Vstupenky online

Vsetínští junioři se Tygrů nezalekli a zvítězili o tři branky

Filip Bazala • 22.11.2013

Svěřenci trenéra Luboše Jenáčka opět předvedli před domácími fanoušky, že na Lapači jsou jen těžko k poražení, o čemž s přesvědčil další tým. Tentokrát šlo o liberecké hráče, kteří šli sice do vedení, ale Vsetín na to měl hned čtyřnásobnou odpověď. V závěru druhé třetiny sice ještě Liberec vykřesal naději dvěma brankami, ale v poslední části Valaši přidali další dvě branky a bylo rozhodnuto o tom, že body zůstávají na Vsetíně.

ELJ - 19.kolo pá 22.11.16:30
VHK ROBE Vsetín
Bílí Tygři Liberec
6:3(2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Surý (Stodůlka), 15. Pokorný (Zvonek), 22. Jirušek (Abdul), 25. Žák (Abdul), 47. Zvonek (Pokorný), 59. Pokorný (Neuwirth, Zuzaník) – 4. Pilař (Psota), 31. Psota (Hrníčko), 35. Langhammer (Mrázek). Rozhodčí: Husička – Novák Z., Smilek. Vyloučení: 3:6. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3.
VHK ROBE Vsetín: Bača – Žabčík, Hruška, Červínek, Zuzaník, Vašíček, Hajda, Žák – Pokorný, Klečka, Kuchařík, Forch, Surý, Klíma, Jirušek, Stodůlka, Neuwirth, Abdul, Pancza, Zvonek, Tobola.
Bílí Tygři Liberec: Vaněček (25. Sobotka) – Jandejsek, Mrázek, Šír, Arlt, Turek, Pálek, Zedek, Langhammer, Hrníčko, Dlouhý, Belovič, Psota, Vlk, Boček, Mikyska, Žďárský, Havlas, Pilař.

Utkání Vsetína s Libercem nabíralo na obrátkách již od úvodního vhazování. První rozvlnění sítě přišlo již v čase 3:38, to se Psota protáhl zpoza branky před Baču a jeho snahu dorazil za vsetínského brankáře Radek Pilař. Zelenožlutí na nic nečekali a odpověď přišla již o necelou minutu později. Valaši aktivně forčekovali libereckou rozehrávku a Lukáš Stodůlka vybojoval kotouč pro Tomáše Surého, jemuž se poprvé na Vaněčka nepodařilo vyzrát, ale napodruhé už se vsetínský forvard nemýlil. Utkání pokračovalo ve vysokém herním tempu a zvonily tyče. Nejprve rozezvonil brankové konstrukce ránou z mezikruží Zuzaník. Na druhé straně se totéž povedlo libereckému Arltovy, když zůstal zcela nepokryty před Bačou. Důležitý moment první třetiny přišel v čase 14:22, hosté se dopustili dvojnásobného porušení pravidel a následoval přesilovka 5 na 3 ve prospěch Vsetína. V té se Vsetínští prosadili, Dalimil Zvonek přejel s kotoučem modrou čáru a naservíroval jej Dominiku Pokornému, reprezentant v dresu Vsetína se nemýlil a posla zelenožluté do vedení. První třetina tedy skončila vítězstvím domácího Vsetína.

Lepší vstup do prostřední části si Vsetínští přát ani nemohli, v čase 21:44 vyzval Abdul ke skórování Miroslava Jiruška a ten nabídkou svého spoluhráče nepohrdl. Další vsetínský úder přišel v přesilové hře a znovu u toho byl Abdul, tentokrát asistoval Michalu Žákovi, ten vyslal nechytatelnou bombu a s Libercem to nevypadalo vůbec dobře. Jenže tygr je bojovník a svého maskota napodobili svým výkonem i hráči Liberce. Nejprve snížil v čase 30:59 Matěj Psota, když se rozjel s kotoučem do útočného pásma a z pravého křídla nedal Bačovi šanci. Severočeši vycítili šanci, a v čase 34:59 to bylo už o jen o jednu branku, ránu Mrázka ještě Bača stihl zneškodnit, ale na dorážku Marka Langhammera už byl krátký. Liberec si do konce prostřední části vytvořil tlak, ale Bača už nic nepustil a Vsetín držel těsný náskok.

Do třetí části však vstoupil aktivněji domácí tým a Tygři se měli co ohánět. Nápor Vsetína přinesl ovoce v čase 46:24, kotouče se zmocnil Pokorný, aby jej zpoza branky připravil pro Dalimila Zvonka spolupráce těchto hráčů dopadla ke spokojenosti Valachů a Vsetín znovu vedl o dvě branky. Vsetínští šli týmovým výkonem naproti třem bodům naopak Liberečtí už nebyli tak nebezpeční jako ve druhé třetině. Vítězství Valachů pečetil v čase 58:42 Dominik Pokorný, tentokrát se mu povedlo vydolovat puk pod ležícím Vaněčkem a dostat jej na správné místo. Vsetín tak nadále drží slibnou domácí bilanci a po Slavii Praha přerušil vítěznou sérii i Bílým tygrům z Liberce.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Trošku nemám slov, když jsem viděl s čím Liberec přijel, tak jsem viděl, že přijeli mnohem silnější než oproti minulému zápasu, kdy jsme tam hráli, byli tady prakticky v plné palbě. Kluci jako jsou Matěj Psota, Pepa Mikyska, útočník Dlouhý to jsou všechno hráči, kteří hrají stabilně v Benátkách 1. ligu, v podstatě už loni si tam jezdívali zahrát, takže hrají již mužský hokej. My jsme proti tomu vyrukovali s obrovskou bojovnosti, s dodržováním určitých taktických věcí samozřejmě na hranici obětavosti a výborné disciplíny. Myslím, že je velmi důležité, že jsme Liberci nedali moc přesilovek, protože v přesilovkách byli velmi nebezpeční. Byl to těžký zápas, za stavu 4:1 jsme byli v euforii a pak stačily dvě chyby v našem pásmu a bylo to 4:3, soupeř se dostal do sedla. Důležitý pak byl vstup do třetí třetiny, řekli jsme si, že se nebudeme bát zvítězit a hrát, řekli jsme si, že hrajeme doma a pokusíme se je přetlačit. Těch pět šest minut ve třetí třetině byly vynikající, a to že jsme nezalezli dozadu a nebránili jednobrankový náskok. Já jsem byl přesvědčen, že když dáme na 5:3, tak ten zápas zvládneme a to se podařilo. Proti Liberci vyhrát v takové sestavě je pro nás obrovský úspěch. Zítra máme důležitý zápas s Mladou Boleslaví, která je s námi v dolních patrech tabulky a bude to zápas o šest bodů. Hrajeme doma a určitě jim budeme chtít vrátit porážku z posledního vzájemného zápasu, kdy jsme tam dostali nasypáno, já však věřím, že dnes jsme lepším týmem a zítra se to pokusím zvládnout podruhé, i když to bude opět těžké.

Petr Haken (Bílí tygři Liberec):Utkání se mi hodnotí špatně, protože jsme prohráli. Špatně jsme vstoupili do utkání, i když jsme vedli 1:0, ale potom si myslím, že jsme tou hrou ve třech umožnili Vsetínu dostat se zpátky do utkání. Myslím, že krom druhé části druhé třetiny nebo té poslední desetiminutovky v prostřední části jsme byli lepší, ale to bylo pouze v této fázi hry, jinak Vsetín byl po většinu utkání lepší a určitě si zasloužil vyhrát. My jsme nebyli tak důrazní a i ty branky v tom zakončení, bylo vidět, že domácí chtějí víc a myslím, že v tom byl asi největší rozdíl v důrazu a zakončení.