Vstupenky online

Olomouc byla nad síly starších dorostenců

Helena Hegeďová • 03.10.2015

Dnes hostili Valaši Olomouc, která do zápasu vstupovala v roli favorita. Tento svůj úkol naplnila už v první třetině, když se jí podařilo vstřelit 3 branky a určila tím vývoj utkání, které poté již plně kontrolovala a ve druhé třetině pojistila gólem na 4:0. Vsetínu se nedařilo v zakončení a i přes několik šancí nevsítil ani jednu branku a zůstává tedy o tomto víkendu bez bodu.

ELSD - 10.kolo so 3.10.11:00
VHK ROBE Vsetín
HC Olomouc
0:4(0:3, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Podlaha (Pěcha, Machálek), 11. Říčka (Zabloudil, Cach), 12. Hajšman (Rutar, Husták), 39. Machálek (Rutar, Říčka). Rozhodčí: Dědek - Novák, Rožánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 24:26. Průběh utkání: 0:0, 0:4.
VHK ROBE Vsetín: Herman – Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin, Richter – Koňařík, Weintritt M., Čechmánek, Sušeň, Humplík, Kovář, Najvar
HC Olomouc: Schejbal – Dajčar, Murla, Štreit, Beutl, Holiš, Rutar, Galvas – Urban, Zabloudil, Husták, Podlaha, Řečinský, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Janečko, Říčka

Dneska se na vsetínském Lapači představil celek z Olomouce. Starší dorostenci od první chvíle vypadali, že se pokusí vzdorovat bodově lepšímu soupeři a uhrát co nejlepší skóre. To se jim také v prvních minutách dařilo, kdy si ve 4. minutě zahráli dvojitou přesilovou hru. Dostat puk za záda olomouckého gólmana se jim ale nepodařilo. Naopak Olomouc již v 9. minutě vstřelila, po signalizovaném vyloučení, branku, která otevřela skóre zápasu. Hned o minutu později využil zmatku před bránou Patrik Říčka a navýšil tím gólovou převahu hostů. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, a tak přesně mířená střela, letěla přímo nad lapačku domácího Hermana. Pod tuto branku se podepsal Dominik Hajšman. Vsetín se snažil navýšit skóre, ale olomoucký brankář si udržel čisté konto.

Druhá třetina začala pro Vsetín příznivě, Olomouc byla nucena hrát v oslabení, a šancí na gól bylo značné množství. Do zakončení je ale nepouštěla olomoucká obrana, a tak se z gólu radovat nemohli. Toto ale neplatilo pro hosty, Jan Machálek objel branku a, necelé dvě minuty před koncem 2. třetiny, zavěsil. Tím si pouze pojistil bodový náskok nad domácími.

Třetí třetina byla pro oba celky vyrovnaná. Šanci vstřelit branku měly obě družstva. Konec zápasu se odehrával převážně v domácím obraném pásmu, ale navýšit skóre se olomouckým dorostencům nepodařilo. Domácí za to také mohou vděčit gólmanovi Hermanovi, který kluky podržel i v komplikovaných situacích. Olomoucký celek se tedy po dnešním utkání mohl radovat za další body a tím si pojistit své dosavadní 3. místo tabulky. Vsetínští dorostenci se budou muset o další body porvat příští týden s Havířovem.