Vstupenky online

Skvěle! Vsetín dobyl Opavu, série se vrací na Lapač

Radek Bařina • 01.03.2014

Přeci jen se vsetínští hokejoví příznivci budou moci vypravit v pondělí na hokej! Valaši totiž ustáli kritickou situaci a na ledě Opavy urvali vítězství v poměru 4:2. Vsetín, jak už je v sérii zvykem, od začátku vedl, přes nervydrásající závěr ale tentokrát dokázal svůj náskok udržet. Hosté museli v zápase čelit oslabení tři na pět i dvěma trestům na 5 minut + do konce utkání, skvěle pracující defenzíva v čele s Lukášem Plškem ale odolala a VHK tak slaví důležitou výhru.

2. liga - ČF3 so 1.3.17:00
Hokejový klub Opava
VHK ROBE Vsetín
2:4(1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Černý (Galvas, Měch), 54. Mosler (Herman) – 4. Ambruz (Vaněk, Hurtík), 16. L. Vrba (Kajaba, Ambruz), 38. Zúbek (Ševčík, Hruška), 60. Hurtík (Vaněk). Rozhodčí: Held, Kika, - Matěj, Vožda. Vyloučení: 5:5 navíc Chalupa (OPA) 10 min. OT, Vítek D. a Vrba (VSE) 5 + OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1517. Střely na branku: 15:21. Průběh utkání: 0:2, 1.2, 1:3, 2:3, 2:4.
Hokejový klub Opava: Šafránek – Kysela, Galvas, Jos. Tichý, Kukol, Mosler, Vrabel, Tůma – Černý, Měch, Wolf – Svoboda, Polok, J. Vítek – Kocián, Chalupa, Herman – Baďura, Pavelek, Vlašánek
VHK ROBE Vsetín: Plšek – Hurtík, L. Vrba, Báchor, Jur. Tichý, Farda (21. F. Vrba), Žák – Kajaba, Vaněk, Ambruz – Hruška, Ševčík, Mikšovský – Zúbek, Podešva, D. Vítek – Kývala, Daněk, Tesařík.

Opavě vstup do utkání vůbec nevyšel, když inkasovala již po třech minutách hry. Martin Ambruz totiž střelou z ostrého úhlu překvapil Šafránka, od něhož se kotouč odrazil až za brankovou čáru. Opavským se podařilo vážněji ohrozit branku Vsetína až na sklonku jedenácté minuty, kdy se ve dvojnásobné přesilové hře razantní ranou zpoza levého kruhu prezentoval Galvas. S jeho pokusem si však Plšek poradil.

Po čtvrthodině hry se do slibné šance dostal hostující Vítek, opavského brankáře však z bezprostřední blízkosti prostřelit nedokázal. To však vsetínského útočníka nemuselo mrzet, protože jej o chvíli později v přesilové hře zastoupil jeho spoluhráč Lukáš Vrba, jenž přesnou střelou od modré čáry poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Slezan však na tuto branku dokázal velmi rychle odpovědět, když početní výhodu využil také Lukáš Černý, který po nahození Galvase tečoval puk a hostující brankář už na tuto změnu směru nestačil včas zareagovat.

Druhá perioda začala velkou šancí Opavy. Vítek totiž před bránou našel svého parťáka Kukola, ten však trestuhodně poloprázdnou klec netrefil. Domácí hráči se snažili i po půlhodině hry, kdy se za vsetínskou obranu dostal Baďura, v poslední chvíli mu však kotouč vypíchl vracející se Báchor. Za zmínku stojí také příležitost Kociána, který se po Hermanově přihrávce dostal do vyložené gólové pozice, jeho střele však scházela přesnost a puk letěl jen těsně vedle levé tyče. A tak trestali hosté. V přesilové hře se ke střele dostal Ševčík, jehož ránu vyrazil Šafránek pouze na hůl Františka Zúbka, který už neměl problém uklidit touš za opavského gólmana.

Třetí dvacetiminutovku začali opět lépe domácí. Černý chytrým lobem vyslal do útoku Wolfa, který sám před Plškem mířil pouze do boční konstrukce jeho svatyně. Na druhé straně kluziště měl zase příležitost Podešva, jeho střelu z otočky však opavský brankář vyrazil. Slezan, vytrvale povzbuzován svými věrnými fanoušky, se snažil o vstřelení kontaktní branky. Té se dočkal ve čtyřiapadesáté minutě, kdy nahozený kotouč Patrikem Moslerem skončil až za zády brankáře Plška, který měl zřejmě zakrytý výhled.

Domácím se v závěru ještě naskytla zajímavá příležitost na vyrovnání, jelikož po faulu Lukáše Vrby dostali možnost pětiminutové přesilové hry. Přibližně v půlce tohoto trestu však na trestnou lavici musel odejít také opavský bek Kukol a poměr sil na ledě se srovnal. Opavským tak už nezbylo nic jiného, než odvolat brankáře. Slezan v závěru bojoval srdnatě, pak ale na útočné modré přišel o puk, kterého se zmocnil Pavel Hurtík a dovezl jej do prázdné opavské klece.

Ohlasy k utkání

Josef Doboš (trenér Opavy): "Hráli jsme zbytečně ustrašeně a odskakovaly nám puky. Kluci chtěli vyhrát, ale uškodila nám asi i ta přemíra snahy. Škoda, že jsme neproměnili aspoň jednu z těch dvou pětiminutových přesilovek. Musíme být aktivní, střílet a přidat na důrazu před brankou. Nedá se nic dělat, prohráli jsme, ale jedeme dál. Vedeme 2:1 na zápasy a všechno je otevřené."