Vstupenky online

Starší dorostenci dostali v Brně jedenáct branek

Miroslav Šipula • 29.11.2014

Nevydařené utkání odehráli proti Kometě Brno starší dorostenci Vsetína. Favoritovi dovolili se brzy dostat do vedení, když ve čtvrté minutě dvakrát inkasovali. To bylo do první pauzy vše. Ve druhé části se sice vsetínským podařilo snížit a dotáhnout se tak na rozdíl jediné branky, ale zanedlouho však domácí svůj náskok znovu navýšili. Ve třetí třetině pak zcela dominovali. Nasázeli v ní Valachům šest branek a ti jeli domů s debaklem.

ELSD - 26.kolo so 29.11.12:30
HC Kometa Brno
VHK ROBE Vsetín
11:1(2:0, 3:1, 6:0)
Branky a nahrávky: 4. Mlynář (Lacomb), 4. Havlát (Havránek, Ferda), 36. Zukal (Hasoň, Havlát), 39. Ferda (Havránek), 39. Hasoň (Kratochvíl), 42. Zukal (Hasoň, Kratochvíl), 44. Havránek (Sedláček), 45. Lacombe (Hroudný), 55. Hasoň (Kratochvíl), 57. Havránek (Heinrich), 60. Hasoň (Havránek) – 28. Kovář (Janošek). Rozhodčí: Polák – Vašíček, Antonín. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 91. Střely na branku: 39:25.. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 11:1.
HC Kometa Brno: Slavíček – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich – Hasoň, Čejka, Lacombe – Hroudný, Ferda, Havránek
VHK ROBE Vsetín: Barvík – Kašpar, Bártek, Richter, Weintritt J., Vítek, Rýpar – Toman, Dubnický, Lainka (C) – Humplík, Gharibyar, Weintritt M. – Španko, Kostka, Kovář – Janošek

První perioda začala poněkud svižně a hned po třech minutách jsme mohli vidět dvě rychlé branky. Nejprve přesně mířil mezi tři tyče Tomáš Mlynář , poté nasměroval střelu mezi betony gólmana Barvíka Robert Havlát . Domácí Kometa měla více ze hry, nicméně i Vsetín se ocitl v několika dobrých šancích.

Do druhého dějství vstoupili hosté s intenzivnější střelbou a velmi dobrým pohybem. Herně se tak vyrovnali Brnu a diváci sledovali kvalitní podívanou. Přesilovou hru pět na tři Vsetín zužitkoval a přesnou trefou Davida Kováře snížil na nejtěsnější rozdíl. Brno ale nezahálelo a po souhře s Havlátem a Hasoňěm navyšoval stav Lukáš Zukal . Hostům se stal osudným konec druhé periody, když nejprve se štěstím dostal puk za Barvíkova záda Radim Ferda a poté pálil přesně Jan Hasoň . Na onu gólovou spršku již hosté nedokázali odpovědět.

Závěrečná třetina se nesla ve znamení hitparády brněnských gólů. 91 diváků nejprve spatřilo povedenou akci Lukáše Zukala , který se náramně trefil do levého horního růžku. O dvě minuty později pak Tomáš Havránek navyšoval stav utkání již na 7:1. A Brno stále nemělo dost. Další gólovou akci zajistil spolu s Danielem Hroudným Eric Lacombe , jemuž se podařilo kotouč propasírovat až za záda Barvíka. Gólový příliv na následných deset minut ustal a diváci tak sledovali hru, která plynula spíše v obrané třetině hostů. Až v 54. minutě se ozval další střelec branky domácích, tentokráte Jan Hasoň , který mířil přesně nad levý beton gólmana hostů. Po třech minutách se puku ujal Tomáš Havránek , jež se v oslabení dostal do samostatného úniku a završil tím desátou branku. Diváci se ale dočkali ještě jedné gólové akce. Spolu s hvizdem ukončujícím třetinu se přesně trefil Jan Hasoň , který si tak na účet připsal hattrick.

Byli jsme svědky utkání, které nabídlo spoustu gólů převážně ze strany domácího týmu. Vsetín byl do poloviny druhého dějství vyrovnaným soupeřem, poté už na ledě úřadovala Kometa. Tomáš Havránek si připisuje v tomto utkání pět bodů, stejně tak Jan Hasoň, který se může pyšnit ještě hattrickem.

Ohlasy k utkání

Marek Moskala (Kometa): Po včerejším prohraném utkání v Třinci jsme byli možná trošku unavení,ale v první třetině jsme vstřelili rychlé branky, což nám pomohlo. Vsetín měl do poloviny zápasu sílu a dal kontaktní branku. My jsme si nedávali rychle kotouče od hokejek a byli jsme utrápení. Ve třetí třetině jsme však dominovali a výsledek tomu tak odpovídá.

Jiří Weintritt (Vsetín): Přijeli jsme v neúplné sestavě, přesto jsme šest minut před koncem druhé třetiny drželi nadějný stav. Poté jsme udělali tři hrubé individuální chyby a zápas pak držela Kometa.