Vstupenky online

Dorostenci otočili zápas s havířovskými Pantery

Radek Bařina, Kristýna Guricová • 07.01.2008

V s e t í n - I přes to, že do pondělního utkání vstoupili mnohem lépe Havířovští a rázem se ujali také dvoubrankového vedení, dokázali domácí dorostenci i díky šťastnému gólu a přesilovce v 11. minutě skóre utkání znovu srovnat. Od druhé třetiny však již byli zelenožlutí, jimž chybělo hned děkolik důležitých hráčů, aktivnějším týmem a postupně začali kontrolovat vývoj utkání, ve kterém přidali ještě další tři branky a připsali si tak nakonec zasloužené tři body.

- 34.kolo po 7.1.17:00
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
5:3(2:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Ptáčník (Jaškin, Horehleď), 11. Hladký (Jaškin), 29. Pořický (Matuštík), 38. Horehleď (Ptáčník, Jaškin), 44. Kajaba (Podešva, Slováček) - 4. Puffer (Fábry), 4. Videlka (Slavík), 51. Křivohlávek (Pechanec). Rozhodčí: Váňa - Goňa, Polášek. Vyloučení: 5:10 navíc Vávra (VSE) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 54:28. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Trška, Jaškin M., Synek, Hladký, Mikuláštík, Zbranek, Tyralík - Slováček, Ptáčník, Vávra, Pořický, Kozák, Podešva, Jaškin D., Kajaba, Horehleď, Matuštík
AZ Havířov: Strmeň (29. Matoušek) - Jaško, Hanzel, Ondrek, Pinka, Macejko, Šurin, Duda, Puffer - Dočkal, Pechanec, Slavík, Křivohlávek, Fábry, Mráz, Malík, Videlka, Fúzik.
Vsetínští mladíci vstoupili do zápasu oslabeni hned o několik hráčů, včetně opor týmu Lukáše Vrby a Kentoše, což se také v úvodu střetnutí projevilo. Panteři totiž vstoupili do utkání aktivně a již po minutě hry se sám před Hromadou ocitl Fábry, brankář Valachů byl však pozorný. Přesto hosté i nadále hýřili aktivitou a v čase 3:40 se již dočkali. Akci dvou na jednoho se Puffer rozhodl řešit křížnou střelou a ta, i s pomocí tyčky, skončila za bezmocným Hromadou (0:1). Za 18 sekund už to bylo 0:2, ihned po rozehrání se totiž do obraného pásma Vsetína vřítili Slavík s Videlkou a druhý jmenovaný překonal přesnou střelou Hromadu podruhé (0:2).

Omráčeným domácím pomohla přesilová hra v minutě 5. V ní totiž předvedli krásnou akci na jeden dotek a Ptáčník, po přihrávkách Horehledě a Jaškina, neměl problém poslat z blízka puk do odkryté brány (1:2). Vsetínští, toužící po vyrovnání, se v následujících minutách jali dobývat Havířovskou branku, výraznější šanci si však nevytvořili a navíc museli co chvíli hasit výpady hostujících rychlíků. K vyrovnání tak Valachům pomohlo až šťastné nahození Hladkého, jež brankáři zastínil jeden z domácích útočníků a puk se tudíž zastavil až v síti Strmeňovy branky (2:2).

V dalším průběhu první třetiny se pak odehrávala spíše bitva než pohledný hokej a pozorné obrany nepouštěly útočníky na dostřel svých branek. Výjimkou tak byl snad jen průnik domácího Vávry, jehož střela v pádu ale minula hostující klec. Na vývoji hry nic nezměnilo ani několik vyloučení, jež nepřesný rozhodčí Váňa rozdal na obou stranách. V poslední minutě třetiny se ještě až před havířovskou branku prokličkoval Dmitrij Jaškin, k přesnějšímu zakončení však již neměl dostatek času a návdavkem ještě vyfasoval dvě minuty za sekání. Do druhé třetiny tak vstupovali hosté s převahou jednoho muže v poli.

Přesilovka se ale Panterům hrubě nepovedla a úvodní minuty třetiny tak opět brankáře příliš nepotrápily. Přesto oba týmy znatelně zlepšily pohyb, díky čemuž přeci jen přibylo na ledové ploše vzrušení. Ve 28. minutě předvedli rychlý výpad Havířovští, jejich nejlepší hráč Videlka ale nedokázal v tísni zakončit. Pohyb na ukazateli skóre tak nastal až v čase 28:37, kdy se tvrdou střelu Pořického od pravého mantinelu pokusil Strmeň lapit efektně do lapačky, jenže neposedný puk mu o ni jenom cvrnknul a skončil v brance (3:2). Po tomto laciném gólu sáhli hostující trenéři k výměně brankářů a Strmeně vystřídal Matoušek.

Ve 33. minutě mohlo být Na Lapači ještě veseleji , to by se však domácí, během minutové přesilovky 5 na 3, museli vůbec dostat s pukem do útočného pásma. Čtvrtého gólu se tak domácí dočkali až v čase 37:18 a i tentokrát by se dal zařadit do kategorie kuriózních. Ptáčník poslal zpoza branky puk na, mezi kruhy stojícího, Horehledě, jenž do něj v tísni jen lehce šťouchnul, dezorientovaný brankář hostů však na pomalu šourající kotouč vůbec nezareagoval a ten tak skončil v brance (4:2). Tento gól Valachy ještě více uklidnil a ti stále více získávali půdu pod nohama, závěr třetiny se tak již dohrával zcela pod jejich taktovkou. Co se ovšem domácím nedařilo, byly přesilové hry, ani další 50 sekundovou přesilovku 5 na 3 v samém závěru třetiny, totiž nesehráli vůbec dobře. Přesto odcházeli do šaten, po druhé části, mnohem spokojeněji, než jejich hosté.

Poslední třetina začala dohrávanými přesilovkami Vsetína, gól však vsítili zeleno-žlutí až po jejich skončení. Konkrétně to byl v čase 43:20 Kajaba, který z bezprostřední blízkosti využil chytré přihrávky Podešvovy, zpoza branky (5:2). Panteři se sice nadále snažili kousat, pozorná vsetínská obrana je však do těsné blízkosti valašské branky nepustila a pokusy z dálky sbíral bez problémů Hromada. Líp se hostům nevedlo ani v přesilové hře ve 45. minutě. Jejich první ránu od modré schytal jeden z domácích útočníků, který obětavě skočil do pokusu Ondrekova, dělovku Pinky zase efektně kryl Hromada. V závěru oslabení naopak ujela dvojice domácích hráčů, gólu se sice nedočkala, vykoledovala si však další hostující faul. V následné přesilovce měl výbornou šanci Pořický, náhradní gólman hostů se však vyznamenal.

V dalších minutách domácí prohospodařili další přesilovku a ihned po jejím skončení se radovali hosté. Po rychlé akci nachytal domácí obranu na hruškách přesně střílející Křivohlávek (5:3). Hosté, věrni svému názvu, ještě vycítili šanci, jenže k překonání obranného valu zeleno-žlutých už jim chyběly síly. Veškeré naděje ještě upřeli k přesilové hře v 57. minutě, před níž si vzali i oddechový čas. Během této početní výhody však nejen že Hromadu vůbec neohrozili, naopak se v dobré pozici ocitl vsetínský Vávra, jehož střelu ale Matoušek reflexivním zákrokem vytáhl. Poslední minuty již pak Valaši bez problémů kontrolovali a po zásluze si připsali 3 body za vítězství. Po debaklu ve Vítkovicích si tak oslabená domácí sestava zlepšila chuť a hlavně si zvedla sebevědomí před dalšími boji v ELD.