Vstupenky online

SDO v derby vzdoroval, nakonec však na Zlín nestačil

Radek Bařina • 23.10.2015

Zatím nejpovedenější krajské derby mají za sebou starší dorostenci VHK Vsetín. Na favorizovaný Zlín sice ani tentokrát nestačili, po dvou výprascích z předchozích vzájemných zápasů ale tentokrát svému soupeři srdnatě vzdorovali až do posledních minut. Mrzet je mohou především dva inkasované góly z 19. minuty, díky nimž si Zlín vytvořil bezpečný náskok. Ve druhé třetině odskočili Berani na 3:0, Vsetínu se však v 57. minutě povedlo zásluhou Jiřího Weintritta snížit a v závěru Zlín dokázal potrápit. Další gól však už zelenožlutí nevsítili, v krajském městě tak prohráli 1:3.

ELSD - 15.kolo pá 23.10.15:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
3:1(2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Gába (Chytil, Krejčiřík), 19. Mikulec (Bainar, Dvořáček), 25. Fryšara (Dlabaja, Kotek) – 57. J.Weintritt (M.Weintritt, Kovář). Rozhodčí: Kika – Blaha, Goňa. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 47:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Berani Zlín: Šimonů – Padrnos, Dluhoš, Gába, Budil, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Dvořáček, Bainar, Krejčiřík, Hefka, Kotek, Kenša, Dlabaja
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Krůžela, Nadymáček, J.Weintritt, Kollár, Augustin, Richter – Lindner, Końařík, Hrňa, M.Weintritt, Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém, Knap, Najvar

Že hosté budou chtít být důstojným soupeře ukázali již v úvodu, dva pokusy Lindnera a následné dorážky ale polapil gólman Šimonů. Na druhé straně se v dobrém světle ukazoval Chytil, sám se prodral až před branku Sachra, vyražený puk sebral a obkroužil s ním zařézení, gól to ale nepřineslo. A to ani jeho akce při dalším střídání, kdy se opět objevil sám před vsetínským mužem v masce.

Skórem mohl hnout v 11. minutě Kenša, před poloprázdnou brankou ho ale neposlouchal puk. Za šest minut usedl na trestnou lavici Čechmánek a byl z ní propuštěn o něco dříve. Mezi kruhy totiž dostal nabito Miroslav Gába a nemýlil se. Za dalších 21 sekund to bylo již o dvě branky, s trochou štěstí se prosadil Jan Mikulec.

A nástup do druhé části opět nebyl pro hosty optimální. Berani dostali možnost početní výhody a i tentokrát trestali, jmenovitě z dorážky Štěpán Fryšara. Další branku mohl přidat Dvořáček, brankář Sachr ale naposlední chvíli utěsnil svou tyč. Do konce třetiny už Vsetín hrál defenzivní hokej, kdy byl nejčastějším jevem icing.

Úvodních deset minut posledního dějství vypadalo, jako by už nebylo o co hrát. Pak se ale obraz hry změnil, do další šance se dostal Chytil, ovšem stejně jako později trio Fryšara, Dlabaja a Kotek svým pokusem nedostal puk přes hokejky soupeře do odkryté části klece. V 57. minutě Vsetínští zadělali na drama. Jiří Weintritt ukryl svůj pokus za beka soupeře a překvapil Šimonů. Na více se už hosté nezmohli, naopak ještě sám na branku ujel Budil, ale neproměnil.

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): "Měli jsme vyhrát větším rozdílem. Trápili jsme se v koncovce, jejich brankář totiž chytal dobře. Zbytečně to bylo nervózní náhodným gólem, který jsme dostali před koncem. Hra byla dobrá, hráče chválím, jen tomu chyběly branky."

Jiří Weintritt (VHK Vsetín): "Svůj tým musím pochválit za výkon v druhé polovině zápasu, už jsme si totiž byli schopni vypracovat šance. Bohužel dva góly ze tří jsme dostali v oslabení, ty fauly byly úplně zbytečné. Domácí jsme tím posadili na koně. Výkon byl ale slibný před další části soutěže."