Vstupenky online

Vsetín si zahraje play-out, po bojovném výkonu podlehl Frýdku - Místku 2:3

Jan Hrbáček, Filip Bazala • 09.01.2011

Vsetín dnes nastoupil k poslednímu utkání základní části, ve kterém se mělo rozhodnout kdo z dnešních soupeřů si zahraje play-out skupinu. Domácí nezačali dobře a po první třetině prohrávali 0:1. Ve druhé dvacetiminutovce sice srovnal Ševčík, ale po pár minutách se po dvou slepených brankách dostali hosté do vedení 1:3. Vsetín i přes bojovný výkon už dokázal pouze snížit díky trefě Davida Vítka a Frýdek - Místek si tak ze Vsetína odváží 3 body.

- 30.kolo ne 9.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
2:3(0:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Ševčík (Vaněk), 36. Vítek (Valigura, Pelc) - 20. Kraft (Kolařík, Kudláček), 28. Kraft (Krutil), 29. Sluštík O. (Kolařík, Kudláček). Rozhodčí: J. Škach - Z. Hejda, P. Velínský. Vyloučení: 6:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek (29. Hromada) - Lukeš, Pelc, Zelenka, Kapr, Zavrtálek, Žabčík, Spitzer - Tesařík, Vítek, Brynecký, Vaněk, Ševčík, Valigura, Holík, Plachtovič, Korčák, Kubo, Sýs, Klimek.
HC Frýdek-Místek: Laníček (Polonyi) - Mintěl, Rozum, Štubňa, Částečka, Kocurek, Matzke, Kotásek, Krutil, Kudláček, Gajda, Čára, Sluštík O., Sluštík J., Kolařík, Kropáč, Kraft.

Domácí hokejisté začali poslední utkání základní části velice rozpačitě, už ve 2. minutě upadl mezi kruhy obránce Pelc a frýdecký Jan Sluštík se řítil sám na Plška, jenže svůj blafák do forhendu zakončil na boční konstrukci. Vsetín se však neprobudil, o dvě minuty později si Sluštík s Kraftem dělali prostor po střele od modré a byla z toho další dobrá šance hostů. Až v 6. minutě se ke střele dostal Daniel Tesařík a prověřil pozornost zmrzlého brankáře Láníčka.

Sérii dvou přesilovek při vyloučení hostujících Matzkeho a Mintěla domácí zahodili a když už se dostali do nějaké nadějné příležitosti, chyběla důraznější koncovka. Frýdečtí ve svém obranném pásmu nepustili Vsetín téměř k ničemu, do šance se prodral jen Plachtovič a Brynecký. Na konci první třetiny hosté udeřili z brejku. Do situace 4 na 2 se dostali Kudláček, Kolařík a zakončující Daniel Kraft prostřelil brankáře Plška - 0:1.

Druhá třetina začala lépe pro Vsetínské. Neuplynulo ani 18 vteřin, vyhozený kotouč dojel do středního pásma Vaněk, předložil jej přes ležícího obránce doprava Robinu Ševčíkovi a ten vyrovnal střelou pod vyrážečku - 1:1. Domácí se ani nestačili nadechnout a puk se objevil za Plškovými zády. Naštěstí pro domácí to byla branka dosažena vysokou holí a rozhodčí proto jednoznačně rozpažil.

Hosté byli stále nebezpeční a ve 27. minutě se dočkali zaslouženého vedení. Od modré čáry vypálil obránce Krutil a Daniel Kraft se bekhendovou střelou postaral o přesnou dorážku - 1:2. Jenže to nebylo vše. Po dalším závaru před domácí brankou se trefil ihned z mezikruží Ondřej Sluštík - 1:3. Plška nahradil Hromada a Vsetín to zkusil znovu a jinak. V uniku se ocitl Martin Kubo, jenže Láníček jeho střelu chytil.

Frýdečtí mohli zvýšit vedení ve 32. minutě, kdy mezi kruhy zanechal puk Zavrtálek. Hosté dvakrát tvrdě pálili na bezmocného Hromadu, kterého zachránila až posunutá branka. Ve 35. minutě vykřesal naději na zvrat David Vítek. Hosté při signalizovaném vyloučení za faul na ležícího Kuba nevěnovali pozornost Valigurově střele, která za pomoci Vítkovy teče skončila v brance - 2:3.

Třetí třetina už se hrála ve velkém tempu a byla hlavně ve znamení honu Vsetína za vyrovnáním. Několik nabídnutých přesilových her ale domácí nevyužili. Naopak přímo z trestné lavice ujel do brejku Jan Sluštík a Hromada musel zasahovat svým levým betonem až na brankové čáře. V 51. minutě se zase na druhé straně utrhl po odraženém kotouči David Klimek, ale mladý domácí útočník trefil jen Láníčkovu vyrážečku. O chvíli později dostal břed branku David Vítek na hůl přesný pas od Valigury, ale Láníček skvělým zákrokem odvrátil vyrovnání.

Utkání se lámalo v 54. minutě, kdy vsetínští hokejisté dostali možnost hrát minutu a 17 sekund přesilovku 5 na 3, kterou ale po nadějné kombinaci promarnili. Klimek se ještě jednou ocitl na dostřel branky, ale mířil jen těsně vedle. Poslední šance pro domácí a hra bez brankáře se nekonala, Martin Kubo zbytečně fauloval 40 sekund před závěrečnou sirénou. Vsetín bude hrát ve skupině o udržení ve 2. lize, dnešní rozhodující utkání bohužel nezvládl.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): „Utkání se mi hodnotí těžko. Podle mě jsme si to prohráli už ve středu v Brně, kde jsme hráli podstatně líp. Kluci ještě na sobě nenesli zodpovědnost, že musí vyhrát, hráli ve větším klidu. Byla velká šance to utkání uhrát, vedli jsme tehdy 2:1 po dvou třetinách, ale bohužel. Dnes to byla strašná křeč. Mladí kluci, kteří si v letošní sezóně poprvé přičichli k 2.lize, na to mají právo, cítili zodpovědnost a trochu se jim rozklepala kolena. Ovšem naše první pětka sice dala branku, ale ve stěžejních chvílích a přesilovkách neudeřila. Na trénincích jsme to trénovali a kolikrát to vypadalo slušně, ale při zápase jsme nedokázali předvést to, co jsme chtěli hrát.“

Michal Piskoř (trenér Frýdku-Místku): „Dneska jsme moc dobře věděli, o co se Vsetínem hrajeme, že jde o to dostat se do dvanáctky, že vítez bere vše. Kluci hráli dneska fantasticky. A i přesto, že jsme skoro polovinu zápasu hráli ve čtyřech, tak jsme to ubojovali a myslím že zaslouženě zvítězili.“



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov