po porážce 1:5, kterou si odvezli z Lapače, nechtěli nic nechat náhodě. A tak se již v čase 3:48 prosadil Blackwater, který o chvíli později využil ještě dvojnásobnou přesilovku – 0:2. Vsetínští se do hry dostali později. Zásluhou Roba se jim podařilo v 18. minutě snížit a krátce po první přestávce se z vyrovnání radoval Slováček (2:2). Ve zbytku třetiny byla hra vyrovnaná. V závěrečné části však měli opět větší tlak domácí, díky kterému se jim podařilo v čase 48:46 vsítit vítěznou branku (Mezei). K té pak v závěru přidali ještě dva góly. Ve vsetínském dresu se nově představili junioři Daniel Klímek a Lukáš Frydrych z Komety.

Přípravné zápasy - přát. čt 16.8.18:00
HK Nitra
VHK ROBE Vsetín
5:2(2:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Blackwater (Buček), 8. Blackwater (McCormack), 49. Mezei (Hrušík L.), 58. Slovák, 59. Čaládi (Buček) – 18. Rob (Pechanec), 22. Slováček (Teper). Vyloučení: 10:8 + navíc Mychan (NIT) 10 min. Využití: 1.1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1472. Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

HK Nitra: Foltán – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, Sloboda, Rácz, Fominykh – Scheidl, Richard, Mychan – Blackwater, Slovák, Buček – Lantoši, Čaládi, Hrušík – Rapáč, Patoprstý, Gašparovič.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Mikuš, Holomek, Teper, Slováček, Mäkinen, Hryciow, Pastor, Rudl – Kuronen, Podešva, Březina – Rob, Pechanec, Jonák – Hořanský, Kopta, Frydrych – Vítek, Šilhavý, Klímek.

Ohlasy k utkání

Antonín Stavjaňa (trenér HK Nitra): Vyrovnaný zápas. Zlomili jsme to až v závěru. Opticky je výsledek příjemný, ale zápas se tahal. Hosté byli v brejcích nebezpeční. Pomohla nám úprava sestavy. V třetí třetině jsme se usadili v pásmu soupeře, protože jsme s dokázali lépe udržet na puku. Z toho vznikaly pěkné akce. I góly jsme dali pěkné. Ve Vsetíně jsme velmi špatně bruslili, bylo to nesrovnatelné se soupeřem. Dnes jsme se Vsetínu pohybově vyrovnali, což bylo velmi důležité, abychom mohli uspět. Vůbec se mi nelíbilo, že rozhodčí oboustranně pouštěli hodně sekaní a hákovaní. Pokud by se to víc pískalo, obrázek hry je jiný. Je před námi série tří zápasů proti maďarským týmům, bereme to jako ostřejší zápasovou prověrku, dáme šanci i Fominychovi, uvidíme jak na tom budou zdravotně Miro Pupák a Juro Šiška.

Luboš Jenáček (trenér VHK ROBE Vsetín): Čekali jsme, že Nitra doma podá lepší výkon než v úterý. Vinou drobných zranění jsme přijeli v trochu redukované sestavě a šanci tak dostali mladší kluci. Myslím si, že v rámci možností se s tím vypořádali dobře. Minimálně dvě třetiny jsme drželi krok, v té třetí nám to tam napadalo. Nicméně dnes to bylo dost i o osobní statečnosti, tady se zřejmě hraje jiný hokej. V české soutěži by domácí měli na trestné lavici hodně plno, na druhou stranu to pro nás byl ale dobrý ukazatel. Kluci ukázali, že ze své hry neuhnou, snažili se hrát svůj hokej. Vyhrát všechny zápasy v přípravě by bylo pěkné, ale na druhou stranu je to trochu zavádějící. Rozhodovat se bude až od září. Kluci ukázali charakter a dokázali se s tou, kolikrát až trochu záludnou hrou, dobře vyrovnat.