Vstupenky online

Vsetínští v derby zcela vyhořeli

Radek Bařina, Jan Kramář • 18.09.2010

Nezdařené derby mají za sebou hokejisté VHK Vsetín. Do utkání přitom vstoupili lépe a v prvních deseti minutách byli lepším celkem. Po druhém inkasovaném gólu se však hostující hra zcela sesypala a po dvaceti minutách svítil na ukazateli stav 4:1. Ve zbytku utkání již Bobři svůj náskok s přehledem kontrolovali a nakonec si připisují vysokou výhru v poměru 6:1. Čestný úspěch VHK zaznamenal Dan Tesařík.

- 4.kolo so 18.9.17:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
VHK ROBE Vsetín
6:1(4:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Kostelňák (Růčka), 10. Varga Mir (Bacul), 11. Bacul (Fojtík T.), 16. Fojtík J. (Martiník), 30. Bokroš, 55. David Varga (Matějný) - 8. Tesařík. Rozhodčí: Smeták. Vyloučení: 6:7. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Vlachýnský (Mocek) - Bacul, Balga, Blažek, Bokroš, Dvořák, Fojtík J. Fojtík T., Kostelňák, Martiník, Matějný, Matuštík, Mikel, Musil, Palík, Růčka, Varga D., Varga Mir., Varga M.
VHK ROBE Vsetín: Hromada (Plšek) - Šafařík, Farda, Spitzer, Kapr, Zavrtálek, Zelenka, Doczy, Ševčík, Plachtovič, Dubec, Brynecký, Vaněk, Knebl, Tesařík, Sýs, Dědek, Rapant, Vítek.

Zápas začal zostra, již v 35. vteřině poslal rozhodčí Smeták Valašské Meziříčí do čtyř (Ondřej Martiník – hrubost). Pár vteřin poté však na trestnou lavici putoval hráč Vsetína (Marek Knebl – sekání) a to nebylo vše. Za malý okamžik hráli Bobři přesilovku čtyři na tři, když byl vyloučen Zelenka. To vše se stalo v první minutě zápasu. A v polovině druhé minuty domácí udeřili. Při dalším signalizovaném faulu Vsetína David Kostelňák poslal střelou zápěstím puk přesně mezi Hromadovy betony a domácí fanoušci mohli slavit. Dle nových pravidel se zrušil trest Marka Knebla a signalizovaný faul se uložil, na trestnou lavici tedy putoval Daniel Vaněk za podražení. Tento stav nevydržel však moc dlouho, do pěti minut dokázali Vsetínští vyrovnat. Těsně po skončeném trestu Miroslava Vargy prostřelil Václava Vlachýnského Daniel Tesařík. Vyrovnaný stav ale moc dlouho nevydržel. A tak nejdřív Miroslav Varga, který byl doslova osamocený před Hromadou, poslal Bobry do vedení. Pouze okamžik nato zavelel k trháku Lukáš Bacul, když tečoval dělovou střelu Tomáše Fojtíka. A trhák poté dokončil Jakub Fojtík. Výsledkem 4:1 pro domácí také skončila první třetina letošního prvního derby.

Ve druhé třetině byla hra o něco vyrovnanější. Je potřeba pochválit brankáře Bobrů Václava Vlachýnského, který vychytal pár tutových šancí vsetínských hráčů. To se bohužel nedá říct o brankáři Petru Hromadovi, který střežil svatyni Vsetína. V polovině zápasu lovil ze své brány již pátý puk a přenechal místo v bráně zkušenějšímu Lukáši Plškovi, který předváděl výborné zákroky. Do konce třetiny se stala pouze jedna zajímavá situace, když brankáři Vlachýnskému byla poškozena maska a dobu její opravy jej v bráně vystřídal Jakub Mocek.

V poslední části hry opět vynikali brankáři obou týmů, kteří mnohdy dech beroucími zákroky mařili šance útočníků obou týmů. Poslední důležitá situace zápasu se stala v 55té minutě, když po chybě jednoho z hostujících obránců se Jan Matějný dostal k puku, jel sám na Plška, který zkušeně vyjel, Matějný, ale udělal ještě zkušenější otočku a nahrál puk najíždějícímu Davidu Vargovi, který poté bez problémů vstřelil puk do prázdné brány Vsetína a ustanovil tak stav utkání na 6:1. Fanoušci Bobrů tak mohli slavit první vítězství v sezóně a sedmé vítězství proti vsetínskému týmu v mistrovských zápasech.

Ohlasy k utkání

Roman Sedlák (trenér Valašského Meziříčí): „Tak dnes jsme rádi, že jsme to konečně výsledkově zlomili. Velice se cení, že to byl Vsetín, kterého jsme doma porazili, je to derby, tady se tím na Valašsku žije. Doufám, že to přítomné fanoušky bavilo, padlo hodně gólů, změnili jsme trochu systém hry, postavili jsme to na těch zkušenějších hráčích, kteří hráli zezadu, což se osvědčilo. Tudy je ta cesta, kterou budeme chtít jít dál. Brankář dnes podal skvělý výkon, podržel nás v pravou chvíli. Důležité je se od dnešního zápasu odpíchnout, musíme stát ale stále pevně na zemi. Jedeme dál, je to jen jeden zápas, sezona bude strašně těžká, soupeřů je v lize hodně kvalitních, nesmíme nic podcenit. V zápasech se budeme snažit přinášet fanouškům jen radost.“

Juraj Jurík (trenér Vsetína): „Upozorňovali jsme hráče na to, že do utkání musíme vstoupit takovým způsobem, abychom nebyli vylučovaní. Ale už v první minutě jsme se bránili v oslabení pět na tři, přestože šlo o sporné fauly. Musíme prostě hrát tak, aby rozhodčí neměl možnost vylučovat. Od toho se to pak odvíjí. Dokázali jsme se vrátit do zápasu, když jsme srovnali na 1:1.Ale individuálními a naivními chybami jsme postavili soupeře na nohy a pak se to už těžko otáčelo. Dostali jsme laciné branky a posléze dvě třetiny naháněli výsledek. Kluci se pak vydali, jenže s jednou vstřelenou brankou je to těžké. Výsledek je pro nás opět krutý, nicméně ve třetí a snad i ve druhé třetině splňovala naše hra parametry, jaké bychom si představovali. Myslím, že i diváci to viděli a ocenili. Bohužel hokej se hraje na góly, my dali pouze jeden a tak nemáme z utkání žádný bod.“