Vstupenky online

Černý víkend dorosteneckého hokeje

Václav Trávníček • 17.11.2007

M l. B o l e s l a v - Dvě minuty třicet pět vteřin. Přesně tak dlouho trvala naděje vsetínských dorostenců na vítězství v duelu proti Mladé Boleslavi. Svěřenci trenéra Turka drželi s Mladoboleslavskými krok jenom krátkou dobu v první třetině, kdy na ukazateli svítil stav 1:1. Utkání však rozhodl už v jedenácté minutě Rys, na jehož branku Valaši nenalezli do konce zápasu odpověď. Ze dvou víkendových kol tak nemají ani bod.

- 22.kolo so 17.11.12:00
BK Mladá Boleslav
VHK ROBE Vsetín
2:1(2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Koudela (Belay), 11. Rys (Anděl) – 9. Ptáčník (Jaškin D.). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
BK Mladá Boleslav: Příhoda – Švaříček, Warneke, Krňanský, Anděl, Moucha, Arazim, Musil, Jaroměřský – Bednář, Belay, Kadaně, Jiránek, Rys, Koudela, Hájek, Sochor, Lenc
VHK ROBE Vsetín: Guštafík – Vrba F., Trška, Vrba L., Jaškin M., Synek, Hladký, Mikuláštík, Zbranek, Tyralík – Ptáčník, Vávra, Kentoš, Pořický, Kozák, Podešva, Jaškin D., Kubo, Kajaba, Horehleď, Matušík 1 Vsetínská hokejová a.s.
První třetina přinesla vyrovnaný a napínavý hokej, skončila jednobrankovým náskokem domácích. Za první změnu stavu si mohl Vsetín z velké části sám. První chybou bylo naprosto zbytečné vyloučení jednoho z moravských řád a té druhé se Vsetínští dopustili ve chvíli, kdy nechali přes celé hřiště projít Belayovu přihrávku na Koudelu, kterému už nedělalo potíže zakončit. Po inkasované brance Vsetín paradoxně ožil a Středočeši se nestačili ohánět. Za vyvinutý tlak sklidili hosté zasloužený úspěch, poskytnutého prostoru využil k vyrovnání Ptáčník. Puk ve vlastní síti ale zapůsobil také na Boleslavské jako hnací motor a netrvalo dlouho a opět se chopili vedení. Z chumlu hráčů přesně mířil Rys. Vsetínští sice opět znatelně přidali, Středočeši se ale tentokrát nenechali zahnat do kouta a do šatny tak odešli o něco spokojenější.

Zatímco v úvodní dvacetiminutovce rozhodčí tresty šetřil, v té druhé se s nimi doslova roztrhl pytel. Boleslav nahrála Vsetínu hned na jejím začátku svým v tomto zápase teprve druhým vyloučením, opticky tedy vše hrálo pro Moravany. To pokračovalo i později, když se Středočeši nechali hned nadvakrát vyloučit a tudíž museli situaci zvládat dlouhou dobu jen ve třech. Vlastní úsilí spojené také s notnou dávkou štěstí je ale od inkasování zachránilo. Hra se na nějakou dobu stáhla do středního pásma, občasně střílela obě mužstva, avšak marně. Svou šanci na dvojitou přesilovku dostali také Mladoboleslavští. Stalo se tak téměř na konci třetiny, ani oni ale nebyli úspěšní. Naopak po odpykání trestu se do samostatného nájezdu dostal Vrba. Puk sice do brány dotlačil, ale bylo tomu tak až po odpískání.

Ani třetí třetina už změnu stavu nepřinesla. Na atraktivitě hry to možná trochu ubralo, nicméně snaha o uchování stavu nebo naopak o jeho změnu byla vidět na obou stranách. Boleslavští sice začínali v pěti proti třem, nic se ale nezměnilo. Slibnou šanci propásl také Vávra, když boleslavského Příhodu strefil do ramene a do třetice jmenujme nepovedený nájezd Bednáře se Sochorem, když se v přečíslení řítili na bránu hostů. Ani třetí třetina už změnu stavu nepřinesla. Na atraktivitě hry to možná trochu ubralo, nicméně snaha o uchování stavu nebo naopak o jeho změnu byla vidět na obou stranách. Boleslavští sice začínali v pěti proti třem, nic se ale nezměnilo. Slibnou šanci propásl také Vávra, když boleslavského Příhodu strefil do ramene a do třetice jmenujme nepovedený nájezd Bednáře se Sochorem, když se v přečíslení řítili na bránu hostů. Ani třetí třetina už změnu stavu nepřinesla. Na atraktivitě hry to možná trochu ubralo, nicméně snaha o uchování stavu nebo naopak o jeho změnu byla vidět na obou stranách. Boleslavští sice začínali v pěti proti třem, nic se ale nezměnilo. Slibnou šanci propásl také Vávra, když boleslavského Příhodu strefil do ramene a do třetice jmenujme nepovedený nájezd Bednáře se Sochorem, když se v přečíslení řítili na bránu hostů.