Vstupenky online

SDO: Dorostenci třikrát vedli, přesto s Letňany prohráli v prodloužení

Pavel Tajzler • 13.02.2015

Vsetínští hokejisté se v pokračování záchranářských bojů postavili týmu z pražských Letňan. I když domácím vyšla první polovina zápasu na jedničku, a dostali se do vedení 3:1, na zisk bodů jim to nestačilo. Hosté nesložili zbraně a v poslední třetině dvěmi přesnými zásahy poslali duel do prodloužení. V tom po půl minutě hry rozhodl o extra bodu pro Letce Václav Burda. Domácím k bodům nepomohli ani dva zářezy Adama Tomana.

ELSD - 11NS pá 13.2.16:30
VHK ROBE Vsetín
HC Letci Letňany
3:4p(2:1, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Toman (Weintritt M.), 16. Weintritt M. (Toman, Španko), 35. Toman (Weintritt M., Kovář) – 8. Burda (Pražienka, Brabec), 45. Pražienka (Chvála, Pařík), 48. Procházka L. (Průžek, Vojtela), 61. Brabec (Horák). Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Wesley. Vyloučení: 4:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 23:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.
VHK ROBE Vsetín: Bechný – Herman, Krůžela, Bártek, Weintritt J., Augustin, Vítek, Ševčík, Vodák – Toman, Dubnický, Lainka, Humplík, Tydlačka, Gharibhyar, Weinttrit M., Španko, Kovář, Janošek.
HC Letci Letňany: Hamalčík – Pařík, Brabec, Kolenatý, Straka, Chvála, Vojtela – Katriňák, Pražienka, Burda, Kučera L., Procházka, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík, Kučera J.

Vstup do utkání příliš aktivity nepřinesl, pak se ale ke kotouči dostalo domácí mužstvo. Adam Toman se propletl skrz bránící hráče a svůj puk vyslal mezi Hamalčíkovy betony. Vražením soupeře na hrazení si potom letňanský Kučera vyfasoval trest na dvě plus deset minut. V přesilovce a následně i po ní Valaši na soupeře tlačili a hostům příliš prostoru nenechali. K vidění byly akce Tydlačky a Janoška, letecký gólman svou klec ale poctivě hlídal.

Čtyři minuty po otevření skóre utkání se do akce dostalo trio Brabec, Pražienka, Burda a postaralo se o dotažení manka. Soupeř se ale hned ujal taktovky zpět, k čemuž mu měla dopomoci i pozdější přesilovka. Tu nevyužil a paradoxně mu spíše prospělo dorovnání počtů, což nakonec přetavil v druhou branku. Východisko z tlačenice před Hamalčíkovou svatyní nalezl Michal Weintritt, který po několika příklepech jeho spoluhráčů dostal touš za letňanského brankáře. Díky další přesilovce Valašského klubu se Bechný vyjma posledních minut moc ohánět nemusel a do šaten se šlo s jednobrankovým vedením domácích.

První desetiminutovka druhé třetiny přinesla nepříliš atraktivní podívanou, kde se Letci přece jen projevili aktivněji než v první části. Zvrat přineslo až dvounásobné vyloučení ze strany Pražanů, které hned vzápětí přineslo rozsvícení světla nad nově vyměněným letňanským brankářem. Weintrittovy nabídky do mezikruží se ujal Adam Toman a dostal kotouč za Vlase. Do konce třetiny toho až na opětovné vyloučení z řad Letců mnoho k vidění nebylo a třetina skončila s dvěma brankami k dobru pro Vsetíňany.

Poslední tercie se téměř ihned přelila na další přesilovku domácích, po které ovšem nastalo naopak jejich oslabení. Toho se pražský tým pohotově ujal. Střelu Chvály Bechný odklonil a Martin Pražienka odražený kotouč doklepl za záda vsetínského gólmana. Navýšení evidentně hosty nabudilo a srovnání z hole Procházky na sebe nenechalo dlouho čekat. Bylo vyrovnáno a dvě velké šance ani přesilovka zelenožlutého mužstva nevedly ke změně stavu. Tak či tak se Vsetínu podařilo vytvořit si na soupeře jakýsi tlak. Napětí mezi týmy došlo až k rozmíšce, za kterou byli za katr posláni na dvě minuty Španko a na čtyři minuty hostující Katriňák. Následně si domácí vyžádali oddechový čas, po kterém se hned osamocen k bráně vydal Tydlačka, místo střely ale raději přihrál. Nutno poznamenat, soupeři.

Šedesát minut odzvonilo a stav byl stále vyrovnaný. Po půlminutě prodloužení se na kotouč dostal Václav Burda. Vybruslil přes modrou, vypálil a rána prošla Bechnému mezi betony. Tím zajistil Letcům vítězství, ze kterého jeden bod putoval na konto domácích.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (VHK Vsetín): „Na začátku bylo vidět, že se dlouho nehrálo. Puk poskakoval, byly špatné a nepřesné přihrávky. Ve druhé třetině se hra trochu zlepšila, když jsme odskočili na tři jedna. Ale ve třetí třetině to byl kolaps, kdy jsme si nechali dát zbytečné vyloučení na dvě plus deset jednomu z nejlepších hráčů, který by měl hrát a pomoci mužstvu. A když jsem dostali gól na 3:2... No, vytvořené šance jsme neproměnili, ale soupeř je proměnil a zaslouženě vyhrál."

Jan Zlatohlávek (HC Letci Letňany): „Vsetín je pro nás těžký soupeř, ale věděli jsme, že hrají o záchranu. My už jsme zachránění, takže jsme přijeli s hodně mladým týmem. Vsetín to měl výborně rozehrané, my jsme potom hodně zlepšili hru, ve třetí třetině jsme dorovnali a šťastným gólem v prodloužení vyhráli. Oni vyhráli v prodloužení u nás, my tady, takže jsme si ty body tak nějak rozhrnuli.“