Vstupenky online

Vsetín venku opět úspěšný, z Frýdku-Místku veze všechny body

Miroslav Šipula • 04.02.2015

I napočtvrté v sezoně si dokázali hokejisté Vsetína poradit se soupeřem z Frýdku-Místku. Do zápasu v nové hale Polárka vlétli Valaši dobře, brzy vedli po brance Kolaříka. Domácí však stihli srovnat a tento stav vydržel až do první sirény. Druhou třetinu poznamenala kuriózní situace, kdy na nějakou dobu nesvítila část světel, nicméně tato nečekaná pauza vsetínské nerozhodila, naopak Valaši dokázali přidat další dvě branky. V poslední periodě sice ještě inkasovali z nařízeného trestného střílení, nicméně po dalších brankách si už zápas dokázali pohlídat a zvítězili 5:2.

2. liga - 38.kolo st 4.2.18:00
HC Frýdek-Místek
VHK ROBE Vsetín
2:5(1:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Krutil (Samiec), 49. Severa (TS) – 3. Kolařík (Zúbek), 27. Vaněk (Kolařík, Vrba), 39. Grebenjuk (Nedbálek, Slováček), 57. Kolařík (Zúbek, Tichý), 60. Slováček (Hrazdira, Ambruz). Rozhodčí: Fiala – Ganger, Konvička. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1014. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.
HC Frýdek-Místek: Kubáň – Samiec, Teper, Hurtík, Krutil, Černin, Podešva, Jonáš, Zedník, Stránský, Jaroš, Severa, Prokop, Ivan, Sluštík, Mach, Mamula, Sršeň.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Vrba, Grebenjuk, Nedbálek, Haloda, Tichý, Hryciow, Báchor – Zúbek, Vaněk, Kolařík – Slováček, Hrazdira, Ambruz – Kubo, Daněk, Kývala – Podešva, Ondráček, Uchin.

Rozehrávka, několik okamžiků a již úvodní branka. Přesně tak vypadal vstup do dnešního utkání, Janu Kolaříkovi v asistenci se Zúbkem se podařilo dostat kotouč za Kubaně. Vedení Valachů ale pro tento moment nemělo trvat dlouho. O pět minut později David Samiec nabil do mezikruží, kde se iniciativy ujal Michal Krutil a přes zmatek u klece puk propašoval za Hromadu. V následovné přesilovce pro hosty jsme mohli vidět akce Kolaříka a Hrazdiry. Domácí tým poctivě bránil a když odzvonila siréna značící konec první třetiny, měly obě mužstva po gólu k dobru.

První chvíle druhé dvacetiminutovky příliš atraktivní podívanou neposkytly. Ve čtvrté minutě byl ovšem vyloučen Radim Tesařík a Valaši se tak znovu ocitli v početní nevýhodě. Na samém sklonku frýdecké přesilovky zelenožlutá čtveřice vyrazila přes plochu, kde z trestné do pěti doplnil Radim Tesařík. Na puk se dostal Kolařík, předal Danieli Vaňkovi a vsetínský kapitán neměl problém zasadit kotouč do odkryté levé části sítě. K opětovnému dorovnávání nepomohlo Frýdecko-Místeckým ani trestné střílení podmíněné hákováním. Kotouče se zde ujal nyní za Frýdek hrající Pavel Hurtík. Hromadu se pokusil obelstít zprava, jenže si najel příliš dozadu a beton vsetínského gólmana razantně odkopl touš pryč. Po pasáži vyplněné šancemi obou mužstev následovala technická přestávka. To se nový stadion potýkal s problémy se světly. V dohrávce posledních tří minut druhé periody využili Valaši přesilovky a Alexander Grebenyuk za asistence Nedbálka a Slováčka navýšil skóre o další branku. Osm sekund před koncem periody se ještě dostal do šance Ambruz. Před ležícím Kubaněm si pohrával s pukem, domácí obránce poblíž ale odvedl svou práci a střela vsetínského matadora své místo ve frýdecké svatyni nenašla.

Od počátku třetí třetiny se domácí jevili velmi aktivně, vytvářeli si šance. V devětačtyřicáté minutě, těsně po zákroku Hromadových betonů, bylo nařízeno dnes již druhé trestné střílení na valašskou klec. A stejně jako to první, za hákování. Frýdeckým losem se pro tento okamžik stal Jiří Severa, jemuž se podařilo na vsetínskou brankářskou jedničku vyzrát, a ostrou střelou nad její pravý beton vykouzlit radost na tvářích místních fanoušků. Domácí se i nadále po ledu pohybovali s nenadálou energií. A byť se zelenožlutému týmu bránit dařilo, obranná hra jim nebyla zrovna po chuti. Vyžádali si oddechový čas, jehož vliv byl vidět hned vzápětí. Jan Kolařík si vybruslením zpoza brány a přesnou ranou zápěstím k pravému rohu sítě zajistil svou dnes již druhou branku. A zvratům ještě nebyl konec. Po faulu na Vaňka měl Frýdek dohrávat poslední chvíle v oslabení, ale valašský kapitán požádal o zrušení trestu a hra pokračovala po pěti hráčích na obou stranách. Nakonec ale přece jen bíločervený tým v oslabení dohrával, což se přetavilo ještě v jednu branku. Martin Ambruz byl v pravém kruhu zablokován obráncem, který stejně jako brankář Kubaň očekával valachovu střelu. Ambruz ale místo toho nabídl na holi Ondřeje Slováčka, jež kotouč doklepl do klece a podepsal tím dnešní ortel; výhru hostů a tři body k dobru do Vsetína.

Ohlasy k utkání

Miroslav Kameník (HC Frýdek-Místek): „Celkem vyrovnané utkání. Rozhodl náš dlouhodobý problém, proměňujeme hrozně málo šancí a na všechny góly moc dřeme.“

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): „Dnes to byl velmi těžký zápas. Chtěli jsme hlavně vyhrát, abychom nedopadli jako v Karviné, což se podařilo, i když výkon určitě nebyl dokonalý, nebyl stoprocentní. Měli jsme větší chyby v obraně, které by silnější soupeř potrestal. Ale jsme rádi, že jsme uhráli tři body. Nebyl to lehký zápas, letos v té soutěži celkově není lehkého soupeře a my se na každé vítězství nadřeme. Zatím nejsme schopni vyhrávat tak suverénně jako Přerov. Takže jak říkám, my jsme spokojeni a musíme se připravit na Břeclav, poté nás čekají dva těžké zápasy v Opavě a doma s Valašským Meziříčím. Musíme se pokusit o co nejvíce bodů, abychom eventuelně udrželi druhé místo v tabulce.“