Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

ELSD - 5.kolo pá 19.9.16:30
VHK ROBE Vsetín
HC Kometa Brno
1:4(0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. Kovář (Augustín, Ševčík) – 2. Škrvně (Čejka), 34. Hasoň (Škrvně), 45. Škvrně (Hroudný, Gotthard), 58. Kratochvíl (Havránek, Sedláček). Rozhodčí: Dobeš (Vsetín) – Goňa (Zlín), Maťašovský (Břeclav) . Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
VHK ROBE Vsetín: Barvík – Lišaník, Bártek, Richter, Weinttrit J., Augustin, Vítek, Ševčík, Vodák, Rýp – Abazaj, Toman, Dubnický, Lainka, Humplík, Gharibyar, Weinttrit M., Kostka, Kovář, Janošek.
HC Kometa Brno: Slavíček – Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Zábranský, Kratochvíl, Gotthard – Havlát, Heinrich, Škrvně, Hasoň, Mlynář, Čejka, Knap, Lacombe, Hroudný, Král, Havránek.

Vstup do utkání se povedl na jedničku týmu z jihu Moravy. Již ve druhé minutě totiž rozvlnil síť za Barvíkem forvard MAREK ŠKVRNĚ - 0:1. Tři minuty poté mohl vyrovnat po nabídce Dubnického vsetínský Michal Weinttrit, ale jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nevešel. Další možnost vyrovnat měl v početní výhodě kapitán Lainka, leč z prostoru mezi kruhy nedokázal poslat puk do míst, kde by si přál.

Poté si vzali slovo znovu modrobílí a byli lepším mužstvem, avšak byli to Valaši, kdo mohl skórovat. Postarala se o to dvojice Abazaj - Janošek, ale i jim zvlhl střelný prach. Po zbytek třetiny se hra přelévala ze strany na stranu, avšak bez výraznějších šancí na jedné či druhé straně.

I do druhé pasáže vlítli hosté jako komety. Hned z kraje mohl přidat druhou branku svého týmu Heinrich, který si vybruslil mezi kruhy a prudkou ranou orazítkoval břevno za Barvíkem. Tentýž hráč opakoval svoji silnou disciplínu i o pár minut později, tentokráte však branku z mezikruží minul. Domácím se podařilo vyrovnat ve 33. minutě, když hráli v početní výhodě. Po prudké ráně Augustína, kterou Slavíček neudržel v lapačce, se dostal k dorážce DAVID KOVÁŘ, pro něhož už nebyl žádný problém poslat puk do odkryté brány.

Vyrovnaný stav však netrval ani 20 vteřin. I hned po buly se zmocnil kotouče JAN HASOŇ a vrátil svému týmu jednobrankové vedení. O tři minuty později mohl úspěšný střelec druhé brňenské branky přidat i další, bohužel pro něj a celou Kometu skončil jeho štiplavý projektil jen na mantinelu za Barvíkovou svatyní. Těsně před koncem druhé periody mohl vyrovnat ještě Kovář, ale ani jeho bomba nemířila přesně.

Jako nepoučení z předchozích třetin vstoupili do poslední části vsetínští mladíci. Přestože dostali branku z kraje první dvacetiminutovky, v té druhé k tomu chybělo jen velmi málo, tak stejně si nepohlídali ani začátek poslední části. Již po 48. vteřinách se doslova proháčkoval přes dva vsetínské beky až k Barvíkovi kapitán Kratochvíl, jeho parádě však chyběla třešnička na dortu v podobě zářezu na pažbě. Avšak jeho zaváhaní odčinil MAREK ŠKVRNĚ, který se nejlépe zorientoval v závaru před vsetínskou klecí a zvýšil na rozdíl dvou branek.

S odpovědí mohl přispěchat Michal Weinttrit, jenže ve stoprocentní pozici selhal. Ve třetí třetině hostující celek zcela ovládl hru a profesorským hokejem si dokráčel k vítězství, které pečetil v 58. minutě PETR KRATOCHVÍL.

Ohlasy k utkání

Zdeněk Čech (VHK Vsetín): Věděli jsme, že Kometa má dobré mužstvo, byl to favorit utkání, ale myslím si, že kluci podali z hokejové stránky docela dobrý výkon. Bohužel, v rozhodujících fázích byl soupeř důraznější a dokázal využít našich chyb. Když už jsme se dostali do hry, tak jsme dostali hloupý gól, kdy naši beci zaspali. Zase jsme tahali za kratší konec a po třetí brance už jsme neměli sílu, abychom zápas otočili. Ale na druhou stranu musím kluky pochválit, protože v určitých fázích zápasů už plnili to, co po nich chceme. Doufám, že se to bude už jenom zlepšovat.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Z našeho pohledu to nebylo dobře odehrané utkání. Bylo to hodně křečovité v útočné fázi, před zápasem jsme hráče nabádali k časté střelbě, ale ve finále jsme vystřelili pouze nějakých dvacet střel, což je málo. Hodně věcí, co jsme dnes chtěli aplikovat, nebyly splněny. Tři body jsou pro nás dobré, ale takový výkon na ostatní soupeře stačit nemusí, čímž nechci shazovat výkon Vsetína, ale my se musíme do dalšího utkání zlepšit.