Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

ELSD - 3.kolo pá 11.9.17:30
HC Olomouc
VHK ROBE Vsetín
9:2(4:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Podlaha (Galvas, Holiš), 2. Hajšman (Rutar), 18. Podlaha (Skopal, Štreit), 19. Hajšman (Beutl), 26. Zabloudil M. (Říčka, Cach), 29. Zabloudil M. (Říčka), 37. Skopal (Rutar, Machálek), 44. Pěcha (Husták), 49. Dajčar (Pěcha) – 32. Kovář, 35. Hrňa (Kovář, Koňařík). Rozhodčí: Přikryl – Kašík, Nazad.. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 33:16. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 9:2.
HC Olomouc: Galuška – Dajčar, Murla, Štreit, Beutl (C), Holiš, Rutar, Galvas – M. Urban, M. Zabloudil, Husták, Podlaha, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Janečko, Říčka.
VHK ROBE Vsetín: Machač (21. Herman) – Krůžela, Nadymáček, J. Weintritt, Kollár, Augustin, Richter – Juříček, Dostál, Koňařík, Hrňa, Dubnický, M. Weintritt, Humplík, Kovář, Vilém, Najvar.

Ve třetím kole přivítali Kohouti na vlastním ledě Vsetín, který do soutěže nevstoupil vůbec dobře. V předchozích zápasech totiž svým soupeřům podlehl vysokým rozdílem. Hanáci na svého soupeře vletěli a už po první minutě se do útoku vydal Josef Podlaha, který od dolní hranice kruhu mířil přesně k bližší tyči Machačovy svatyně. Netrvalo dlouho a svého spoluhráče napodobil Dominik Hajšman, který necelou minutu po Podlahově gólu dokázal nasměrovat puk za záda vsetínského brankáře podruhé.

Hra se pak poměrně vyrovnala, ani jeden z týmů si ale nedokázal vytvořit větší šanci. První přesilovku si pak zahráli hosté, o chvíli později byla dokonce z klasické početní výhody ta dvojnásobná. Valachům se ale přesilovku v gól proměnit nepodařilo. Hráči v zelených dresech sice zkoušeli dostat puk do brány téměř odkudkoliv, jejich střely ale mířili mimo vytyčený cíl. Přesilovou hru si pak vyzkoušeli i Kohouti, ani oni ale početní výhodu využít nedokázali.

V závěru první třetiny se síť za Machačem rozvlnila dvakrát. Hanáci vyslali na led znovu přesilovkovou formaci, a ta neváhala. Skopal poslal zpoza brány na levý kruh přihrávku Josefu Podlahovi, který mířil k bližší tyči. Necelou minutu na to se druhého gólu v utkání dočkal i Dominik Hajšman, který využil pasu od olomouckého kapitána Beutla a prostřelil vsetínského strážce svatyně.

I ve druhé dvacetiminutovce to byli domácí, kteří měli více ze hry. Průběh utkání ale ovlivnilo vážnější zranění jednoho z hostujících hráčů. Mladý hokejista si zřejmě poranil kotník, a z kluziště ho tak museli odnést spoluhráči, rozhodčí a lékaři na nosítkách. Zaskočeny byly chvíli oba týmy, Kohouti se ale brzy alespoň trochu ze šoku oklepali a znovu rozvlnili síť za hostujícím gólmanem, když skulinku v jeho výstroji našel Matěj Zabloudil. Jen o pár minut později to byla znovu aktivní dvojice Matěj Zabloudil - Patrik Říčka, která dokázala přelstít Machače.

Olomoučtí poté ale chybovali. Jeden z domácích útočníků chtěl na modrou přihrát spoluhráči, ten ale nezachytil kotouč včas a do samostatného úniku se dostal David Kovář, který tváří v tvář Galuškovi nezaváhal a mířil nad lapačku olomouckého brankáře. Vsetín vstřelený gól nakopl a přidal na rychlosti. Během tří minut tak svítilo červené světlo za brankou domácích podruhé, když se projektil Davida Hrni odrazil od horní tyčky a skončil v síti.

Ještě před koncem druhé periody si Kohouti zahráli další početní výhodu a Miroslav Skopal střelou pod lapačku Machače vrátil Olomouckým pětibrankový náskok. Červenobílí na začátku třetí třetiny dohrávali dlouho přesilovku, využít ji ale nedokázali. Ve 44. minutě ale mířil přesně Jan Janečko a rázem to bylo 8:2. Že jsou přesilové hry pro Hanáky opravdu výhodou, potvrdil dvanáct minut před koncem i obránce Tomáš Dajčar, který svým gólem stanovil definitivní podobu skóre.