Vstupenky online

Piráti vyloupili Lapač!

Pavel Tajzler • 19.10.2013

Vsetínský stánek dnes nabídl velice kvalitní utkání mezi domácími borci a Piráty z Chomutova. Ve vyrovnaném zápase byl nakonec o gól úspěšnější hostující celek. I přesto, že bambitky pirátů pálily ostrými jen dvakrát, tak to stačilo k plnému bodovému zisku. Piráty navíc může hřát pocit, že jako první tým si dokázali odvést z Lapače všechny tři body.

ELJ - 14.kolo so 19.10.14:00
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov
1:2(1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Hajda (Zuzaník, Tobola) – 3. Peštuka (Drobný, Fronk), 48. Hlava (Peštuka, Szathmáry). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
VHK ROBE Vsetín: Bača (Vlach) – Žabčík, Hryciow, Zuzaník, Hruška, Červínek, Ščotka, Hajda – Klečka, Kuchařík, Daněk, Forch, Surý, Klíma, Jirušek, Stodůlka, Neuwirth, Abdul, Tobola, Zvonek
Piráti Chomutov: Maštalířský (Dvořák) – Drobný, Cestr, Michálek, Szathmáry, Černý, Tejnor, Horváth – Fronk, Ščovíček, Jindra, Lehnert, Vrána, Hlava, Paleček, Veselý, Bednář, Janák, Peštuka

Zápas začal hodně zhurta. Vsetínský Zuzaník se ještě nestihl pořádně zahřát a už putoval na trestnou lavici. Nabídl tím soupeři šanci ke skórování a ten jí neodmítl. Na modré čáře totiž napřáhl Drobný, jehož střelu Bača vyrazil přesně na hůl Jiřího Peštuky, který neměl sebemenší problém otevřít účet - 0:1. Domácí však s využitím přesilovky nezůstali pozadu, neboť čtyři minuty nato srovnal v dvojnásobné výhodě po teči Zuzaníkovy střely Jiří Hajda - 1:1. To bylo s góly na dlouho dobu vše, protože forvardi troskotali na maskovaných mužích v brankách. Za zmínku určitě stojí pokus Veselého z 10. minuty, který dokázal překonat Maštaliřského, ale kotouč, jenž propadl vystrojí skončil těsně vedle místa, kde by si ho vsetínský borec přál. V závěru třetiny mohli Chomutovští slavit opětovné vedení, ovšem ani Peštuka ani Veselý recept na Baču nenašli.

Druhá třetina hned ze startu nabídla krásnou individuální akci Abdula, který se proháčkoval až k brankáři Maštaliřskému, žel pro domácí nedokázal svůj blafák dovést k dokonalosti. Následně se hodně hlasitě přihlásili ke slovu Piráti, kteří poctivých deset minut vsetínské doslova drtili. Hráči nevěděli kam dřív skočit a chvílemi se museli cítit jako na kolotoči, ale Maxmilián Bača ve vsetínské kleci se rozhodl, že za svá záda nepustí puk v žádném případě. Na prstech jedné ruky bychom nespočítali kolik fantastických zákroku předvedl v téhle pro domácí nepříjemné pasáži. Jediný, kdo dokázal čarujícího Baču překonat byl Jiří Fronk, který jel 31. minutě trestné střílení. Zkoušel to elegantně pomocí "forsbergovky", ale i když už byl brankář Vsetína mimo své postavení, touš si cestu jen o milimetry do branky nenašel. Po zbytek prostřední části byl k vidění urputný, tvrdý hokej ovšem bez oku lahodících akcí.

Poslední dvacetiminutovka odstartovala úvodním tlakem hostů, kdy dokonce mohli po velkém závaru strhnout vedení na svoji stranu, ale puk skončil opět v náručí brankáře Valachů. Ze zelenožluté řady se jako první osmělil Robert Neuwirth, který šikovně zkoušel obstřelit Maštaliřského, ten však v posledním okamžiku zasáhl bruslí, a trajektorii černé gumy namířil do mantinelů za svojí svatyní. Vsacané poté měli k dispozici početní výhodu, o kterou se ale po minutě zbytečně připravili a to je následně hodně mrzelo. Po uplynutí trestu Chomutova, se totiž dostali hosté ve zkrácené výhodě do velkého tlaku, z něhož jak se později ukázalo padl vítězný gól. Nutno podotknout, že se tak stalo dvě sekundy po návratu Stodůlky na ledovou plochu. Šťastným střelcem byl Nicolas Hlava. Vyrovnat a získat alespoň nějaký ten bodík, mohli vsetínští hokejisté v závěru duelu v probíhající početní výhodě. Tam měl trefu znamenající vyrovnání na holi Josef Daněk, leč jeho pokus vyrazil Maštalířský koncem hole. Piráti tak vyloupili vsetínskou pokladnici do posledního zlaťáku.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (Vsetín): Spokojení určitě nejsme, protože jsme prohráli, ale na druhou stranu je třeba uznat, že Chomutov byl zatím nejlepší tým, který k nám přijel. Byli kompaktní, velmi dobře silově a bruslařsky vybavení. Byla to s nimi taková tahaná, my jsme pak měli více oslabení, kde nás to podle mě stálo hodně sil, které pak chyběly v pasážích, kdy jsme měli hrát dopředu. Ve finále jsme si nechali dát druhý gól, kdy jsme udělali chybu po buly a hráč první pětky (Hlava pozn. red.), která když byla na ledě, tak to vždy zavánělo, to tam pěkně trefil Bačovi nad lapačku. Pak jsme sice měli přesilovku a nějaké šance, ale soupeř obětavě bránil. Potom mohl vyrovnat Pepa Daněk, který při početní výhodě bohužel trefil štýlko brankařovy hole, takže to tam nespadlo. Kluci ale bojovali, dřeli. Nicméně Chomutov ve srovnání celého zápasu byl možná o ten gól lepší, i když já si myslím, že špatný výkon jsme určitě nepodali. Tohle bylo srovnání s týmem, který podle mě bude určitě patřit do prvních třech míst extraligy. Nezbývá než jim pogratulovat k vítězství.

Jaroslav Beck (Chomutov): Přesně tohle jsme čekali. Vsetín byl doma stále neporažený, měl obrovskou bojovnost, vůli a obětavost. Samozřejmě ten zápas nebyl lehký. Od začátku byl pro nás složitý v tom, že jsme i z té spousty střel a pěti přečíslení dva na jednoho nedali gól. Pak z toho bylo docela drama do poslední chvíle to byl otevřený boj. Myslím, že to byl docela pěkný hokej, bojovný, férový, tvrdý. Tohle jsou hezké zápasy. Včera ve Zlíně to bylo stejné s tím rozdílem, že tam jsme byli o branku kratší my.