Vstupenky online

Junioři s přehledem porazili Šumperk

Radek Bařina • 01.02.2013

Pohodovou výhru v poměru 4:1 si připsali junioři Vsetína proti Šumperku. Hosté, kterým se už letos podařilo Lapač dobýt, tentokrát působili neškodným dojmem. Vsetín tak od prvních minut kontroloval vývoj hry a postupně navyšoval svůj náskok. Závěr utkání už domácí odehráli ve vlažném tempu, výsledek je tak nakonec pro Šumperk docela milosrdný. Vsetín si tak znovu upevnil suverénní postavení na čele ligy juniorů.

LJ - 28.kolo pá 1.2.16:30
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
4:1(2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Žák (Šiafutdinov), 16. Tobola (Žák, Baroš), 30. Báchor (Daněk), 42. Baroš (Tobola, Vašíček) - 43. Kobza (Langr, Prokopec). Rozhodčí: Jeřábek - Laczko, Novák. Vyloučení: 7:4 navíc Navrátil (SUM) 10min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
VHK ROBE Vsetín: Kohn - Vašíček, Valentík, Daněk, Žabčík, Gromus, Kývala, Uchin, Baroš, Hradil, Žák, Zvonek, Kajaba, Šjafutdinov, Tobola, Báchor.
HK MD Šumperk: Hoffmann - Prokopec, Kobza, Pražák, Horváth, Hodulák, Langr, Galuška, Feledík, Nemeškal, Malý, Žalčík, Navrátil, Vepřek, Kovář.

Utkání juniorské ligy mezi Vsetínem a Šumperkem přineslo od začátku očekávaný průběh. Domácí lídr tabulky si vytvořil převahu a aktivní hrou se jal dobývat Hoffmannovo hájenství. Hostující defenzíva se ale ukázala jako kvalitní soupeř a pozornou hrou nepouštěla Vsetínské do výraznějších šancí. Valaši tak stříleli spíše z těžších pozic či větších vzdáleností a Hoffmann v bráně neměl se zastavováním puků větší problém. Platilo to až do dvanácté minuty, kdy Šumperk nabídl Vsetínu půlminutovou přesilovku. VHK si s ní poradil znamenitě. Šiafutdinov přihrál na modrou Michal Žákovi a jeho dělovka prolétla houštinou těl až do sítě.

Kohn v brance Vsetíně měl minimum práce, po necelých třinácti minutách hry ale přesto málem inkasoval. Proti dlouhé přihrávce hostů vyjel až k modré čáře, rozehrávkou ale našel přímo hůl šumperského Langra. Ten ale ve vyložené šanci selhal. Napoprvé totiž v rychlosti napálil jen boční oblouk prázdné brány, puk se k němu sice vrátil, hostující forvard už byl ale poměrně z úhlu a i když tentokrát mířil mnohem lépe, ve skórování mu zabránila tyč. V čase 15:07 to tak byl znovu Vsetín, kdo ochutnal brankovou radost. Žák s Dominikem Tobolou ukázali záda hostující obraně a druhý jmenovaný zužitkoval precizním bekhendovým blafákem nezištnou příhru spoluhráčovu. V závěru třetiny mohl potrestat chybu domácí obrany agilní Langr, protože ale Kohna neprostřelil, odcházeli do kabin spokojeněji Valaši.

Druhá třetina přinesla přeci jen vyrovnanější podívanou. Šumperku pomohly do tempa dvě přesilové hry, významnější šanci si ale paradoxně vytvořil až ve chvíli, kdy byl domácí celek kompletní. V pětadvacáté minutě to nebyl nikdo jiný než agilní Langr, kdo nejprve po šikovném křídelním prosmýknutí přestřelil, aby se hned o několik sekund později se dostal do samostatného úniku. Kohnův zákrok mu ale radost ze vstřelené branky nedopřál.

Těsně před polovinou utkání si přesilovku po čase vyzkoušel i Vsetín a ač ji nehrál příliš dobře, dokázal ji znovu zužitkovat. Ke Stanislavu Báchorovi se odrazila jeho vlastní střela a domácí bek z mezikruží pohotově přehodil ležícího gólmana soupeře. Hosté mohli odpovědět vzápětí. Hráli totiž minut v pěti proti třem. V největší šanci ale tečovanou střelu Prokopce dokázal Kohn vytěsnit reflexivním zákrokem vyrážečkou. V závěru periody domácí očividně přidali na obrátkách a znovu si vytvořili tlak. Z něj vzešla především přesilovková tutovka Baroše, s jeho bekhendovou kličkou si ale Hoffmann poradil. Dvě minuty před koncem se mohli z čista jasna radovat hosté. Chybu Valachů ale Žalčík nepotrestal, v úniku totiž branku minul. Po čtyřiceti minutách tak Šumperk 0:3 prohrával.

Hned v úvodu třetího dějství navíc inkasovali hosté počtvrté. Tobola nabil neobsazenému Vojtěchu Barošovi a ten z levého kruhu mířil přesně k tyči. O minutu později se čestného úspěchu dočkali i hosté. Langr přistrčil puk Janu Kobzovi a ten zblízka potrestal nedůraz domácí defenzívy. Kdo by si však myslel, že hosté po vstřelené brance vrhnou všechny síly do útoku, se zlou se potázal. Zdálo se spíš, že gólovým úspěchem dosáhli svého cíle a ve zbytku zápasu už působili neškodným dojmem.

Závěrečná čtvrthodinka zápasu už se tak dohrávala více méně z povinnosti, povětšinou v obranném pásmu hostů. Ani Vsetín se ale už k ničemu netlačil a v pohodovém tempu se soustředil spíše jen na kontrolování hry. Přesto si ještě několik dobrých šancí připravil, Kajaba, Valentík ani zvonek se ale v koncovce neprosadili. Vsetín tak dokráčel v pohodovém tempu k vítězství 4:1.