Vstupenky online

Juniorské derby rozhodl Vlach

Kristýna Guricová • 27.01.2007

Z l í n - Až do sobotního utkání bylo skóre juniorských derby letošní sezóny vyrovnané 2:2, dnes se však více dařilo domácímu Zlínu. Valaši přitom nezačali vůbec špatně, už 42 vteřin po úvodním buly se radoval z branky Radim Ostrčil (0:1). Medvědi však dali žlutozeleným gól do šatny a pouhých 48 vteřin před první sirénou tak bylo znova vyrovnáno. Druhá třetina skončila nerozhodně a v té závěrečné se více dařilo domácím, především pak Romanu Vlachovi, který završil dvěma brankami skóre na 3:1 pro Zlín.

- 39.kolo so 27.1.
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
3:1(1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Ondráček (Karlíček), 52. Vlach (Korčák, Bořuta), 59. Vlach (Karlíček) - 1. Ostrčil (Navrátil). Rozhodčí: Skoupý - Dřinovský, Musil. Vyloučení: 8:8, navíc 10min Mikuláštík (Vsetín). Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 73. Střely na branku: 44:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Berani Zlín: Sedláček - Beňa, Bořuta, Jordán, Karlíček, Magušin, Matula, Šimurda, Záhorovský - Brunec, Bula, Čech, Goiš, Jurík, Korčák, Matějka, Mikšovský, Okénka, Ondráček, Suk, Vlach.
VHK ROBE Vsetín: Verlič - Fabián, Haschka, Kapr, Mikuláštík, Ostrčil, Pokora, Sznapka - Ciupa, Hrňa, Knebl, Mičulka, Michálek, Navrátil, Podešva, Ptáčník, Varga, Vrdlovec.
Úvodní buly už pátého vzájemného derby letošní sezóny bylo vhozeno v sobotu v pravé poledne mezi oba juniorské celky. Domácí Zlín nevstoupil do utkání příliš vhodně, jelikož už po 12 vteřinách hry se po hákování musel na trestnou lavici odebrat Jurík a téměř v jeho závěsu i Karlíček. To by ještě nebyla taková tragédie, kdyby však žlutozeleným nestačilo pouhých 10 vteřin hry v pěti proti třem k tomu, aby se od modré napřáhl Radim Ostrčil a poslal tak Vsetín do vedení (0:1). Medvědy gól trochu zmrazil a v následujících minutách měli puk ve své moci převážně Vsetínští a to dokazuje i fakt, že Jure Verlič si na puk sáhl poprvé až při zlínské přesilovce v 8.minutě utkání. To Karlíček přihrával od modré Matulovi, který už byl připraven na kruzích, aby těsně před vypršením vsetínského trestu vyzkoušel hostujícího gólmana. Zhruba v 15.minutě zápasu si dokázali žlutozelení vytvořit hned několik slibných šancí, ale kombinace Navrátila s Kneblem či s Vrdlovcem skončila pokaždé na tom, že ani jeden z jmenovaných nebyl s to vystřelit a tak se ke slovu znovu přihlásili domácí. Karlíček si nejprve na modré čáře přihrával s Ondráčkem, čímž si dokázal vyklidil prostor u kruhů, kam si potom také nabruslil. Odtud už pro něj nebylo problémem vypálit a brankář Jure Verlič, ač připraven, proti letícímu kotouči moc nezmohl, jelikož zlínskému obránci úspěšně asistovalo břevno (1:1).

Skóre bylo tedy necelou minutu před koncem první třetiny opět srovnáno a do druhého dějství tak oba týmy vstoupili s tím, že se bude bojovat téměř od znova. Vsetínské hokejisty obdržená branka neskolila, ba právě naopak: v úvodu prostřední části jich bylo na ledě plno, avšak k úplnému rozletu jim bránily dvě po sobě jdoucí oslabení. Koncem 24.minuty si velkou gólovou šanci přichystali Zlínští a to, když od modré vypálil Záhorovský, jehož střelu stínilo klubko hráčů před vsetínskou svatyní, avšak gólman hostí stál na svém místě. Hra se v průběhu dalších minut přelévala ze strany na stranu, ale spíše než oba gólmani se pořádně zapotili všichni jejich spoluhráči. Změna přišla až s vyloučením vsetínského Mikuláštíka, který byl za vražení vyloučen na 2+10 minut a zlínští Medvědi se tak na chvíli usadili v útočném pásmu. Mikšovský přihrával z rohu Romanu Vlachovi před bránu a ten jen tak tak, že netrefil vsetínskou klec. Z této akce se ještě do protiútoku vyřítil Erik Hrňa, ale jelikož byl pronásledován jedním ze zlínských obránců, poslal puk za sebe na dojíždějícího Knebla, který však stav utkání taktéž nezměnil.

V úvodu poslední části vyrobili hostující junioři několik drobných chyb v obranném pásmu, tyto však ke vsetínské úlevě zůstaly nepotrestány a z letargie žlutozelené probudilo až vyloučení dvou domácích hráčů, což pro Valachy znamenalo další hru ve dvojnásobné početní převaze. Téměř minutu a půl měli hostující hokejisté k tomu, aby změnili skóre utkání ve svůj prospěch, ale získaný prostor jim byl spíše na škodu a nedokázali Zlínské byť jen trochu pozlobit. To domácí povzbudilo do dalších bojů a hned po skončení oslabení se hned tři žlutomodří hráči vypravili k prostoru před Verličovu klec, avšak pozorní vsetínští obránci je dokázali celkem v pohodě zpacifikovat. To však neplatilo v 52.minutě, kdy se dostal k puku Roman Vlach a celkem s přehledem propálil hostujícího gólmana (2:1). Vsetínu však zbývalo ještě dlouhých 8 minut na pokus o vyrovnání, ale ani další přesilovka v 58.minutě nestačilo, dokonce nepomohlo ani to, že se jeden ze Vsetínských ocitl sám před odkrytou bránou…V posledních vteřinách se však k brejku dva na jednoho dostali domácí a krásnou kličkou se znovu blýskl mladý Vlach, který tak ukončil vsetínské trápení (3:1).