Vstupenky online

Vsetín půl zápasu vzdoroval, nakonec však s lídrem utržil debakl

Radek Bařina • 22.11.2014

Debaklem 0:7 skončil souboj vsetínských starších dorostenců s lídrem tabulky s Třince. Ten měl, vyjma úvodních několika minut, po celý zápas jasně navrch, přesto domácí až do 25. minuty drželi stav 0:0. Pak sice dvakrát v rychlém sledu inkasovali, přesto ještě v 55. minutě drželi důstojné skóre 0:3. Poslední pětiminutovku ale Valaši hrubě nezvládli a inkasovali v ní další čtyři góly, čímž do značné míry zhatili předchozí dobrý dojem z kvalitního defenzivního výkonu.

ELSD - 24.kolo so 22.11.14:15
VHK ROBE Vsetín
HC Oceláři Třinec
0:7(0:0, 0:3, 0:4)
Branky a nahrávky: 25. Stuchlík (Bartko, Radzienciak), 25. Haman (Janiczek), 35. Bartko (Valíček, Kaukič), 55. Švaňa (Radzienciak, Flok), 57. Valíček (Stuchlík), 59. Roman (Stuchlík, Bartko), 60. Radzienciak (Švaňa, Flok). Rozhodčí: Dobeš – Novák, Smilek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0.0. Diváci: 87. Střely na branku: 13:47. Průběh utkání: 0:7.
VHK ROBE Vsetín: Barvík – Kašpar, Bártek, Richter, Weintritt J., Augustin, Vítek, Vodák, Rýpar – Abazaj, Toman, Dubnický, Lainka, Humplík, Tydlačka, Gharibyar, Weintritt M, Jochymek, Kovář, Janošek.
HC Oceláři Třinec: Loubal – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Kofroň, Murín, Roman.

Již od úvodních minut souboje Vsetína s Třincem byli aktivnější hosté. Více se tlačili do útoku, přičemž žlutozelení se na polovinu před Loubala dostávali pouze sporadicky, v individuálních akcích. Barvík na opačné straně se však v bráně nenudil. V 5. minutě vyzkoušel jeho pozornost Kofroň, který vystihl rozehrávku domácích a nasměroval kotouč přesně mezi gólmanovy betony. Barvík ač ne příliš jistě, kotouč zastavil. Podobnou příležitost měl chvíli poté na opačné straně Lainka, jeho střela zblízka šla však na zadní mantinel.

Také druhá desetiminutovka patřila hostům. Barvík si postupně připsal hned několik zákroků, z nichž pro hosty nejnadějněji vypadala souhra Kaukiče s Flokem. První jmenovaný poslal Flokovi šikovnou přihrávku před branku, osamocený třinecký hráč však napálil pouze Barvíka. A i v dalších minutách držel Vsetínské nad vodou jejich brankář, přičemž Loubal na opačné straně musel mrznout. Počet střel domácího celku v první třetině by se totiž dal spočítat na prstech jediné ruky. Třinečtí si tak při cestě do kabin mohli sypat popel na hlavu, že z tolika příležitostí nedokázali byť jen jedinou proměnit.

To se však změnilo hned v úvodu druhé části. Již po 20 vteřinách dostali Třinečtí výhodu přesilové hry. Vsetínští dokázali hned třikrát vyhodit kotouč přes všechny čáry a výborně své oslabení bránili. Sotva však mohli na led znovu nastoupit v pěti, provinili se dalším faulem. A tentokrát už Oceláři trestali. Pouhých 26 sekund jim stačilo k vsítění první branky. Zasloužil se o ni Stuchlík, který dostal příhru na kruh a svou střelou zavěsil kotouč ke vzdálenější tyči Barvíkovy svatyně – 0:1.

A netrvalo to dlouho, když se skóre měnilo podruhé. V čase 24:44 prošla Hamanova tečovaná rána od modré. Gólman ve vsetínských barvách neměl proti této střele šanci. Vzápětí si připsal dva zákroky také Loubal, s lehkými střelami od modré však neměl potíž. Nebezpečnější byli hosté - ve 35. minutě se z pravého křídla napřáhl Bartko a zavěsil přímo pod víko – 0:3. I přes to, že Valaši sehráli do konce první části ještě přesilovku, snížit se jim nepodařilo. Nutno však podotknou, že ji sehráli aktivně a velmi dobře.

Také úvod poslední třetiny se nesl ve znamení přesilovek. Vyzkoušeli si ji oba týmy, ani jednomu se však početní převahu využít nepodařilo. Vypadalo to, že třetí část již příliš zajímavého nepřinese, Třinec si hlídal své vedení a Valaši pokračovali v obranné hře. Čas 54:27 však nastartoval vsetínský debakl. Střelou z mezikruží se prosadil Švaňa a o pouhých 131 sekund později jej následoval zakončením k tyči ještě Valíček. Rázem to tak bylo 0:5.

Valaši měli následně blízko ke gólu útěchy, avšak ve třech svou šanci před Loubalem překombinovali. A Oceláři se tak znovu přihlásili o slovo. V rozpětí časů 58:57 a 59:35 přidal branku k tyči Roman a mezi Barvíkovy betony přesně zamířil také Radzienciak. Ten si tak stejně jako Bartko a Stuchlík odnesl ze sobotního utkání 3 body (všichni 1+2). Třinec tak potvrdil roli favorita a z Lapače odváží jasnou výhru v poměru 7:0.