Vstupenky online

Orlová veze ze Vsetína tři body

Jan Hrbáček, Filip Bazala • 29.09.2010

Ke svému sedmému zápasu nastoupili Vsetínští proti Orlové. Hosté byli na začátku zápasu aktivnějším týmem, ale později Vsetín srovnal hru a dostal se i do vedení. Olejáři do konce třetiny stačili srovnat. Ve druhé části chyboval Šafařík a hosté se ujali vedení 1:2. Ve 35. minutě přišla vítězná branka modrobílých, kterou vstřelil Valchář. Vsetín už stačil pouze snížit a na konci zápasu ještě Orlová korunovala skóre do prázdné branky. Vsetín tedy protahuje svůj nepovedený začátek soutěže a pokusí se jej zlepšit v sobotu na ledě Nového Jičína.

- 7.kolo st 29.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Orlová
2:4(1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Zavrtálek (Dubec), 40. Dubec (Brynecký) - 14. Blatoň (Studený), 23. Mičulka (Samiec), 35. Valchář (Holuša), 60. Ivan (Flašar). Rozhodčí: Dědek - Held, Trunečka. Vyloučení: 7:9 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 944. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Šafařík, Farda, Spitzer, Kapr, Zelenka, Žabčík, Zavrtálek - Dubec, Vaněk, Brynecký - Ševčík, Dědek, Tesařík - Knebl, Sýs, Vítek - Rapant.
HC Orlová: Šafránek - Javín, Štefanka, Sznapka, Tomis, Samiec, Hegegy, Urbánek, Vnenk - Blatoň, Škatula, Studený, Valchář, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Novák, Mičulka, Malík.

Orlová přijela k utkání do Vsetína i s ostrostřelcem Radimem Valchařem a třineckým Lukášem Mičulkou. Uvodní hvizd rozhodčího Dědka nastartoval oba celky jen na půl plynu, k vidění byly pouze oťukávací střely Valcháře a Hegegyho. Ve 3. minutě se z trestné lavice vrátil Zbyněk Spitzer a jeho únik podél pravého mantinelu způsobil hostujícím hráčům potíže. Do hry jich v tu chvíli naskočilo šest a následovalo vyloučení.

O tři minuty později se řítili Vsetínští 3 na 1. Daniel Tesařík zatáhl puk po levém křídle a vypálil, jenže na dorážku jeho rány ani s dlouhou hokejkou hrající Robin Ševčík nedosáhl. Ještě v téže minutě se ocitla v podobné situaci dvojice Brynecký - Dubec, první jmenovaný zvolil střelu zápěstím přesně do Šafránkovy lapačky. V čase 8:49 se Vsetín ujal vedení v přesilové hře při vyloučení Mičulky. Marek Dubec vystřelil ihned po vhazování, před brankářem se nejlépe zorientoval Pavel Zavrtálek a překonal ležícího Dušana Šafránka - 1:0.

Orlová zapnula na vyšší otáčky, po několik minut diktovala tempo hry a odměnou jí byla v čase 13:24 vyrovnávací branka z hole Jana Blatoně, který zužitkoval přesnou přihrávku zpoza branky od Václava Studeného. O minutu později se domácí dostali do třetího přečíslení, ale ani toto nedokázali proměnit. Ševčík nahrával před branku Tesaříkovi, puk jen tak prosvištěl brankovištěm a skončil v rohu kluziště. Před koncem první třetiny ještě zahrozil Petr Škatula, ale trefil jen boční konstrukci.

Do druhé třetiny vstoupili lépe orlovští hokejisté, samostatná akce Valchaře ještě gólem neskončila, ale v čase 22:41 už gól z jejich hokejky padl. Šafařík podél mantinelu špatně vyhodil, David Samiec ihned našel před brankou Lukáše Mičulku, který pouze nastavil hůl a hosté vedli - 1:2. O čtyři minuty později se David Vítek pokusil obtočit kolem branky, ale na Šafránka nevyzrál. Ve 34. minutě jeden z hráčů Vsetína zlomil hůl a Marku Ivanovi najednou na hokejce přistál kotouč, který brankář Plšek se štěstím stačil zalehnout.

Hosté se nerozpakovali a byl to agilní Radim Valchař, který předvedl divákům parádní akci. V čase 34:51 si po přihrávce od Michala Holuši vybruslil od mantinelu a la "Jágr" a rychlou střelou nad lapačku překonal Lukáše Plška. O čtyři minuty později to zase zkoušel na obránce Vsetína rychlostí, ale v brankovišti si počínal až příliš tvrdě. Vsetín odpověděl půl minuty před koncem druhé části, Bryneckého vyhrané buly uklidil za Šafránkova záda tvrdou střelou Marek Dubec - 2:3.

Ve třetí třetině se hrál pěkný hokej, hlavně domácí se hnali za vyrovnáním a hosté hrozili z brejků. Vsetín ale nevyužil ani jednu přesilovku. Ve 42. minutě Samiec podrazil Dubce a domácí následně ostřelovali Šafránka od modré, Šafařík ani Spitzer se však netrefili. O tři minuty později dokonce Dubec trefil břevno. V dalším nájezdu byl faulován Vítek Mičulkou, jenže domácí přesilovku zhatil svým vyloučení Vaněk.

Konec třetí třetiny se blížil rychle. V 52. minutě Holuša ojediněle prověřil Plška z úhlu a pak už útočili zase domácí. O minutu později měl obrovskou šanci Daniel Vaněk, z pravého kruhu mířil pod vyrážečku, Šafránek ale dokázal vyrazit. Dvě minuty před koncem Vsetín odvolal brankáře a zkoušel hru v šesti proti pěti. Poslední nadějná akce Robin Ševčíka skončila po jeho průniku mimo a o vítězi tak bylo jasno. Marek Ivan si 16 sekund před závěrečnou sirénou mazácky počkal na červené čáře a pečetil vítězství Orlové střelou do prázdné branky - 2:4.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK Vsetín) Dnes to byl bojovný hokej, s plno nepřesností na obou stranách. Hra byla velmi rozkouskovaná a doplatili jsme na to, že z těch šancí co jsme měli jsem vstřelili jen dvě branky. Poté když jsme dotahovali skóre se od nás i to štěstí odklonilo a soupeř tou třetí a čtvrtou brankou rozhodl zápas.