Vstupenky online

Trenér Luboš Rob informuje o aktuální situaci v kádru, s čím pojede Vsetín do Kolína?

Jan Tajzler • 12.01.2024

Nový rok zatím vsetínskému týmu příliš radosti nepřinesl. Kromě výsledkové krize zasáhla kádr Valachů opět marodka, bohužel pro některé z hráčů to znamená předčasný konec sezony. Trenér Luboš Rob před víkendovým utkáním v Kolíně přiblížil zdravotní situaci v týmu, zamyslel se také nad aktuální nepříznivou výsledkovou stránkou mužstva. Navzdory nepříznivým okolnostem, které Valachy provázejí na prahu roku 2024 je Luboš Rob pozitivní: „Věřím, že tým se po určité herní krizi zase zvedne. Stoprocentně tomu věříme, protože jsem přesvědčen, že máme dobrý a kvalitní tým.“

Trenére, můžete objasnit, jaká je aktuální zdravotní situace v týmu? Už delší dobu nenastupuje například Tomáš Jandus a v minulém utkání měl také nepříjemný úraz Daniels Berzinš.

Situace je taková, že bohužel u těchto dvou kluků došlo ke zranění, které není na krátké léčení. Co se týče Tomáše Janduse, je po operaci. Měl zlomeninu kosti nad kotníkem, takže tam ta predikce je dva měsíce a více. Momentálně nevíme úplně přesně, jak se to bude dál vyvíjet. Druhá záležitost je Daniels Berzinš. Bohužel u něj došlo k nárazu na mantinel v utkání se Znojmem, tam to zranění je ještě o něco vážnější a s Danielsem nemůžeme s jistotou počítat do konce sezony. Přišli jsme o dva kvalitní hráče a budeme se snažit tým doplnit tak, aby na jejich místa přišly náhrady a hráči, kteří nám na jejich postech pomůžou. Samozřejmě přejeme klukům co nejrychlejší uzdravení.

V klubu se celou sezonu mluví o tom, že se budou ještě do konce ledna hledat vhodní hráči. Můžete přiblížit, jak vypadá situace ohledně Romana Půčka?

Co se týče Romana, tam proběhla těžká vyjednávání s Vítkovicemi a také dalším klubem z Chance ligy, který projevil o Romana zájem. Dopadlo to tak, že Roman Půček zůstane u nás a Vítkovice samozřejmě v případě potřeby mají právo si jej stáhnout, ale jinak platí dohoda, že bude hrát na Vsetíně.

Pojďme nyní k výsledkové stránce, máte za sebou čtyři zápasy bez vítězství. Jak se s tím poprat a situaci opět uklidnit?

Přišla část sezony, která je pro nás nová, takovou sérii proher jsme ještě neměli. Samozřejmě to trochu mírní ty dvě remízy a prohry v samostatných nájezdech, takže to nebylo úplně bez bodu. My s týmem pracujeme denně, abychom věci, které nám fungovaly znovu zautomatizovali. Věřím, že tým se po určité herní krizi zase zvedne. Stoprocentně tomu věříme, protože jsem přesvědčen, že máme dobrý a kvalitní tým. Kluci si nějakou krizí procházejí, ale my ji určitě zvládneme. Je to část sezony, které se nevyhneme a potká většinu týmů. Když jsme se dívali, tak před rokem právě po novém roce byla podobná série, samozřejmě my ji chceme co nejdříve utnout.

Vrátím se ještě ke zdravotní stránce týmu, protože to je také záležitost, kterou fanoušci bedlivě sledují. Ve Frýdku v posledním zápase nenastoupil Jakub Teper a kromě jediného zápasu nenastoupil ani Pavel Kubiš, což jsou naši hráči, kteří by měli mít potenciál se po návratu zařadit mezi opory týmu.

Tyhle hráče jsme do Frýdku uvolnili proto, že by u nás neměli potřebné herní vytížení. Kuba Teper začal úplně na novo. U Pavla Kubiše bohužel došlo k dalšímu zranění a doba rekonvalescence u něj vypadá na tři týdny. Co se týče Kuby, tam by situace neměla být tak závažná a měl by do hry opět rychle naskočit. V tomhle smyslu u Kuby nepočítáme s dlouhodobější pauzou, bohužel Pavel to má na ty tři týdny.

Patrik Romančík od nového roku není uveden v zápisech o utkání, u něj to vypadá jak?

Patrika bohužel trápí také zdravotní problémy. Má v dolní části těla zranění, které se dlouhodobě léči. Uvidíme, jak na tom bude, ale pracujeme na všech možných variantách, což se týká i brankářů. Predikce u Patrika je taková, že teprve nyní se začíná připravovat s týmem na ledě. Během týdne by se mělo vyjasnit, jak to s jeho zdravotním stavem bude.

Zažil jste někdy sezonu, během které jste musel tolikrát vysvětlovat zranění hráčů?

Je možné, že jsem to už někdy zažil, ale jako trenér nejspíš ne. Jsou týmy, které se s tím potýkají více a některé méně. Je to určitě i o nastavení šíře kádru. Pro nás je to zase ponaučení do další sezony nebo průběhu i té aktuální, abychom se s tím snažili vyrovnat tak, aby to nemělo hlubší zásah na výsledky týmu.

Dá se zraněním nějakým způsobem předcházet? Nebo je to vyložené náhoda či smůla?

Určitě se dá předcházet svalovým zraněním nebo natažením úponů. Co se týče zranění, které jsou charakteru zlomeniny nebo ramen či kolen, tak tam těžko zabráníte úrazu. To jsou mechanické zranění, která se stanou díky tvrdé hře na ledě. V tomhle případě se určitě tomu předcházet nedá.

V sobotu vás čeká Kolín, dokonce i fanoušci se připojují a organizují výjezd vlakem. Nastává ideální čas zlomit nepříznivou sérii právě v Kolíně?

Ideální to mohlo být už ve středu se Znojmem. Samozřejmě se připravujeme na ten nejbližší zápas a chceme tu výhru urvat i špinavým hokejem nechci říct špinavou hrou. Musíme předvést maximální práci a dřinu na ledě a poctivým výkonem překlopit utkání na naší stranu.

banner pod článkem