Vstupenky online

Druhé vítězství venku opět s nulou na kontě

Aleš Koňařík, Petr Frömel • 29.10.2006

Z n o j m o – Valaši si z jižní exkurze přeci jen vezou body. Na ledě trápícího se Znojma stačila Vsetínu jediná povedená akce, kterou předvedl v úvodu druhé třetiny nejlepší vsetínský střelec Tomáš Demel. Jeho branka s pořadovým číslem 9 byla nakonec vítězná, jelikož více gólů už ve znojemské aréně nepadlo. Vsetín tak dokázal teprve podruhé v sezóně naplno bodovat na soupeřově ledě a stejně jako v případě vítězství na Slavii to bylo s nulou. Druhý shut-out v extraligové kariéře si mohl vychutnat brankář Martin Štefl, který se po pěti zápasech vynechaných vinou zranění ramene vrátil opět na vítězné vlně.

- 20.kolo ne 29.10.17:30
HC LERAM Orli Znojmo
VHK ROBE Vsetín
0:1(0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Demel (Stantien). Rozhodčí: Bolina - Prchal R., Prchal T. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2680. Průběh utkání: 0:1.
HC LERAM Orli Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Mojžíš, Kotaška, Jareš, Čakajík, Šmach - Harand, Pucher, Plášek - J. Svoboda, Haman, Erat - M. Růžička, Vaškovič, Selingr - Beroun.
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Hrabal, Balčík, Horák, Galvinš, Štach, Bolf - Grill, Stantien, Demel - Rob, Berzinš, Sakrajda - D. Květoň, Kucharčík, Kraus.
Domácí zahájili zápas velmi aktivně. Už po sedmdesáti sekundách tečoval v početní výhodě Bičánkovu ránu od modré Svoboda a kotouč šel jen těsně kolem pravé tyčky. V další šanci šťouchl do puku Svoboda a Štefl měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil. Následně střílel od levého mantinelu Pucher. Růžička stihl ještě tečovat, avšak jen do boční konstrukce svatyně hostů. Mužstvo Vsetína si v první třetině počínalo mnohem skromněji. První velké ráně z hole Krause musel znojemský brankář čelit až v 7. minutě utkání.

V polovině třetiny nahazoval z levého rohu před branku Selingr, kde tečoval Růžička, ale jen do Šteflova náručí. První dějství pokračovalo v rychlém tempu. Obránce Bičánek zavezl puk až za brankáře Štefla, odkud se pokoušel přihrávat mezi kruhy Svobodovi, který puk o centimetry minul. V poslední šanci úvodu si pro opuštěný kotouč zajel Beroun, objel s ním vsetínskou branku a pokusil se skórovat. Štefl jeho pokus vyrazil, k dorážce si zajel ještě Erat, ovšem také bez úspěchu.

Na začátku druhé části měl Vsetín velkou příležitost ke skórování a na rozdíl od Znojma ji dokázal zužitkovat. Zpoza branky nahrával před domácího brankáře Demel, k puku se dostal Stantien, který nadvakrát nepřekonal Trvaje, ale kotouč se ještě dokutálel k přihrávajícímu Demelovi, který ho téměř do prázdné branky zasunul. První gól hosty nabudil k lepší hře. Ve velké šanci se ocitl Stantien, znojemský brankář ale jeho pokus zlikvidoval. Ve 25. minutě měli Orli velmi blízko k vyrovnání. Růžičkovu bombu zastavila až pravá tyč Šteflovy brány. Následně se po Harandově přihrávce ocitl v šanci Plášek, ale nedokázal puk protlačit za záda brankáře hostí.

Utkání se nadále vleklo bez větších šancí na gól. Vsetín si v klidu hlídal svůj hubený náskok a mohl ho i zvýšit. Ve 35. minutě přihrával z pravého rohu Kraus před bránu úplně volnému Kucharčíkovi, a jen díky Trvajovi neprohrávali Jihomoravané už o dva góly. Dvě minuty před sirénou zakončoval pěknou souhru domácích hráčů mírnou tečí před Šteflem Erat, ovšem znovu bezúspěšně.

Poslední část utkání načal ránou v přesilové hře Němeček, ale puk prolétl vedle tyče. Za minutu tu byla další možnost. Selingr přihrával na modrou Mojžíšovi, který z voleje vystřelil, ale Štefl stihl včas sklapnout betony. Na druhé straně se osmělil Květoň, který zachytil puk ve svém obranném pásmu a dojel s ním až před znojemského brankáře, avšak střílel nad. Vsetín nadále bránil své pásmo a Znojmo tak nepouštěl do žádných velkých šancí.

V 57. minutě vypálil tvrdě od modré Mojžíš, jeho rána proletěla těsně mimo branku. V další akci našel Bičánek u branky Svobodu, který však přestřelil. Jako poslední se o vyrovnání pokoušel obránce Bičánek, jenž od modré tvrdě vypálil, ale Štefl jeho ránu betonem bez problému vyrazil.

Ohlasy k utkání

Jan Votruba (Znojmo): "Chtěli jsme navázat na zlepšený výkon v Liberci, ale navázali jsme pouze nadšením a bojovností, což bohužel v extraligovém hokeji nestačí. Tlak v první třetině byl všude možně jen ne v brankovišti a v šancích, které jsme si vytvářeli, vůbec nebyl důraz. Zakončení bylo o ničem. Náš výkon šel rapidně dolů, i když jsme měli hodně přesilovek. Ty jsme ale sehráli bez nápadu, bylo to jenom o náhodě. To nám ještě ubližovalo a postupem času přibývalo nervozity. Myslím si, že to byl nejhorší výkon, co jsem kdy od tohodle mužstva viděl."

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Výsledek je pro nás velice příznivý. Důležité bylo, že jsme první třetinu dokázali hrát bez branek. Domácí měli velký tlak, hlavně díky mnoha přesilovkám. Ve druhé třetině jsme se viditelně zvedli, měli jsme místy i tlak, dokázali jsme dobře reagovat na soupeřovu hru. Nebyli už jsme pod takovým tlakem. Po vstřelení branky domácí Znojmo znervóznělo a už si těžko vytvářelo kombinační akce, vázla souhra a nedostávali se do zakončení. My jsme poctivě bránili a výsledek se dostavil. Výborně zachytal i brankář Štefl."